Når man vokser med opgaven

Allergicertificeret mascara! Really?!

nilens-jord-mascara_allergycertified_allergicertificeret-mascara

Normalt er det sådan, at folk, der har nikkelallergi, kan have svært ved at bruge sort mascara, fordi de simpelthen får en allergisk reaktion.

Når en allergiker bruger mascaraen, løber øjnene måske i vand, man får kløe eller hæver op.

Reaktionen skyldes, at alt sort makeup indeholder jenoxid pga. det sorte farvestof, og nikkel er en afart af jernoxid.

Ligesom med alle andre former for allergi, så udspringer risikoen dog af, hvor høj koncentrationen af et stof er, og netop her har Nilens Jord en rigtig god nyhed.

Nilens Jord har nemlig formået (og det har tilsyneladende kostet mange år, timer, blod, sved og tårer) at skabe en mascara, som nu er blevet AllergyCertified.

Volume Mascara fra Nilens Jord er således nu blevet udstyret med det lille blå flueben, som viser, at produktet er fri for kendte allergifremkaldende stoffer – i dette tilfælde en så lav koncentration af stoffet, at mascaraen er sluppet igennem toksikologens nåleøje og dermed kan kalde sig allergicertificeret.

Om der findes andre mascaraer, der indeholder samme lave koncentration, ved jeg naturligvis ikke, idet ikke alle produkter, der er sikre at bruge for fx. nikkelallergikere, nødvendigvis er certificerede.

Men jeg ved, at det har taget tæt på to år for Nilens Jord at udvikle Volume Mascara No. 788 i farven Black, så det er nok ikke bare noget, man lige ryster ud af ærmet.

Selvom man i øvrigt har brugt den samme sorte mascara i årevis og føler sig helt sikker og ikke allergiramt, kan man sagtens pludseligt blive ramt af allergi.

Det skyldes, at jo længere, vi udsætter vores krop for et stof, des større er risikoen for, at vi kommer til at reagere på det. Derfor bliver lidt ældre kvinder også oftere ramt af kontaktallergi, end yngre kvinder gør – og i øvrigt flere kvinder en mænd. Endnu en god pointe ift. at tjekke makeup-skuffen for produkter, der potentielt kan indeholde kedelige stoffer som bl.a. nikkel, kobolt eller krom.

Men skulle der sidde nogen derude, hvis øjne løber i vand, når de nærmest bare kigger på en sort mascara og/eller eyeliner, så skulle Volume Mascara være et rigtig godt bud på en mascara, man rent faktisk kan bruge – trods allergi.

Volume Mascaraen forhandles bl.a. på Nilens Jords egen webshop.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man vokser med opgaven