Kvinde, du er din egen (og din søsters) værste fjende

Vores rute i Australien

Godt nok er der stadig rundt regnet syv måneder til, at vi sætter os på en flyver og tager på det, der nok bliver vores livs vildeste rejse (i hvert tilfælde indtil vi får den næste skøre rejseidé), men de syv måneder kan hurtigt gå, og så står vi pludseligt i lufthavnen og venter på at hoppe på et fly mod først New Zealand og så Australien.

Lige nu føles det hele både meget tæt på og meget langt væk. Men siden jeg skrev dette indlæg om vores rute i New Zealand, er der gået en hel måned, og vi er faktisk stort set på plads med alt, hvad der hedder rute og hoteller på vores tur op ad Østkysten i Australien.

Det har da også både været nemmere og sværere at planlægge ruten i Australien end ruten i New Zealand. Det har været nemt, fordi vi har rejst nogle gange på den rute tidligere (før barnet), men det har også været svært at begrænse sig, fordi vi ved, hvad vi potentielt går glip af.

Derfor er det, der egentligt var tænkt som et længere ophold i et enkelt område i Australien, blevet til en ret klassisk østkyst-tur, hvor vi rejser fra Sydney og til Cairns med en hel del stop undervejs.

Rejsen på Australiens østkyst bliver på den måde fyldt med både nye oplevelser og gamle kendinge, og bl.a. glæder jeg mig til et gensyn med Brisbane, som i flere år var min favoritby i Australien (altså indtil jeg besøgte Melbourne nogle gange og faldt pladask for den …)

Men i det hele taget glæder jeg mig som et barn til juleaften til at gense Australien og området nord for Sydney, som vi ikke har besøgt i efterhånden en del år, fordi vi blot har rejst på Australiens sydkyst i området mellem Sydney og Adelaide de seneste par gange.

Jeg ved, der sidder en del derude, som er særligt nysgerrige på Australien, så her er den rute, som vi har tænkt os at tage.

Vi har afsat i alt cirka fem uger til turen, hvilket, vi ved fra tidligere, er meget passende, hvis man også skal nå at slappe lidt af og nyde livet undervejs.

Magnetic island latterfugl urbannotes.dk

// Magnetic Island cirka 2009 – en del yngre og en del mere blond. Men ellers håber jeg, at Magnetic Island vil være lige så fantastisk at besøge nu her en del år senere.

Sydney
Første stop på ruten er Sydney. Operahus, skyskrabere, et væld af asiater, bubble tea og storby med storby på. Sydney er en super fin by, omend den mangler meget af den charme, som flere af de øvrige australske storbyer har. Men vi har mange minder fra Sydney – bl.a. nytårsaften i Sydney, som var en helt vanvittigt fin oplevelse, som vi altså tager til byen for at opleve endnu engang.

Vi tager dog kun få dage i byen (som er dyr til hverdag, men endnu dyrere omkring nytår), inden vi kører mod forstadsliv og strand.

Manly Beach
De øvrige gange vi har været i Sydney, er vi altid endt ved Bondi Beach, hvor vi har taget nogle dage og nætter med lutter strandliv, is ned ad trøjen, saltvandshår og klipklappere 24 timer i døgnet. Derfor gør vi denne gang noget andet og besøger i stedet Manly Beach, som er en af de andre strandbyer udenfor Sydney.

Jeg er meget spændt på, om det er mere “posh” i Manly end Bondi, for priserne på hoteller derude er en del højere end i Bondi. Men nu får vi at se. Jeg er ikke bleg for lidt luksus undervejs. Faktisk er det nok lige, hvad vi trænger til efter vores campingpladstilværelse i New Zealand.

Byron Bay
Små 800 km nord for Sydney ligger hyggelige og fine Byron Bay. Vi har været der tidligere, og jeg har  måske et lidt romantisk forhold til stedet, selvom jeg ikke 100 pct. husker hvorfor. Men jeg husker dog, at Byron Bay er det perfekte miks af vaskeægte surfkultur og afslapning, og så er der smukt som bare pokker.

Jeg er meget spændt på at besøge stedet igen, nu hvor jeg har fået gennemtrumfet, at vi skal til Byron Bay. Håber, at stedet stadig har sin magi.

skildpadde havskildpadde great barrier reef urbannotes.dk

Gold Coast (Burleigh)
Et sted vi dog ikke har været tidligere, og som vi tidligere har taget en stor bue udenom, er Gold Coast. Vi har altid forbundet Gold Coast med Surfer’s Paradise, hvilket aldrig har tiltrukket os.

Jeg husker tydeligt, at vi på et tidspunkt kørte igennem Surfer’s Paradise og kun så bagstive svenskere med surfboards, der gik og drak øl i middagssolen, og det talte overhovedet ikke til os (heller ikke dengang i 20’erne, hvor vi var afsted første gang).

Hele Gold Coast-området skulle dog have gennemgået en fantastisk forandring, og der er pludseligt meget mere og andet at opleve end lige Surfer’s Paradise. Derfor tager vi til Gold Coast, nærmere bestemt Burleigh, og ser, hvad det har at byde på.

Brisbane
Forestil dig en storby med alt, hvad en storby kan tilbyde, men tilsæt utroligt godt vejr, en kunstig lagune i udkanten af centrum, masser af gode og hyggelige restauranter og caféer, muséer og endnu mere godt vejr. Så har du Brisbane!

