På familietur til Malmöfestivalen

Camping for en begynder – man kan godt lære (næsten) at holde af det

Måske jeg tager fejl, men jeg kan faktisk ikke mindes, at jeg har været på campingferie – nogensinde.

36 år skulle der altså gå, inden jeg fik min campingdebut. Udelt begejstret? Ikke umiddelbart! Fuldstændigt afskrækket? Nej, ikke helt!

Manden min har tilbragt alle sin barndoms ferier på en campingplads. Eftersom vi denne sommer skulle på sommerferie med hele hans familie og dermed min svigerfamilie, blev det derfor en såkaldt flergenerationsferie til det sydfranske på campingplads. Godt nok i et mobile home, men alligevel meget langt fra de hotelferier, jeg ellers primært har dyrket gennem det meste af mit liv.

camping-frankrig-urbannotes-dk

Stedet var Nouvelle Floride Camping i Marseillan Plage. En campingplads med det hele, som ligger sammen med en række andre campingpladser, som man delvist deler faciliteter med. Fra Nouvelle Floride har man altså adgang til også at bruge de andre campingpladsers pools, vaskerum etc.

Lige uden for portene ligger desuden en dejlig strand, som man kan tøffe ned på. Vandet er salt, men klart, og bølgerne lægger op til masser af leg, stranden til muslingeskal-indsamling og slikken sol.

Det lyder jo alt sammen meget idyllisk, og det var det sådan set også. Men der er alligevel ret langt fra at bo i en mobile home med myrer i hele køkkenet, i sengene, i brusekabinen og i tøjskabene til at bo på et hotelværelse på ottende sal.

camping-sydfrankrig-urbannotes-dk

Myrer i hobetal i sengen lærte vi dog faktisk at leve med, og det selvom vi er rigtig meget byboere, og Lillemanden faktisk hyler op, hver gang der er en flue, der sætter sig på ham!

Han blev dog i ugens løb en regulær “lillevildtsjæger”, og vi efter, at vi havde sat bl.a. skraldespanden midt ud på pladsen foran vores mobile home, blev antallet af kryb i køkkenet i det mindste halveret.

Vi lærte faktisk også at leve med de yderst larmende naboer, der havde en tendens til at råbe og skrige af hinanden og ungerne på alle tidspunkter af døgnet. Eller også blev vi bare for trætte til at bekymre os om det – og deres små børns velbefindende i øvrigt.

campingplads-frankrig-urbannotes-dk

I stedet kom vi hinanden ved. Og man kan sige meget om at rejse en hel stor familie sammen, men det har godt nok mange fordele, når man har børn i alle aldre med.

Det var ikke så meget, vi så til Lillemanden på visse tidspunkter af døgnet. Til gengæld havde vi besøg af fætre og kusiner, fastre og onkler og bedsteforældre til hygge på terrassen, og det alt imens Lillemanden tøffede rundt med andre dele af familien eller løb på løbehjul rundt på campingpladsen.

Vi lavede med andre ord hver især det, vi havde aller mest lyst til, når vi havde lyst til det. Jeg valgte eksempelvis at trække stikket for solen ved poolen i middagssolen og fik derfor en lang slapper i mit helt eget selskab og med en iskaffe på terrassen stort set hver dag. Og det bare at stirre ud i luften kan til tider være rigtig tiltrængt og oser bare rigtig meget af ferie!

isdessert-frankrig-urbannotes-dk

Samtidig er fordelen ved en flergenerationsferie på campingplads helt sikkert, at ungerne bare kan være. Som forælder behøver man ikke at bekymre sig om, hvor børnene nu er henne, om de pludselig forsvinder ned på stranden eller lignende. For de var låst sikkert inde på campingpladsens område – præcis ligesom vi voksne var.

Myrer, skrigende naboer, akut mangel på aircondition (som var ALT for dyrt til, at vi orkede at betale, og som vi i øvrigt troede var inkluderet i prisen) og lidt slidte mobile homes til trods var det altså rigtig hyggeligt.

creme-brulee-frankrig-urbannotes-dk

Det var en, for os, anderledes måde at holde ferie på, men det er sandsynligvis ikke sidste gang, jeg kommer til at pakke hele svigerfamilien for at tage på camping med sol, sommer, masser af mig-tid, iskaffe i rå mængder og cremé brulée til dessert. For selvom de spiser virkelig mange pommes frites i Frankrig, så var der faktisk også (lidt) god mad at finde i Marseillan plage. Man skal dog ikke rejse dertil, hvis man forventer vilde kulinariske oplevelser … Sol og varme derimod, det har de i rå mængder!

Vores rejse var bestilt gennem Dansk Bilferie.

frankrig-camping-urbannotes-dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På familietur til Malmöfestivalen