Otte strøtanker om august

Skift hudpleje efter sæson

Reklame.

Kalenderen siger i princippet stadig sommer. Men wow, sikken et vejrskifte vi har oplevet de seneste par dage! Næsten subtropisk sommer blev til typisk dansk efterår på nærmest et splitsekund!

Det fik mig til at kigge i skuffer og skabe efter nye hudplejeprodukter, som skal erstatte nogle af sommerens produkter.

Godt nok har jeg ikke tænkt mig at skifte hele rutinen ud fra den ene dag til den anden. Men huden har forskellige behov i de forskellige årstider. Så når indholdet af klædeskabet skiftes ud, så er det typisk også en god idé at kigge på at skifte dele af hudplejerutinen ud.

Jeg skifter selv en del af mine hudplejeprodukter ud, når vi går fra vinter til forår, fra forår til sommer, fra sommer til efterår og igen fra efterår til vinter. Huden har nemlig brug for forskellige ting afhængigt af, hvordan luften og klimaet er omkring os.

Det handler naturligvis ikke om at smide alle de halvbrugte cremer, det nye serum og den fine øjencreme ud. Nej, det handler blot om små justeringer undervejs, så huden får det, den har brug for, når luften fx bliver mere tør og indeklimaet lige så, når vi går fra sommer til efterår, som alt tyder på, at vi gør lige om lidt.

Måske du allerede kan mærke, at huden føles anderledes, end den gjorde for blot få uger siden, når du rør ved den? Så er det måske ved at være tid til at skifte sommerhudplejen ud med efterårets hudpleje …

hudpleje efterår skønhed beautyblog efterårshudpleje urbannotes.dk

Efterårets hudpleje bør bl.a. have fokus på mere fugt.

Når luften bliver koldere og vejret mere turbulent og omskifteligt, har huden nemlig ofte brug for mere pleje. At der ligger vandpytter udenfor, er nemlig ikke ensbetydende med, at luften er fugtig. Tværtimod. Efterårets luft er ofte tør, og vi tilbringer typisk mere tid inden døre og måske med en radiator i nærheden, så fugt er vejen frem, hvis huden også skal have et godt efterår.

Som med så meget andet, så kræver en ny hudplejerutine også tilvænning, så tag små skridt ad gangen, og hold øje med huden undervejs. Bliver den ofte tør midt på dagen? Fedter den til? Ser den træt og grå ud? For så er det måske på tide at skrue op eller ned nogen steder i rutinen.

Her er en håndfuld tips til, hvor du med fordel kan skrue lidt på hudplejen til efteråret:

Cleanser
Har du tendens til at bruge en meget effektiv cleanser, der nærmest hiver alt fugt ud af huden, så du efterlader en stram maske efter brug? Så prøv istedet at investere i en cleanser, som er mere mild og fugtende.

Ansigtscreme
Huden producerer ofte mindre olie i efterårs- og vintermånederne end om fx sommeren. Derfor kan det være godt at skifte til en lidt federe creme (eller måske endda en ansigtsolie). Er du, som jeg, ikke så stor fan af alt for meget fugt i løbet af dagen, så kig på at skrue op for fugten om natten, hvor ingen skal se på dit skinnende ansigt.

Exfoliering
Når huden producerer mindre olie i de køligere måneder, er der en større risiko for at ende med en hud, der ser grå og kedelig ud. Så frem med den exfolierende scrub, som fjerner de døde hudceller. Glem i øvrigt ikke at exfoliere læberne, nu du er i gang.

Reducer synlige porer
Kommer du ud af sommeren med større porer, så er det helt normalt. Sved gør, at hudens porer bliver mere synlige. Derfor kan det også være en god idé at finde den gode gamle muddermaske frem nu, hvor vejret skifter. Exfolier evt. huden let inden brug af muddermasken for det bedste resultat, og følg gerne op med en fugtgivende maske.

Glem ikke resten af kroppen
Huden i ansigtet er en ting. Huden på kroppen har dog også behov. Så sørg også gerne for exfoliere huden på kroppen godt et par gange om ugen for at bevare liv i den, og husk altid en god body lotion efter badet, så du efterlader din hud godt fugtet hele vejen gennem efteråret.

Og glem så ikke at holde øje med huden. Den skal nemlig nok give dig besked løbende, hvis den har brug for andet og mere eller mindre pga. vejr, vind eller nye rutiner. Husk desuden, at Rom ikke blev bygget på en dag. Juster løbende hudplejerutinen, og giv den nogle uger til at virke.

 

Du kan også minde din kæreste eller gode ven om, at det også er vigtigt for mænd at have fokus på hudplejen. Find blandt andet en ansigtscreme til mænd, som fungerer til alle hudtyper.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Otte strøtanker om august