Double cleanse og grunden til, at du vil fordoble din renserutine

77 hudvenlige produkter på en måned … sæt i gang!

For nogle uger siden oplevede jeg, for første gang nogensinde i mit liv, en reaktion på et hudplejeprodukt.

Jeg har ellers altid været skråsikker på, at intet som helst skulle kunne udløse en allergisk reaktion på sådan en som mig, der gennem de seneste sådan cirka ti år har testet flere forskellige produkter og dermed ingredienser, end de fleste mennesker kommer igennem på et helt liv.

Og netop fordi jeg har testet så mange forskellige produkter, så står jeg nok også bedre end så mange andre mennesker, fordi det ofte er velkendte produkter og ingredienser, som huden pludseligt siger stop til. Og puf, så giver den duft, man har brugt de seneste 40 år, en kontaktallergi.

Nu hvor jeg dog har prøvet på egen krop, hvad det vil sige pludseligt at have et opsvulmet ansigt og en brændende hud, finder jeg den tjans, jeg har den kommende måneds tid, omend endnu vigtigere.

allergyaward2018 allergyaward allergycertified urbannotes.dk

Som jeg har løftet sløret for tidligere, så har jeg endnu engang fået æren af at være dommer ved årets AllergyAward.

Prisuddelingen, som er arrangeret af den internationale allergimærkning AllergyCertified, finder sted den 16. april i Amsterdam. Men inden da skal vi dommere hver især bedømme en række hudvenlige produkter i hver vores kategori.

Selv er jeg dommer i kategorien ‘Best Skin Friendly Product Chosen by Consumers’ – altså bedste hudvenlige produkt ifølge forbrugerne.

Det er en af prisuddelingens helt store kategorier og betyder, at jeg skal nå igennem intet mindre end 77 produkter over den kommende måneds tid … Det er sådan cirka lidt mere end to om dagen, hvilket må siges at være lidt af en opgave.

Jeg er typen, der går grundigt til værks, så alle produkter skal naturligvis (og så vidt muligt) testes, som jeg også ville teste et produkt her til bloggen, hvor nogle produkter ryger igennem nåleøjet og bliver anbefalet efter blot et par ganges brug, mens andre kræver, at man tester dem i lidt længere tid, inden de måske/måske ikke viser sig værdige til omtale på bloggen.

Både ansigt, arme, ben, hår, maveskind og barnenumser skal altså tages i brug i processen.

Heldigvis er der dog en del af produkterne, som jeg kender ret godt i forvejen, og som jeg bruger jævnligt i min helt civile hudplejerutine og øvrige hverdag, og som jeg derfor kan vurdere ret nemt. Og så er der alle de produkter, som jeg aldrig har prøvet før, og som skal stå prøven, om de kan hamle op med de produkter, der allerede står på favoritlisten.

Der er også mærker iblandt, som jeg intet kender til i forvejen, og som jeg glæder mig ekstra meget til at prøve for på den måde at få udvidet min horisont yderligere, når det gælder hudvenlige produkter. Den slags kan vi, efter min mening, nemlig ikke få for mange af på hylderne, så vi altid har et hudvenlig alternativ uanset, om det gælder cremer, makeup, vaskepulver, trusseindlæg eller noget helt femte.

Hvis du sidder og er nysgerrig på, hvilke mærker det er, der rent faktisk har hudvenlige produkter i deres sortiment, så gælder det bl.a.:

 • Aurora Dionis
 • Ginger Organics
 • Squalan
 • Derma
 • Hevi Sugaring
 • Just
 • Nilens Jord
 • Sandstone
 • Dado Sens
 • Ecooking
 • Dermalog
 • AT14
 • OrganiCup
 • Zenz
 • Omoi

+ mange flere …

Det er naturligvis vigtigt lige at fremhæve, at det ikke nødvendigvis er alle produkter fra de ovenstående mærker, som er hudvenlige eller allergicertificerede. Men hold skarpt øje med det lille AllergyCertified mærke med det blå flueben, hvis du vil være på den sikre side, når du skal handle produkter til huden eller hjemmet næste gang.

Jeg skal naturligvis også nok dele listen med de 77 produkter, som jeg netop har kastet mig i grams med, samt opstillede produkter og vindere, når den tid kommer. Men lige nu har jeg travlt – meget travlt 😉

Indtil da kan du læse mere om vinderne af AllergyAward sidste år lige her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Double cleanse og grunden til, at du vil fordoble din renserutine