To drømme med et smæk og vores første video på YouTube

Beauty hack til bedre beskyttelse mod solens stråler

En håndfuld til en krop. Cirka sådan har rådet lydt omkring den mængde af solcreme, som vi hver især skal bruge, når vi bevæger os ud i solen.

Det betyder meget hurtigt, at en almindelig familie får forbrugt en hel tube solcreme på en enkelt strandtur. Men ikke desto mindre er det den måde, hvorpå vi får den mængde solcreme, som gør, at vi også kan stole på faktortallet på vores solcreme – og at vi beskytter os selv og vores børn bedst muligt mod solens stråler.

Denne sommer vil det for manges vedkommende sikkert betyde, at de køber sig fattige i solcreme. Det vil sige, at det ville det. Hvis altså vi alle sammen brugte den mængde solcreme, som vi får anbefalet. Det gør vi ikke! Meget langt fra endda!

Mange undersøgelser viser nemlig, at langt de fleste af os kun bruger en brøkdel af den mængde solcreme, som vi burde bruge. Og det betyder flere solskoldninger, flere solskader på huden, og at vi ikke kan stole på det faktortal, som der står på vores solcreme. En SPF50 er nemlig meget langt fra en SPF50, hvis ikke den bruges i den rette mængde.

Jeg indrømmer gerne, at jeg heller ikke bruger nok solcreme. Jeg er nemlig ikke en dyt bedre end alle andre, når det kommer til lige det. Jeg husker dog (som regel) at bruge solcreme, inden jeg går ud ad døren (og ellers ryger den på lige så snart, forglemmelsen går op for mig), og jeg kunne aldrig drømme om at ligge og stege i solen. Det ved jeg simpelthen for meget om solens indvirken på huden til at gøre.

Men heller ikke jeg får brugt en håndfuld solcreme på kroppen. Ikke fordi jeg ikke vil. Men fordi det simpelthen er alt for voldsomme mængder at smøre på en enkelt krop, hvis altså ikke man vil drukne i solcreme, klistre helt til og føle, at huden ikke kan “ånde”.

solcreme solråd urbannotes.dk phformula uv protect rudolph care solcreme kids prevage elizabeth arden

For nogle år tilbage fik jeg dog et råd om at bruge solcreme to gange med cirka 15-30 minutters mellemrum for på den måde at undgå helligdage og for at øge mængden at solcreme uden at føle, at det er den visse druknedød.

At bruge solcreme to gange lige efter hinanden har jeg derfor faktisk praktiseret lige siden. Det er nemlig langt nemmere og rarere at bruge et tyndere lag creme to gange med nogen tids mellemrum, og man er samtidigt meget tættere på at bruge den rette mængde uden at fedte helt til.

Og faktisk var det råd, jeg fik dengang, åbenbart slet ikke så tosset endda. Nu kan jeg nemlig se, at Sundhedsstyrelsen råder til netop at påføre solcreme ad to gange med 20 minutters mellemrum for på den måde at få bedre beskyttelse for solens stråler og for at undgå helligdage, der sidenhen bliver til solskoldninger, i processen.

Nu er det altså ikke længere bare mit lille gode råd. Nu er det også blevet et officielt godt råd, og det er hermed givet videre, for det er nemlig faktisk et virkeligt godt råd!

Trænger du i øvrigt til en generel genopfriskning af solrådene, så kan du læse meget mere her.

Jeg har desuden tippet til en bunke gode solcremer, der ikke fedter for meget, til ansigtet her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To drømme med et smæk og vores første video på YouTube