[ Opskrift ] Salte og søde vafler (D'Angleterre-stilen)

Amsterdam med børn

Vi har efterhånden rejst en del af verden tynd med Lillemanden. Hans første tur gik til London, da han kun var få måneder gammel, og siden har vi bl.a. besøgt San Francisco, Tyrkiet, Spanien og større dele af Australien. Lillemanden er således en berejst herre, og det håber vi da, at han bliver ved med at være. For som en klog mand engang sagde: At rejse er at leve, og det er bestemt også det motto, som Lillemandens forældre opererer efter!

Forleden tilbragte vi en forlænget weekend i Amsterdam. Jeg havde aldrig været der, og det havde Lillemanden jo sådan set heller ikke. Så vi var spændte og håbede på godt vejr. Og det fik vi!

Foråret havde sat ind for (næsten) fuld skrue i Amsterdam allerede, og temperaturen sneg sig pænt op i løbet af dagen.

Og lad mig sige med det samme, at Amsterdam bestemt er en fantastisk by! For mig har den lige dele London og Paris i et lækkert miks med kanalerne til at binde det hele sammen. Det er en smuk by med søde mennesker, som man overhovedet ikke forstår, men som heldigvis alle sammen er ret gode til engelsk, så der er ingen ben i at besøge Amsterdam, hvis man altså kan gebærde sig på engelsk (eller tysk, formoder jeg …)

Amsterdam er spækket med charme, hyggelige fortovscaféer, skæve gamle huse og masser af byliv.

MEN … Byen er faktisk på ingen måder børnevenlig!

Folk er søde og rare og virker rigtig glade for børn, så ikke noget ondt ord om menneskene i Amsterdam. Men hvis man bor i centrum, som vi gjorde, er der langt mellem legepladserne, og med en klapvogn, som er obligatorisk på en storbytur med en lille mand på 3 1/2 år, er det nærmest umuligt at komme rundt, fordi der er sporvognsspor, høje kantstene og ujævne brosten overalt.

Når man finder en hinkerude, er det med at udnytte det til fulde!

Når man finder en hinkerude, er det med at udnytte det til fulde!

Vi fandt dog en enkelt legeplads i Vondelpark, som lidt kan sammenlignes med Central Park i New York.

Den er spækket med store grønne plæner, søer med ænder, hyggelige stier, papegøjer i træerne, hundeluftere, par, der går hånd i hånd, og de obligatoriske teenagere, der sidder i hjørnerne og deler en fed (men det må de jo gerne i Amsterdam, så ingen “sur gammel dame kommentar” herfra).

Legepladsen i parken er dog ikke nogen guldgrube af legeoplevelser, men den er der, og efter en hel dag på farten med forældrene, kan selv den mest sølle legeplads føles helt fantastisk.

Vondelpark i Amsterdam - endelig på græs!

Vondelpark i Amsterdam – endelig på græs!

Vi tog naturligvis også den obligatoriske og virkeligt smukke kanalrundfart rundt i Amsterdam, hvilket forældrene nød meget. Men en time på en overdækket båd var ikke lige på sønnikes dagsorden, og end ikke en Nintendo kunne redde dette.

Legetøjsbutikker fandt vi kun to af, og der var desværre ikke meget Hamley’s, leg og sjov over dem. Herudover fandt vi en forholdsvis beskeden legetøjsafdeling i De Bijenkorf, som er byens luksusstormagasin.

Shopping i Amsterdam er både fin og mangfoldig.

Shopping i Amsterdam er både fin og mangfoldig.

Oplevelserne for Lillemanden i Amsterdam var altså beskedne.

Til gengæld spiste han masser af slik og blev bestukket med lidt legetøj undervejs, så han led ingen nød.

Oplevelserne for forældrene var der masser af, og Amsterdam er en skøn skøn by! Men enten tager vi derned for en enkelt overnatning på egen hånd næste gang, eller også venter vi til Lillemanden også kan se det fede i Anne Franks hus, kanalrundfarter og masser af shopping (drøm videre, mor!)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Opskrift ] Salte og søde vafler (D'Angleterre-stilen)