Plantebaseret milkshake hack: Chokolade-milkshake med banan

Sommerferieplaner på (næsten) tomme lommer

De seneste måneder har det været sæson for at lægge sommerferieplaner. Det er derfor også sæson for at spørge folk, hvad de så har af sommerferieplaner. Min udmelding i den forbindelse har typisk været: “Ingenting!”

Vi havde egentligt talt om at tage til Sydfrankrig med mandens øvrige familie. Men så syntes vi alligevel, det blev for dyrt ift., at vi jo ligesom har en ret dyr og lang rejse planlagt til vinter.

Efterfølgende blev planen i nogen tid så, at der ikke skulle være nogen sommerferieplan. At vi blot skulle spare de penge, holde et minimum fri, og at barnet så skulle på en uges ferie hos mine forældre i Sønderjylland, så han i hvert tilfælde fik lidt ferie og så ellers holdte et par uger yderligere fri i København.

Istedet er det dog nu endt med, at vi alligevel tager en lille mini-sommerferie på det mindste budget overhovedet. Og barnets sommerferie i det sønderjyske er blevet opgraderet til en uges ferie med mine forældre på Bornholm, hvor han nok skal blive forkælet til op over begge ører.

Derudover tager vi alle tre på en lille smuttur til Berlin.

sommerferie-koebenhavn-urbannotes-dk-the new t-shirt unauthorized shorts

// Sommervejr i København er heller ikke sådan at kimse af. Og når vi ikke er på ferie, skal vi nok nyde byens mange muligheder – og is! Masser af is!

Vi var godt nok også i Berlin sidste sommer. Men der var så meget, vi ikke nåede, så nu tager vi altså afsted igen.

Derudover er Berlin bare det billigste at tage til. Der er langt højere hotelstandard for pengene end i fx London (hvor man tilsyneladende synes, det er fint at tage 1.500 kr. pr nat for et nogenlunde centralt hotel med ophold i kælderværelse med tykke gulvtæpper, tremmer for vinduerne og skimmelsvamp på samtlige vægge – true story, i øvrigt!), og flybilletterne koster næsten ingenting.

Samtidigt er Berlin en forholdsvist billig by at leve i, fordi de tyske priser på fx restauranter og offentlig transport er nogle helt andre end i mange andre europæiske storbyer i nærheden.

Berlin er dermed i sig selv et ret billigt rejsemål, og hvis byen så også kan byde på godt vejr i de fire dage, vi har i Berlin, så er vi vist mere end tilfredse!

Vi havde oven i købet sparet så mange Cash Points sammen på øvrige køb i hverdagen på vores Bank Norwegian VISA-kort, at flybilletterne for os alle tre med Norwegian har været næsten gratis. Lige knap 350 kr. er vi kommet af med for en flyrejse t/r til Berlin. Resten er betalt med Cash Points.

Jeg kan næsten ikke understrege nok gange, at det VISA-kort er genialt! Faktisk har vi indtil videre årligt fået en næsten gratis rejse ud i Europa på kortet på bekostning af vores helt almindelige forbrug. Sidst var flyrejsen til Berlin også næsten finansieret af det kort.

Med et super lækkert hotel midt i Berlin (inkl. morgenmad) kommer vi altså kun lige op på et rejsebudget på knap 3.000 kr. for fem dage i Berlin. Herudover kommer naturligvis et utal af iskaffe, pizzaer, falafler, is og måske et lidt dyrt besøg i lala Berlin. Men det er jo penge, vi også havde brugt her i København.

Og Berlin er bare en fin by. Lidt til den dystre side visse steder, men også meget imødekommende, hyggelig og fyldt med spændende historie, god mad og okay shopping.

Mest af alt handler sådan en sommerferie jo om at være sammen og om at få en masse oplevelser på kontoen. Og det skal vi nok få i Berlin.

Har I i øvrigt også en tur til Berlin i sigte, så skrev jeg disse tips til Berlin, sidst vi besætte byen. De holder forhåbentligt stadigvæk. I hvert tilfælde har vi planer om igen at indtage bl.a. pandekager på Boothaus Café, at gå en tur i Tiergarten, at shoppe i Mail of Berlin og at tage en gåtur i Mauerpark – blandt andet!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

  • Det lyder jo som en fremragende ferie i har i sigte. Vi tager også 5 dage i Berlin i sommerferien – det er bare altid en fin by synes vi. Vi planlægger blandt andet en tur ved East Side Gallery så vi kan bidrage med lidt historie til vores unger (og os selv naturligvis) – måske det også var noget for jer… og jeg tror ikke vi kommer udenom Ritter Sport selvom jeg måske tror det er lidt tacky 🙂 Tak for tip om pandekagestedet – den arver vi helt sikkert.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Conni Lagergreen Schmidt

      Ej, hvor hyggeligt! Så må vi se, om vi overlapper hinanden i Berlin 😉
      Må da også lige tjekke East Side Gallery ud! Hvis nu vi (igen) får regn, ville det sikkert være et meget godt bud på et sted, man kunne få tiden til at gå i læ for regnen. Ritter Sport er lidt et must – selvom det er tacky! Sidst fik vi ikke lavet vores egen Ritter Sport, fordi der var kæmpe ventetid. Så måske denne gang. Ellers må vi hamstre alle favoriterne i butikken. Det er nemlig dem, man ikke kan få i Danmark, der smager bedst!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Plantebaseret milkshake hack: Chokolade-milkshake med banan