Alene hjemme <3

Bløde læber – trods vejr og vind

[ Indeholder reklame ]

Læber skal helst være godt fugtede, dejligt lyserøde og bløde at se på. Med koldere vejr hører dog desværre også ofte tørre, matte og måske endda sprukne læber.

Koldt vejr og tør luft er noget af det, der stjæler fugt fra huden og dermed også læberne, og den varme, du har skruet max op for indenfor for at undgå at tabe dine tæer, mens du sidder i sofaen, gør bare det hele endnu værre.

Huden på læberne er oven i købet utroligt tynd, så den har brug for ekstra opmærksomhed i vejr og vind, hvis ikke den skal blive tør og ru.

Det er dog faktisk ret enkelt at gøre noget ved tørre læber og dermed sikre sig fine, bløde, lyserøde og gennemfugtede læber – også om vinteren.

Hjælp til tørre læber tips urbannotes.dk sensai labello sparkle glitter edition ecooking lip scrub test elizabeth arden plush up gelato lipstick

Så her er mine fem bedste tips til at undgå tørre læber om vinteren:

1) Fugt læberne indefra
Ligesom resten af huden reagerer på det, du putter og hælder indenbords, så gør huden på læberne også.

Selvom en varm kop kaffe kan være utroligt rar på en kold dag, så virker kaffe også dehydrerende på huden og dermed  på læberne. Så hold igen med det. Er det dog svært (det synes jeg fx, det er), så sørg for at supplere godt med vand.

Indtag af masser af vand er i det hele taget utroligt godt for fugtigheden i læberne. Sørg desuden gerne for at spise masser af frisk frugt og grønt med et højt indhold af væske såsom kiwi, æbler, agurk, tomater og gulerødder.

Skru desuden gerne op for mad og drikke med et højt indhold af A-vitamin og C-vitamin, idet A-vitamin virker reparerende, mens C-vitamin booster kollagen. Desuden beskytter C-vitamin mod solens UV-stråler. (Læs evt. mere om C-vitamins egenskaber ift. hudpleje her.)

2) Eksfolier læberne jævnligt
Resten af din krop eksfolierer du sikkert jævnligt. Men husker du også at fjerne de døde hudceller fra læberne?

Hvis bare du eksfolierer en gang om ugen, så vil du faktisk hurtigt opleve, at dine læber både føles blødere og ser blødere og sundere ud.

Du kan meget nemt lave din egen læbescrub. Men du kan også skrubbe læberne med en blød tandbørste, eller du kan købe en lækker lip scrub, som gør det ekstra nemt.

Husk blot ikke at skrubbe læberne, hvis de er helt sprukne. Så sæt hellere ind med de andre tips først.

3) Brug (også) en maske på læberne
Som du sikkert ved fra resten af din hud, så kan en god fugtgivende maske gøre underværker på kinder, pande og décolleté. Men det kan den faktisk også på læberne.

Igen kan du lave en maske af fugtgivende ingredienser selv, eller du kan gribe din favoritmaske og bruge den på læberne. Vask blot grundigt af til slut. Det er de færreste færdigtkøbte masker, der smager særligt godt eller er egnede til at spise.

Brug gerne en maske 1-2 gange om ugen på de tørre læber, og de vil hurtigt virke meget blødere.

4) Husk en god læbefugter
Læberne har en tendens til at miste fugt hurtigere end de fleste andre områder af kroppen. Så mens du på benene måske kan nøjes med fugt en gang dagligt og i ansigtet måskee to, så skal du nok skrue op for tilførslen af fugt på læberne.

Vær opmærksom på, om din typiske læbepomade indeholder vand, når der er frost i vejret, for vand fryser, som du ved, til is.

Brug evt. istedet lidt madolie eller kokosolie på læberne, inden du bevæger dig ud i vejret, og suppler så med din yndlingslæbepomade, når du er indendørs, og gør det gerne, hver gang læberne igen begynder at føles tørre.

Husk desuden at tilføre masser af fugt inden sengetid.

5) Slik ALDRIG på læberne
Det er utroligt svært at lade være, når man først har tørre læber. Men slik aldrig på læberne.

Spyt tørrer læberne ud og vil bare gøre læberne endnu mere tørre. Så væn dig hellere til straks at hive en læbepomade op ad tasken, hvis du tager dig selv i at have lyst til at slikke på læberne.

Og har du børn, der har tendens til at slikke løs, så udstyr også dem med en læbepomade i lommen eller penalhuset.

Tips til produkter til læbepleje:
1) Sensai Cellular Performance Total Lip Treatment
Denne creme er simpelthen det vildeste, når det handler om at fugte læberne på sekunder og holde dem fugtede og velplejede i timevis.

Jeg bruger cremen om aftenen og morgenen, og som vejret er nu, behøver jeg ikke at tilføre meget fugt derudover.

Sensai Total Lip Treatment er i den dyre ende. Men den er amazing, og så er den utroligt drøj i brug!

Sensai Cellular Performance Total Lip Treatment forhandles bl.a. her.

2) Ecooking Lip Scrub
Gider du ikke selv lave en lipscrub, så har danske ecooking lavet en for dig og oven i købet en rigtig rar en af slagsen!

Ecooking Lip Scrub indeholder bl.a. E-vitamin og abrikoskerneolie, som plejer læberne og tilfører fugt samtidigt med, at scrubben naturligvis også fjerner døde hudceller og faktisk gør underværker på læberne efter bare få ganges brug.

Scrubben er desuden faktisk så naturlig, at den kan spises. Men det er nok bedst at lade være, eftersom det bliver en snack i den dyrere ende.

Ecooking Lip Scrub forhandles bl.a. her.

3) Labello – nu med glitter
Er du en af de mange, der altid har en klassisk Labello i tasken til, når læberne føles tørre? Så ville jeg bare lige tippe om, at Labello netop har sendt den helt klassiske Labello læbepomade i handlen i lækkert glitteroutfit.

De, der kender mig, ved, at jeg ikke kan stå for ting, der glimter. Det kan Lillemanden så i øvrigt heller ikke, så han har stjålet en fra mig i guld, som skal bo i hans penalhus 😉

Det er ikke lykkedes mig at finde en onlineforhandler af de fine Labello Sparkle Glitter Edition, men de forhandles der, hvor du også ellers køber Labello (men kun i en begrænset periode).

4) Elizabeth Arden Plush Up Gelato Lipstick
Vil du hellere fugte med en lækker farve, så har skønne Elizabeth Arden for nyligt sendt den nye Gelato Crush Color Collection ud på hylderne og heriblandt de smukke Plush Up Gelato Lipstick, som er en serie af fine læbestifter i i alt 20 forskellige farver.

Det særlige ved Plush Up Gelato Lipstick er, at det er en læbestift, som også sørger for at fugte læberne med sheasmør, og at læbestiften indeholder udglattende hyaluronsyre og peptider, som vi voksne kvinder jo rigtigt godt kan lide – også på læberne. Som prikken over I’et står bl.a. A-vitamin og E-vitamin også på ingredienslisten. Haps!

Min umiddelbare favorit er farven Coral Glaze, som giver den fineste og friskeste farve til læberne.

Elizabeth Arden Plush Up Gelato Lipstick forhandles bl.a her (og endda til en særligt fin pris.)

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Alene hjemme <3