Fem beauty-nyheder, jeg er særligt vild med lige nu

Hvis du skal se seks serier og dokumentarer i din sommerferie, så lad det være disse …

Endelig sommerferie! Noget, jeg har talt ned til lige så længe, jeg næsten kan huske!

Det har været nogle hektiske måneder på det seneste. Derfor har jeg måske også mere end vanligt virkelig set frem til, at barnet endelig skulle få sommerferie. Det betyder ganske enkelt rigtigt meget for mit velvære-niveau ikke at skulle op aller senest kl. 6.30 for at få sendt ham ud ad døren, så han kan lande foran skolen i tide til at nå i garderoben og op i klassen. Hele seks ugers ferie til ham bliver derfor også intet mindre end fantastisk, og jeg ser frem til nogle uger, hvor der er mindre stress på hverdagen, mindre logistik og mere luft hele vejen rundt.

Selvom jeg selv skal arbejde ganske meget i løbet af de kommende uger, betyder det bare rigtigt meget, at der er mere ro på på hjemmefronten, og det er der i sommerferien.

Fordi jeg de seneste måneder er faldet nærmest død om i sofaen, når madpakken først er smurt, resterne af aftensmaden stillet væk, oprydningen klaret, opvasken ryddet væk og vasketøjet hængt op, hvor det hører til, har det eneste, jeg har haft kræfter til stort set også været at tænde for tv’et for at se noget, som har underholdt uden, at det har været en film, der forpligter til, at man skal være fokuseret i to timer i træk.

Det er derfor blevet til en masse 20 minutters afsnit af serier og kortere dokumentarfilm.

Men faktisk er både gode serier og ditto dokumentarer i det hele taget det, jeg oftest ender med at se, når jeg endelig har muligheden for at grøntsage helt ud i sofaen om aftenen.

Jeg har altså fået test-kørt ganske mange serier og dokumentarer over de seneste måneder. Fælles for mange af dem har dog været, at de har inspireret til at leve lidt sundere, lidt vildere, lidt bedre og lidt pænere.

De bedste af dem har jeg samlet nedenfor, så du har en liste at gå i krig med på en regnvejrsdag i løbet af ferien – eller bare på en af de der dage, hvor du selv trænger til bare at kigge helt uforpligtende på en skærm og lade hjemmet flyde og hjernen vandre. Det er jo trods alt det, sommerferien er til for …

serier netflix de bedste serier dokumentar hayu urbannotes.dk lactoclear ipad carmex see through bag gennemsigtig taske urbannotes.dk

The Layover with Anthony Bourdain
Jeg nåede kun lige at forelske mig i Anthony Bourdain og hans måde at fortælle om mad og rejser i en herlig forening, inden han for nyligt begik selvmord. At manden ikke er her længere, ændrer dog ikke ved, at The Layover er en fantastisk serie af rejse-/og madprogrammer, som virkelig er værd at kaste sig over. Ikke så meget for at lade sig inspirere af Anthony Bourdains hang til svin, men for at nyde hans måde at skabe fortællinger på, som er intet mindre end fantastisk!

Se “The Layover” på Netflix.

Jack Whitehall – Travels with my Father
Hvis du trænger til at blive lige dele underholdt, inspireret og forarget, så kast dig over “Travels with my Father” med komikeren Jack Whitehall og hans gamle far. Jack Whitehall fik aldrig taget det sabbatår, som så mange andre tager, og han beslutter sig derfor for at tage på fem ugers backpacking med sin gamle far, som er helt stiv i betrækket og på ingen måde interesseret i hostels, oplevelser eller andre klassiske backpacker-ting. Det er ganske underholdende, og jeg kan afsløre, at rejsen gør en hel del for det ellers noget anspændte og stive far-/sønforhold, de har kørende.

Se “Jack Whitehall – Travels with my Father” på Netflix.

Feel Rich: Health is the New Wealth
Hiphop rimer på sprut, junk-food og et tidligt farvel til denne verden. Men det har en række musikere tænkt sig at lave om på. De har ganske enkelt set for mange af deres venner og kolleger dø i en alt for tidlig alder, fordi de ikke har passet godt nok på deres krop indefra. “Feel Rich” handler dermed også om, hvordan musikerne har omlagt deres livsstil fuldstændigt, så de på den måde kan inspirere deres fans til at leve et sundere liv.

Det er en virkelig interessant vinkel på, hvordan man påvirker en ny generation i den rigtige retning, og det er dermed en dokumentar, som kan inspirere både store og små.

Se “Fell Rich” på Netflix.

Fashion Bloggers
En håndfuld modebloggere i Australien, der gør det, som modebloggere nu gør: Låner tøj hos PR-bureauer, tager til New York og Paris Fashion Week, arrangerer modeshows og photo shoots og ser brand godt ud alt imens.

“Fashion Bloggers” er en serie, der går bagom branchen, og som er krydret med, at alle taler klingende australsk, hvilket jeg bliver helt blød i knæene over. Seriens hovedpersoner inspirerer alle med deres meget personlige stil, tipper om pakkelister til, når man er inviteret til modeuge i udlandet, fortæller om deres vej fra 160 følgere og til mange mange flere samt om, hvordan de arbejder troværdigt med det brand, de er. Som absolut bonus får man glimt fra smukke Australien – sådan som Australien rent faktisk ser ud.

Se “Fashion Bloggers” på hayu.

Sustainable
Dokumentaren “Sustainable” diskuterer alt det, der er galt med vores madkultur i dag. Hvor meget den måde vi dyrker jorden på og det, at vi ikke spiser lokalt og efter sæson, betyder for vores jord.

En flok ildsjæle har sat sig for at gøre tingene helt anderledes. De mener dog, at det er noget, vi alle kan gøre, hvis blot vi tænker anderledes om vores mad og ikke tænker i profit men i, hvad mad skal være for mennesker.

Se “Sustainable” på Netflix.

Expedition Happiness
Sidst men ikke mindst så skal du unde dig selv at se denne dokumentar om et ungt tysk par fra Berlin, der har besluttet at ombygge en stor bus for at rejse gennem USA, Canada, Alaska og Sydamerika – med alle de strabadser, der hører med, når man skal søge visum i flere forskellige lande, og man rejser med en hund, som har svært ved at holde til varmen.

Det er en både inspirerende, fin og hjertevarm lille film, som giver lyst til bare at købe en bus og køre verden tynd. Dog vælger man nok at lade hunden blive hjemme, hvis man føler for at kopiere Expedition Happiness på egen krop …

Se “Expedition Happiness” på Netflix.

Husk i øvrigt, at mange streamingtjenester (heriblandt både hayu og Netflix) giver mulighed for at downloade serier, afsnit, film og dokumentarer, så de gode film og serier kan komme med på ferie, selvom man måske ikke lige har det bedste wifi i nærheden.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem beauty-nyheder, jeg er særligt vild med lige nu