Sommerferieplaner på (næsten) tomme lommer

6 simple tips til sommerklar fødder

[ Indeholder reklame ]

Altså nu skal jeg nok forsøge at lade være med at jinx’e det der sommervejr. Der er en vis risiko for, at overmod fører til straf, har jeg læst mig til. Men meterologerne har udråbt maj til den varmeste i mange år, og de siger, at vejret i hvert tilfælde holder ind i næste uge. Så lad os krydse fingre for, at det holder stik.

Jeg har ellers ikke rigtigt troet på det. Har været afventende og en smule skeptisk. Men nu har jeg altså ordnet de der kedelige og triste fødder, som har gemt sig i tunge sko, tykke strømper og store støvler i alt for lang tid, og som derfor desperat har haft brug for en kærlig hånd.

Jeg har badet, skrubbet, brugt masker, smurt, skubbet neglebånd og påført neglelak. Så har jeg smurt lidt mere, fordi de altså virkeligt er tørre.

Mindre kan dog også gøre det. Men det er vigtigt at huske på, at vi skal være gode ved vores fødder. De bærer rundt på os og har altså også fortjent kærlighed.

Vil du hurtigt have sommerklar fødder, der er enhver sandal værdig, så gennemgå disse seks helt simple tips til at få sommerklar fødder. Arbejdet er godt givet ud, og det holder fint hele sommeren igennem med en minimal indsats undervejs.

sommerfødder foot peel cosborg depend cosmetic runners powder comwell spa urbannotes.dk

1) Sæt fødderne i blød
Det smarte ved et fodbad er, at man i princippet kan nyde det, mens man ser en god film, skriver et blogindlæg, arbejder (afklar dog lige med kollegerne først …), eller på anden måde klarer noget stillesiddende.

Fyld en balje med lunt vand, og brug gerne et par dråber tea tree oil , fodplejeolie eller din yndlingsbadesalt direkte i vandet. Brug derudover også en vaskeklud til at vaske den døde hud af fødderne med – og glem ikke at komme godt ind mellem tæerne, hvor der kan gemme sig skidt og masser af tør hud.

Gør evt. fodbad til en fast rutine 1-2 gange om ugen i perioden, hvor du bruger sandaler.

Prøv evt. Cosborg Fodbadeolie i dit fodbad. Olien plejer tør og hård hud med kæmpenatlysolie, macamamianøddeolie og jojobaolie og forfrisker desuden med mentol.

2) Exfoliering
Hård hud kan være lidt af en strigle at komme af med. Men allier dig evt. med en pimpsten, en exfolierende creme eller en smart foot peel, som er sokker, du tager på fødderne i en times tid eller to (afhængigt af mærke), og som så gør, at den hårde hud falder af automatisk over en periode af syv dage.

Pas altid på med at gå alt for hårdt til værks med fx en fodfil. Der er en grund til, at du har hård hud på visse steder af foden, hvor huden kompenserer for tryk, og hvis der files amok med den groveste fil, vil det blot resultere i endnu mere hård hud.

Jeg er vild med den nemme Foot Peel fra Skin Republic, som er sokker, man blot stikker fødderne i, og som så sørger for, at død, tør og hård huden efterfølgende falder af af sig selv i løbet af syv dage. Desuden plejes fødderne med kiwiekstrakt og vitamin E.

3) Fugt, fugt og atter fugt
Huden på vores fødder er op til ti gange tykkere end på resten af kroppen. Den kræver derfor også meget fugt. Giv gerne fødderne fugt hver morgen efter badet eller, inden du går i seng. Hvis du vil intensivere fugten, kan du evt. smørre godt med fed creme på, sænke begge fødder ned i hver sin pose, og så ellers bare slappe den i sofaen med en kop kaffe, mens fødderne super til sig.

Sørg altid for fugt ovenpå og under fødderne, men spar på cremen mellem tæerne, hvor bakterier kan holde en lille fest i din fodcreme.

Invester i en lækker fodcreme, som du ikke nødvendigvis skøjter rundt på efter påføring. Se et bud på en masse lækre fodcremer her.

4) Fjern grimme neglebånd
Du kender det fra hænderne. Neglebånd, der sniger sig op ad neglen og ser grimme ud. Hvis du kigger godt på dine fødder, vil du sikkert også opleve, at neglebånd har sneget sig godt op ad neglen over vinteren.

Brug evt. en neglebåndsfjerner, eller skub dine neglebånd blidt tilbage, når neglebåndene er bløde efter fx fodbad. Nogle gange kan det være nødvendigt at klippe overskydende neglebånd væk.

Se forskellige produkter til at fjerne neglebånd med her.

5) Undgå vabler
Vabler kommer af, at huden udsættes for pres, tryk eller træk. Huden får en spalte, og så fyldes der stille og roligt op med væske. Det er dog fristende med bare tæer i sneakers eller loafers i den varme tid, men hvad gør man så, når den fugtige og svedige fod glider op og ned i skoen, og man får vabler overalt?

Talkum eller lignende produkter forebygger faktisk vabler, fordi huden bliver glattere. Så bare godt med talkum på fødderne på de udsatte steder eller i skoen, hvor de kan føles stramme, inden afgang, og jeg vil næsten garantere, at du slipper for de grimme vabler på fødderne.

Jeg er ret glad for Runners Powder fra Active By Charlotte, der både forhindrer vabler og holder fødderne friske i timevis. Men talkum kan altså også bruges.

6) Gør fødderne pæne
Om man er til neglelak på tæerne, er nok en smagssag. Men jeg synes, det sætter prikken over i’et, når det handler om pæne og præsentable fødder. Synes du, det er svært at lægge lak på neglene, så invester evt. i en tåspreder, og nap da lige en fin ny farve neglelak med i kurven samtidigt. Rød, koral eller pink er mine favoritter, når det handler om pæne farver på tæerne.

Tag fx et kig på Depend Cosmetic’s helt nye sommerkollektion Highlight the 80’s, som indeholder flere friske sommerfarver til neglene. Bl.a. no. 551 og 556, som er afbilledet ovenfor.

 

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommerferieplaner på (næsten) tomme lommer