[ Advents-konkurrence ] Drengemode, som vi allerbedst kan lide det

4 ting, jeg ikke helt forstår

Når jeg sidder på min cykel til og fra arbejde, flyver tankerne gennem hovedet. Det er bl.a. også derfor, jeg for år tilbage droppede at høre musik, mens jeg kørte gennem byen i fuld fart.

Det er nemlig faktisk på cyklen, jeg får en tænkepause, og jeg bl.a. får idéer til, hvad jeg skal skrive her på bloggen. Ja, det og så det faktum, at det ofte gik hen og blev en kende farligt med høj musik i ørerne på Københavns motorvejslignende cykelstier. Man kan jo ikke høre, når der kommer nogen med fuld fart bag fra, når musikken tordner i ørerne på en!

Mine cykelture er også der, hvor de der små mærkelige tanker ofte dukker op. Og i dag har særligt fire spøgt – sjovt nok primært nogle, som er cykelsti-relaterede. For hold nu op, man kan godt nok undre sig mange gange, når man sådan har 15 minutter på tværs af byen i myldretiden …

PS: Hvis du aldrig har cyklet på Københavns cykelstier, så skal du vide, at det er med liv og lemmer på spil. De fleste af os kører komplet råddent, og faktisk er jeg ofte ikke helt tryg ved at køre med Lillemanden på cykelstien i myldretiden, selvom han er så indfødt, som han kan være.

Men det er også et alletiders sted at tænke – dog ikke, hvis du er turist i København og har lejet en cykel på dit hotel. Så skal du nok bare holde fokus 100 pct. …

good karma armbånd urbannotes.dk popupshop relive and roses

Folk, der ryger, mens de cykler
Jeg oplever det oftere og oftere. Folk, der tænder en smøg og så stiger på cyklen. Hvad sker der for det? Bevares, folk må, for min skyld, ryge lige så meget, som de har lyst til. Men når man cykler, så ryger man da ikke (eller taler i mobiltelefon, tak).

For det første kan cigaretten da ikke være en nydelse, når man halser afsted i fuld fart? For det andet forpester man luften for dem, der cykler med fuld fart bagved og i forvejen hiver efter vejret. Hvorfor ikke hoppe af den cykel og trække, hvis man skal ryge, eller bare vente, til man kommer frem til sin destination?

Hvorfor er det kun pensionister, der må slippe for slæbet?
Det er blevet en vane, at jeg sørger for at handle ind en gang om ugen. For det første slipper jeg for at bruge mere tid end nødvendigt i et supermarked, hvor der ofte er lange køer, og for det andet foretager jeg ikke helt så mange impulskøb, når jeg handler det hele på en gang, fordi størrelsen på indkøbskurven sætter sine naturlige begrænsninger.

Til gengæld ender jeg ofte med at slæbe 28 kg fordelt på fem poser tværs gennem Frederiksberg, som jeg efterfølgende prustende bærer op på 4. sal. Men hvorfor egentlig det? Hvorfor er det ikke normalen, at vi alle sammen har sådan en indkøbstaske på hjul, som alle pensionisterne har? Hvorfor ser vi ikke alenemødre, småbørnsfamilier og det midaldrende par, der dyrker at handle sammen i Irma, med sådan en vogn? Det burde da snart vinde indpas …

Road rage – så kør dog 5 minutter før!
En af mange grunde til, at man som turist skal holde sig langt væk fra cykelstierne i København er, fordi vi er vrede i trafikken. Det gælder cyklister, bilister og sågar ofte også fodgængere. Vi har jo travlt for pokker!

Men når man på en enkelt dag oplever både en bil, der kører over for rødt, mens vedkommende holder hornet nede alt, hvad vedkommende har lært, og man to minutter efter næsten bliver skubbet af cykelstien af en forbipasserede cyklist, der ikke kan vente på, at alle andre sætter i gang ved et kryds, OG man sidenhen er ved at blive rendt over ende af en fodgænger, der skubber en halvt ud på gaden og så efterfølgende råber: “Jeg skulle forbi! Jeg har travlt!”, så kan man altså godt undre sig over, at folk ikke bare kan gå hjemmefra fem minutter tidligere. Så bliver dagen vist sjovere for alle parter.

Det der med julegaveindkøb, antal og beløb
De er der vist hvert år efterhånden: Historierne om danskernes julegaveindkøb, hvor medierne forsøger at skabe debat omkring, hvor meget eller lidt, vi køber julegaver for, og hvor mange vi modtager og giver. Men kan det ikke dybest set være ligegyldigt? Hvorfor skal vi diskutere, om du har et julegavebudget på 12.000 kr., mens jeg har et på 1.500 kr.?

Jeg ved jo godt, hvorfor medierne gør det. De ved godt, at vi kommer til at klikke en hel masse, og de ved også godt, at Facebook-Danmark går helt amok i kommentartråden på lige fod med, når medierne skriver historier om, at nogen vil have os til at spise mindre kød pga sundhed eller miljø, og de første 50 typer skriver i tråden: “Nu spiser jeg satme tre bøffer i aften i stedet for kun en!!”

Kan vi ikke være ligeglade med, hvor mange eller få penge den enkelte familie bruger på julegaver, og hvor mange de giver? Hvis du har råd til en pony i julegave, så køb, for min skyld, endelig den pony!

Så længe du er glad, og modtager er glad (og vi ikke køber junk), så synes jeg faktisk, det er en privatsag.

Nå men … nu er der kun rundt regnet ti timer til, at jeg sidder på cykelstien igen. Gad vide, hvad morgendagen bringer.

Fik du i øvrigt deltaget i den seneste adventskonkurrence? Ellers er chancen stadig her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Advents-konkurrence ] Drengemode, som vi allerbedst kan lide det