Voksenvenskaber og singletilværelser

9 skønhedsfejl, du helt sikkert begår

Her til morgen tog jeg mig selv i at lave en klassisk skønhedsfejl, som jeg ellers aldrig laver. Min mascara drillede lidt, og jeg stod og kogte ret meget over på vores lille københavnerbadeværelse i sommervarmen, og så skete det bare: Jeg stod og pumpede min mascara op og ned, selvom det er noget, jeg ellers aldrig kunne finde på!

Det fik mig til at tænke på, at jeg hører og ser en del fejl, når det handler om de daglige skønhedsrutiner. Fejl, der slider på huden og på de dyrtkøbte skønhedsprodukter, hvilket jo egentligt bare er dumt – og i få tilfælde faktisk også farlig for huden. Men mange af os laver fejlene, måske fordi vi er dovne, måske fordi vi ikke ved bedre, eller måske fordi vi både er lidt dovne og ikke ved bedre.

Hvis du har helt styr på det hele og blot undrer dig en anelse over, at jeg ærgrede mig, mens jeg stod der på badeværelset i et halvt hedeslag og pumpede løs i min mascara, så læs indlægget til ende 😉

Hvor mange af fejlene laver du mon?

Glemmer at pleje halsen
De fleste af os plejer ansigtet med alskens lækre cremer, serum, solcreme, mist og ansigtsvask i et forsøg på et bevare huden pæn, ungdommelig og fin. I den proces glemmer vi dog en ting: Halsen! Og der er jo faktisk ikke meget pointe i at have en utroligt pæn hud i ansigtet, hvis halsen ser uplejet, tør og halvgammel ud. Så husk også ansigtscreme, serum og solcreme på hals og décolleté.
Se evt. syv tips til pleje af décolleté her.

Skrubber huden for meget og ofte
Regelmæssig eksfoliering af huden er godt, fordi det fjerner død hud, som nemt får huden til at se grå og lidt kedelig ud. Fjerner vi desuden død hud, kan aktive ingredienser fra hudplejeprodukter nemmere trænge ind og pleje huden. Men for hyppig eller for aggressiv scrub kan give sensitiv hud, rødme, bumser og tørhed. Så hold dig til en mild eksfoliering af huden cirka 1-2 gange om ugen.

Plukker bryn for aggressivt
Der var engang, hvor vi alle plukkede amok på brynene, fordi vi helst skulle have så smalle bryn som muligt. Den tid er dog for længst forbi! Og heldigvis for det, for antallet af ufrivillige utroligt overraskede ansigtsudtryk er dermed faldet drastisk.

De naturlige bryn er forhåbentligt kommet for at blive. Det betyder dog ikke, at du skal grave din pincet helt ned i haven. For det er helt tilladt at plukke lidt under brynet, så de stadig har en fin bue. Hold dig dog fra at plukke for meget fra siderne, og pluk for guds skyld aldrig brynene oppefra. En for aggressiv pincet ved brynene kan ændre ansigtets udtryk rigtig meget – og det er sjældent til det bedre!

Slikker for meget sol
Jeg har selv gjort alt muligt dumt, da jeg var yngre. Heriblandt at solbade i timevis uden stort andet end en faktor 8, plus at ligge og koge i et solarium, til jeg lugtede af sur karklud. I dag vil jeg dog meget hellere påføre mig en faktor 30-50+ og sidde i skyggen. Ganske enkelt, fordi jeg ved, hvad solen gør ved ens hud.

Vil du passe på din hud og undgå solskader, tidlig aldring, hyperpigmentering og hudkræft, så hop ind i skyggen, når du kan, tag solcreme på, og hold huden tildækket på de sensitive steder (såsom brystet og nakken). Du behøver ikke at takke mig nu, men du er velkommen til at takke mig senere.

Glemmer at blende din foundation
Det kan være svært at finde den helt rigtige farve foundation, der matcher huden. Men når du så endelig har fundet den, så venter en ny udfordring – nemlig at lægge foundation rigtigt!

Alt for ofte bliver foundation lagt som en maske, der slutter ved kæbelinjen og dermed laver en linje mellem ansigt og hals. Brug istedet din svamp eller (endnu bedre) dine fingre til at gøre kanten af din foundation mere jævn. Hav særlig fokus på kæbelinjen og hårgrænsen for det mest naturlige makeuplook.

Sover med makeup
Jeg kan slet ikke opremse alle de ting, der er galt med at sove med makeuppen på. Indlægget ville simpelthen blive for langt! Men vil du passe på din hud (og dit sengetøj for den sags skyld), så skal makeuppen altså af!

Udover makeup og den creme, du har påført ansigtet, gemmer sig også alverdens bakterier, forurening og andet godt på huden efter sådan en dag på farten. Det vil du ikke udsætte din hud for en hel nat. Og er det svært at komme i gang, så køb den nemmeste makeupfjerner, du kan komme i tanker om, samt en pakke gode vatrondeller, og så vil du opleve, hvor nemt og hurtigt, det egentligt kan være. Din hud vil takke dig for det.

Ujævne negle
Du har måske hørt ordsproget: Dine hænder er dit visitkort. Og det holder altså. Lange negle, korte negle, naturlige negle, lakerede negle. Uanset din neglestil, så sørg for at klippe og file dine negle jævnt, så de ser ens ud. Knækker eller flosser en negl, så den er nødt til at være kort, så klip også resten af neglene kort. De skal nok vokse ud igen, og det ser så meget pænere ud, når neglene har ens længde og stil.

Bruger for meget parfume
At dufte friskt og rent er altid rart. Det er dog ikke rart, hvis din duft hænger i rummet i lang tid efter, at du selv har forladt rummet. Så hold din duft på et minimum, også selvom du ikke selv synes, at du kan dufte din parfume i løbet af dagen. Husk, at du selv måske er blevet lidt for vant til duften, og at det kan være derfor, du pludseligt skal have mere på for at dufte den. Spray evt. lidt duft i håret, hvor duften holder længere. Læs evt. flere tips til at få duften til at holde længere her.

Pumper mascara op og ned i beholder
Mascarabørste ud af mascara, pump, pump, mascara lægges på vipper på det ene øje, yderligere pump, pump, mascara lægges på vipper på det andet øje, pump, pump, mascara lægges igen på vipper på ene øje, pump, pump … Osv.

Jeg ved godt, at det er en udbredt misforståelse, at man får mere mascara på børsten, når man pumper den lidt ekstra op og ned. Men det gør man faktisk ikke. Istedet udtørrer mascaraen hurtigere, fordi der sætter sig en hel masse mascara fast øverst i mascaraen, hvor denne tørres af børsten på vejen ud. Det gør egentligt bare, at din mascara holder i væsentligt kortere tid. Hvis du ikke synes, du får nok mascara op på børsten, så kan du evt. istedet prøve at dreje mascarabørsten lidt frem og tilbage, mens du trækker den op.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

 • Jeg går grænsende til aldrig med makeup – til gengæld plejer jeg heller ikke min hud og elsker at være ude, når solen er fremme – så jeg kunne vidst godt tage mig lidt sammen på den front.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   Jamen så er det da bare om at komme i gang. Der er (næsten) intet, der slår fornemmelsen af velplejet hud 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Voksenvenskaber og singletilværelser