Jeg var virkeligt vild med byen de første gange, jeg besøgte den, så det håber jeg også, at jeg er denne gang. I hvert tilfælde har byen virkeligt meget at byde på i mange forskellige områder. Selvom Brisbane dog er mere end dobbelt så stor som København, så føles byen ikke stor, hvilket bestemt er en del af charmen.

Moreton Island
Langs Australiens østkyst ligger ganske mange fantastiske øer. Vi har besøgt en del af dem tidligere. Men vi har endnu ikke sat vores fødder på Moreton Island, som ligger langs kysten ved Brisbane. Det skal der laves om på.

Fra Brisbane tager vi således til Moreton Island for at lægge bylivet bag os for nogle dage og bare tilbringe tiden i vandet, hvor vi skal snorkle, se delfiner, gå lange ture, svømme i lagunen og bare rende rundt i badebukser (badedragt for mit vedkommende) dagen lang.

vandfald australien urbannotes.dk

Brisbane
Fra Moreton tager vi tilbage til Brisbane for at være der i nogle dage. Brisbane bliver således det sted, vi kommer til at være i længst tid undervejs på rejsen. Men vi indlogerer os i en anden ende af byen, så vi får et nyt perspektiv på tingene.

Hamilton Island
Nord for Brisbane begynder noget af det, som Australien nok er mest kendt for: Nemlig Great Barrier Reef og de fantastisk smukke og fine sandstrande med turkisblåt vand. Vi var på udkig efter en ø, som lå ved selve revet, så vi kan gå ud fra stranden og snorkle. Og det kan man altså på Hamilton Island (samt en række andre øer), og eftersom vi har været på nogle af de andre øer på Great Barrier Reef, så faldt valget på Hamilton Island.

Også her skal vi nok ikke foretage os stort andet end at snorkle, have badetøj på dagen lang og så naturligvis spise en hel masse mad efter en hel dag med hovedet i det salte vand.

Airlie Beach
Efter nogle dages øliv drager vi videre til Airlie Beach. Her har vi været før, og derfor ved vi også, at der er så mange smukke og frække papegøjer, at man næsten vrider halsen af led, fordi man skal holde øje med dem alle sammen, mens de leger, skræpper og er frække i træer og elmaster.

Desuden kan man fra Airlie Beach tage en båd ud på revet til bl.a. Whitsunday Island, hvilket vi nok ender med at gøre, hvis ellers goplerne, som styrer havet på de kanter, ikke er alt for mange, og vi kan snorkle uden alt for mange bekymringer (særligt med et barn under vingerne …)

magnetic island urbannotes.dk australien

Magnetic Island
Inden vi slutter rejsen af og bevæger os hjem mod Danmark igen, tager vi lige den sidste dosis øliv på Magnetic Island. Vi har været der tidligere og tager udelukkende derud for at bo på det mest fantastiske lille hostel med tilknyttet ‘sanctuary’ for de lokale koalaer, slanger, fugle og andre dyr.

Sidst vi boede på netop det hostel, boede vi virkeligt i, hvad der føltes som en hel dyrepark med latterfugle, papegøjer, koalaer, opossums og slanger – både i det fri og i stedets lille hospital for dyrene.

Dengang boede vi sammen med seks andre i en hytte med fælles bad. Denne gang har vi booket os ind i en 3-mandshytte, da vi ikke lige er til den der dele-tilværelse med sure håndklæder og underbukser overalt, som et hostel ellers lægger op til, længere.

Cairns
I planlægningen af rejsen gennem Australien har vi talt en del om, hvor meget vi skulle booke hjemmefra vs., hvor spontane vi har lyst til at være – med fare for, at alt er udsolgt på de steder, som vi ender med at ankomme til. Vi er faktisk endt med at bestille alt hjemmefra (og er næsten i mål) undtagen Cairns.

Cairns, som ligger i den helt nordlige ende af østkysten, er nemlig ikke helt så turistet som mange af de andre steder, og priserne på overnatning er generelt i den lave ende, så vi tør godt satse og vente med at bestille noget her. Desuden pønser vi på, om vi skal tage en nat i nærheden af Kuranda National Park eller blot besøge den fantastiske lille oase i regnskoven for en dag.

Desuden kommer vi til at have nogle gratis overnatninger tilgode som en del af Welcome Rewards, og dem kan vi jo så passende brænde af i Cairns og omegn og dermed spare lidt på hotelbudgettet.

Uanset så ender vores to måneder lange rejse i Cairns, hvor vi også flyver hjem fra, når vi er ved vejs ende og helt sikkert er helt mætte af oplevelser, fantastisk natur, dyreliv og hinandens selskab – eller måske ikke.

Der er mange, der har spurgt til budget på sådan en rejse, og indtil videre ser det faktisk ud til, at vi kommer til at ligge under det, som vi havde kalkuleret med. Men vi mangler stadig lige nogle indenrigsflyrejser, bådture og hotelophold, inden jeg kan afsløre det endelige budget for rundrejsen i New Zealand og Australien. En ting er dog sikker: De næste syv måneders tid kan kun gå for langsomt!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kvinde, du er din egen (og din søsters) værste fjende