Tidlig vinterkulde og finsk snilde

Bogen, som du som forælder vil skrive på børnenes ønskeseddel

syv-guddommelige-dage-i-albert-svenssons-ellers-ret-almindelige-liv

For os er godnathistorier en fast aftenrutine. Vi læser sommetider Anders And blade eller andre tegneserier, men som regel kaster vi os over en god bog.

Det, der dog er en god bog for barnet, er ikke nødvendigvis altid en god bog for forældrene. Men man læser lystigt videre, fordi man oplever, at barnet virkeligt føler sig underholdt.

I ny og næ støder man dog på en bog, som fanger begge parter, og som giver masser af stof til eftertanke, til dialog og til gode grin før sengetid. En af disse bøger er Flemming Møldrups nye børnebog “Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv”.

En bog, som er så utroligt underholdende, at jeg har fået mindst lige så meget ud af at læse den, som den søvnige dreng ved siden af mig har.

Albert Svensson, som er historiens hovedperson, får en helt almindelig søndag besøg af selveste Helligånden. Det starter en uge i hans liv, hvor han ikke bare får sit ønske om, at hans forældre skal være sammen igen, opfyldt.

Det giver også udfordringer, fordi hans gode ven Oskar, hvis mor er madblogger og derfor altid serverer kålchips og andre børnevenlige herligheder, muligvis mistolker Alberts møde med Helligånden en lille smule og kommer til at udråbe Albert til at være den nye Jesus.

Men det er Albert naturligvis slet ikke, for Helligånden gik forkert, så Albert får kun opfyldt et enkelt ønske som plaster på såret for Helligåndens fejl. I mellemtiden er det Alberts nabo, som udretter de mirakler, som kun en ægte ny Jesus kan stå bag.

Undervejs giver Oskars entusiasme omkring hans gode vens nye status som Jesus dog en lang række problemer i skolen.

Men Alberts virkelige problem er, at hans ønske om, at forældrene igen skal være sammen, desværre giver bagslag. I hvert fald kan de slet ikke finde ud af at være sammen, og de bliver blot mere trætte af hinanden og ulykkelige, end de var i forvejen.

Alt ender dog alligevel lykkeligt. Også selvom Alberts mor og far ikke kommer til at være sammen igen. Helligånden får dog købt nye hvide tennissokker, så han ikke fryser i sine sandaler, og han får rettet op på sine distræte fejl, fordi gud også lige stikker sit ansigt frem i en brændende busk.

På den måde er “Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv” en fortælling om noget så seriøst som en skilsmisse set med børnebriller. Men den er samtidigt utroligt sjov og til tider helt sort.

En dreng på 6 år, som endnu aldrig har fået bibelhistorien fortalt, forstår naturligvis ikke 100 pct. alle detaljer i bogen, fordi den trækker på nogle af de gamle kendte sagn fra kristendommen. Men han kan godt virkeligt synes, det er en fascinerende historie, fordi så meget går så grueligt galt pga. misforståelser, og fordi Albert Svensson jo bare er en helt almindelig dreng, der ellers lever et helt almindeligt liv, som man kan spejle sig i.

Jeg derimod har grinet rigtig meget af hele tonen og karaktererne i bogen. Og på den måde har vi begge set frem til at hive bogen frem fra hylden hver aften for at dykke ned i, hvad Albert Svensson nu skulle opleve på en af de syv dage, som vi har fulgt ham.

Hvis ungerne mangler et ønske på juleønskesedlen, kan det varmt anbefales at snige “Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv” med på ønskelisten. Om ikke andet så for din helt egen skyld!

“Syv guddommelige dage i Albert Svenssons ellers ret almindelige liv” er skrevet af Flemming Møldrup og udgivet af Politikens Forlag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tidlig vinterkulde og finsk snilde