Syv seje produkter med solfaktor

Derfor skal du vaske mildt og ofte

At vaske ansigtet morgen og aften kan virke som en uoverskuelig tjans for mange. I hvert tilfælde taler jeg ofte med kvinder, som vælger at springe vasken over i det daglige og måske lige fjerner den værste makeup et par gange om ugen.

For mig, som troligt vasker ansigtet grundigt hver morgen og hver aften, lyder det som et rent skrækscenarie, som ikke bare er noget, der er med til at ælde huden og skabe unødvendige urenheder. Men som også har betydning for huden og dens sundhed i det hele taget.

Huden har nemlig behov for at “starte på en frisk” et par gange om døgnet og for at blive befriet for diverse udefrakommende snavs og bakterier.

Undersøgelser viser bl.a., at der samler sig både forurening og diverse bakterier på huden, som bør vaskes af.

Eksempelvis samler der sig bilos og andre typer partikelforurening på huden i løbet af dagen.

Desuden har mange af os bakterier fra hænderne, mobiltelefoner og diverse andre ting, som vores ansigt kommer i berøring med hver dag, i ansigtet.

Og jeg ved ikke med dig, men jeg har ikke lyst til at sove sødt hver nat i mit rene sengetøj med bysnask og toiletbakterier på kinderne …

Herudover er det en rigtigt god idé altid at få fjernet alt makeup fra huden, inden man går i seng. Når man ligger i sengen, har huden endelig et åndehul og skal regenerere, så den er klar til at bekæmpe den næste dags udfordringer.

Gør vi ikke det, vil det måske ikke kunne ses i dag, i morgen eller om en uge. Men på et tidspunkt vil huden vise tegn på, at den ikke har fået lov til at regenerere ordenligt.

Det kan i den forbindelse være fristende at tage en ansigtsvask i brug, som får hele masken til at stramme, fordi man da så sikret, at huden er ren – eller hvad?

Faktisk er det bedst at smide de kradse produkter ud til højre og i stedet gå efter en ansigtsvask, som fjerner diverse snavs, men som ikke fjerner fugten fra huden. Huden har nemlig også brug for alt den fugt, som den overhovedet kan få, hvis den skal holde sig pæn.

Desuden er der en lang række bakterier på huden, som vi gerne vil beholde, fordi de er hudens forsvarssystem. De bakterier kan for kradse produkter desværre være med til at tage livet af.

Hvordan finder man så en effektiv og mild ansigtsvask?

Jeg har samlet tre bud nedenfor, som alle efterlader huden ren og lækker, men som ikke giver stramme kinder og hiver alt fugten ud af kinderne. De kan bruges af alle – hver morgen og (naturligvis) hver aften.

milde-hudplejeprodukter-mild-ansigtsvask-urbannotes-dk

Tre effektive (men milde) ansigtsvaske

Comfort Zone Essential Face Wash
Ansigtsvasken fra Comfort Zone er både mild og lækker at bruge – samtidigt med, at den er utroligt fin at kigge på!

Essential Face Wash fjerner både makeup og urenheder. Men den er samtidigt mild og formuleret med respekt for hudens naturlige flora.

Den er derfor også egnet til sart hud, som har brug for ekstra fugt.

Skum den op i badet eller ved håndvasken, og brug evt. en børste til at eksfoliere med samtidigt.

Comfort Zone Essential Face Wash forhandles bl.a. hos Magasin.

LACTOClear Face Wash
LACTOClear er en ny hudplejeserie, der egentligt er målrettet uren hud, og som bekæmper urenheder på mildest mulige vis med respekt for den eksisterende bakterieflora på huden.

Men ansigtsvasken kan sagtens bruges af alle andre, som måske ikke har uren hud, men som vil have en mild ansigtsvask, som rengør uden at trække fugt ud af huden.

Ansigtsvasken fra LACTOClear er så smart indrettet, at den kommer ud som en let skum, der er super nem at bruge i badet eller ved håndvasken.

LACTOClear Probiotic Skincare System Face Wash forhandles bl.a. på LACTOClears egen webshop.

Faaborg Pharma Ultimate Cleansing Mousse
Ansigtsmoussen fra Faaborg Pharma er et af de produkter, jeg tester til årets AllergyAward.

I starten irriterede den lille silikonebørste, som man bruger til at påføre skummen med, mig en smule. Men efterhånden, som testen skrider frem, holder jeg mere og mere af den.

Ud over at børsten er ret smart at have ved hånden, så er Ultimate Cleansing Mouse også mild og rar at bruge, selv ved sensitiv hud, og den indeholder bl.a. hyaluronsyre, som er med til at holde huden frisk og ung.

Faaborg Pharma Ultimate Cleansing Mousse forhandles på apoteket.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syv seje produkter med solfaktor