De fem bedste cremer til sart efterårshud

Aldrig mere toiletbesøg med mobilen

Der er en bestemt undersøgelse, som jeg ynder at referere overfor folk, som fortæller mig, at de ikke afrenser deres hud, inden de går i seng om aftenen.

Det er en undersøgelse, som NIVEA (altså dem med den blå creme) sendte til mig for rundt regnet et års tid siden, og som handlede om de bakterier, vi har på huden efter en helt almindelig dag.

Selvom verden flyder over af undersøgelser om dette og hint, har lige netop den undersøgelses resultater indprentet sig dybt i min bevidsthed, og jeg har siden da klappet mig selv stolt på skulderen, når jeg afrenser dagen – også når jeg er alt for træt til næsten at holde min vatrondel.

Kort fortalt viste undersøgelsen, at blot 40 pct. af de danske kvinder rent faktisk afrenser deres hud regelmæssigt.

Det er, i min verden, hvor jeg ALDRIG går i seng uden at afrense, et helt vanvittigt tal!

Men det, der er endnu værre, var det, som NIVEA så i deres efterfølgende undersøgelse af en række kvinders hud fandt ud af, der rent faktisk gemte sig på huden efter en helt almindelig dag.

Der blev således taget prøver på kinderne, næsen, hagen og i panden samt T-zonen, som viste, at næsen og kinderne er ansigtets mest beskidte områder.

Det er nemlig også de steder, som vi rør mest i løbet af en dag, når vi rør os selv i ansigtet, tager mobiltelefonen op til kinden 50 gange på en dag, når vi lægger makeup, og når vi lige læner kinden på den hånd, som vi har rørt ved dørhåndtaget på toilettet med.

Kinder og næse er oven i købet de områder, hvor vi har de største oliekirtler og porer, og der er derfor rigtigt gode betingelser for, at bakterier kan hygge sig ekstra dejligt.

makeup ren hud urbannotes.dk beautyblog

Bakterier er ikke nødvendigvis en dårlig ting. For der skal faktisk helst være gode bakterier på en sund hud.

Men de bakterier, som blev fundet på huden i undersøgelsen, var ikke bare almindelige bakterier, som stammer fra fx sved, talg, støv eller almindelige dagligdagssnavs, som bl.a. ender i ansigtet via de mere end 100 berøringer, vi gennemsnitligt har i ansigtet på en almindelig dag.

Det var også UV-filtre, forurening, sod og diverse bakterier fra fx toiletbesøg og andre fælheder.

Og lige netop de fælheder har, siden jeg læste undersøgelsen, faktisk gjort, at jeg så absolut ALDRIG tager mobiltelefonen med på toilettet. For det ville jo sikkert ikke engang kun være mine fælheder, der ville ende på den fine smartphoneskærm og efterfølgende på min kind, vel …?!

Næste gang du tænker, at det jo “bare” er lidt foundation og highlighter, der sidder på dine kinder, og du så vælger at hoppe i seng med hele makeupmasken på, kan det være, du tænker på dette indlæg og ombestemmer dig. Lige netop den undersøgelse har i hvert tilfælde sat sig godt og grundigt fast i min hukommelse, og jeg tror aldrig, jeg vil glemme den.

Og nu vi er ved bakterier og hud, så minder det mig om, at mine makeupbørster hellere må få et bad i weekenden.

Jeg er sprunget over i et par uger pga. en alt for travl kalender, og det giver ikke just god samvittighed. For hvis nogen nogensinde sætter sig for at lave en undersøgelse af, hvad der gemmer sig i sådan en helt almindelig pudderbørste, så vil sandheden nok heller ikke være hverken yndefuld eller særligt rar at tænke på.

Læs evt. flere grunde til at rengøre makeupbørster her.

Nå men … Næste gang du tager dig selv i at gribe efter mobiltelefonen, når du er på vejen på toilettet for at sidde der og hygge dig med at læse op på dagens nyheder eller spille en omgang sudoku, så gør i det mindste dig selv den tjeneste at spritte skærmen af efterfølgende – og måske endda at rense toiletbesøget af kinderne, inden du lægger hovedet på puden 😉

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De fem bedste cremer til sart efterårshud