Konkurrence: Le Mini Macaron - ultimativ hverdagsluksus

Opskrift: Den perfekte cremede køleskabsgrød

I min verden er der ikke meget, der slår en grovbolle med ost og lidt frugt på siden til morgenmad. Og havde det ikke været for min forkærlighed for ost, var jeg nok for længst blevet veganer, idet ost (og et æg i ny og næ) faktisk er det eneste animalske, jeg stadig spiser. Det skulle da lige være en køleskabsgrød med havregryn og chiafrø, som jeg (når ikke jeg glemmer at forberede grøden aftenen før) spiser langt de fleste morgener.

En køleskabsgrød (overnight oats eller chiagrød – kært barn har mange navne …) smager først og fremmest virkeligt skønt, den mætter, og så er den (i modsætning til osten) fyldt med gode ting og masser af fibre.

Har du forsøgt dig med en klassisk køleskabsgrød, ved du selv, hvor godt sådan en smager.

Men jeg boksede i lang tid med, at min grød ikke var så cremet, som den nogen gange er, når man er så heldig at finde en rigtig god køleskabsgrød på en café.

Jeg har derfor eksperimenteret ganske meget og fundet frem til, at min grød (uanset om det er ren chiagrød eller en køleskabsgrød med havregryn) bliver 100 pct. mere cremet, hvis jeg tilsætter en sjat yoghurt. Det behøver ikke at være meget. Et par skefulde eller tre i en almindelig portion sammen med den øvrige væske får grøden til at blive utroligt cremet og lækker.

Jeg bruger personligt (fordi jeg ikke spiser eller drikker hverken yoghurt eller mælk fra køer) Alpro Eko usødet soya yoghurt eller Spir Soja’Ghurt Naturel fra Netto og havredrik. Men andet kan også bruges, hvis blot yoghurten er naturel.

Tippet er hermed givet videre!

Er du helt grøn på at lave (og nyde) køleskabsgrød, chiagrød og/eller overnight oats, så er opskriften på min favorit variant lige nedenfor.

Den spiser jeg (når jeg ikke falder alt for død om på sofaen om aftenen og glemmer at gøre min grød klar) stort set hver morgen for tiden og topper dem med masser af frugt og evt. lidt knasende mysli.

opskrift cremet chiagrød køleskabsgrød overnight oats vegansk vegan urbannotes.dk.jpg
opskrift cremet chiagrød køleskabsgrød overnight oats vegansk vegan urbannotes.dk.jpg

Opskrift: Ekstra cremet køleskabsgrød
Find en beholder med låg (evt. et gammelt rentgjort syltetøjsglas), som du kan lave grøden i.

Jeg bruger altid mine sylteglas med gummilåg. De virker perfekt. Og husk, at grøden vokser, så fyld ikke din beholder op til kanten.

Du skal bruge:
2/3 havregryn
1/3 chiafrø
Et par skefulde yoghurt
Fyld op med væske (evt. havredrik), til blandingen er lidt våd

Sådan gør du:
Fyld havregryn og chiafrø i din beholder, og rør de to ting sammen. Tilsæt yoghurt og øvrig væske og rør igen, så det hele er blandet godt sammen. Husk i forholdet, at havregryn og chiafrø suger en del væske, så vær ikke for fedtet med det.

Stil så din køleskabsgrød i (ja …) køleskabet, og lad den stå natten over.

Når du står op, tager du låget af, topper herligheden med frugt, mysli eller noget tredje og nyder med en god stor og stærk op kaffe.

Enjoy!

Hvis du leder efter flere variationer til din morgengrød, så er den en hel føjleton om grød her på bloggen og en lang række tips til forskellige variationer af chiagrød også.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

  • sonja

    jeg bruger mandelmælk, græsk yougurt og et par dråber stevia caramel i min chiagrød, ingen havregryn, men gerne lidt bær:)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Konkurrence: Le Mini Macaron - ultimativ hverdagsluksus