Tre nemme skridt til perfekte fyldige vipper + en mægtig god ny mascara

Det der rygestop ti uger senere

[ Reklame for Nicorette – Sammen gør vi noget fantastisk ]

Som jeg skrev om for rundt regnet fire uger siden, så kastede jeg mig i midten af november ud i et spontant rygestop efter at være blevet udfordret til at lægge smøgerne på hylden af Nicorette.

Jeg skulle jo sådan set ”bare” lægge cigaretterne på hylden i ti dage med støtte fra Nicorette, og så kunne jeg fint vende tilbage til min gamle last igen. Men ved du hvad? Når man først ikke har røget i ti dage, så vender man altså ikke bare lige tilbage til smøgerne igen! Sådan har jeg det i hvert fald. Og særligt ikke, når jeg jo faktisk har været ok god til at holde op med at ryge.

Selvfølgelig har der været kriser undervejs. Selvfølgelig har jeg haft lyst til at svinge omkring kiosken og hente en pakke cigaretter mange gange undervejs. Ja, faktisk kan det ikke tælles på hænder og fødder, hvor mange gange jeg har været fristet til lige at hoppe i et par sneakers for at løbe ned i kiosken. Men istedet er jeg blevet inde i varmen.

Jeg har klaret den igennem med en god portion (til tider udfordret) viljestyrke, støtte fra en god kollega, der har holdt mig i ørerne, min kontante familie, støttende venner og bekendte og, bare for at være ærlig, også min lille hvide krykke, som jeg har hentet frem, når jeg har savnet en cigaret sådan ekstra meget: Min inhalator fra Nicorette.

I det hele taget har det været alfa-omega for mig med støtte undervejs i rygestoppet. Jeg har forsøgt mig med en kold tyrker som rygestop tidligere, og ja, det kan helt sikkert godt fungere for nogen. Men for mig har viljestyrke alene ikke været helt nok. Der har lige skullet en lille krykke til for, at jeg har kunnet få et varigt rygestop – åbenbart!

nicorette rygestop januar forsæt nytårsforsæt urbannotes.dk

Ud over at det i sig selv er en utroligt givende oplevelse med sådan et rygestop (for velværen, for smagsløgene, for vejrtrækningen på løbeturen etc.), så har jeg faktisk også via en app holdt regnskab med, hvor mange penge jeg egentligt har sparet efter, jeg er holdt op med at ryge. Små 3.000 kr er det allerede blevet til (crazy!). Men endnu bedre er det, at jeg har sparet min krop for over 1.000 cigaretter i perioden, hvilket jo er helt vanvittigt at tænke på!

Og selvom jeg naturligvis, ligesom alle andre, kender til de mange fordele ved at holde op med at ryge, så føler jeg mig faktisk mest af alt lidt dum og ærgerlig over, at jeg ikke har fået taget mig sammen til det rygestop tidligere. Og jeg kan ikke lade være med at tænke tilbage på, hvor mange gange jeg har stået i USA, New Zealand eller Australien og har betalt mere end 100 kr. for en pakke cigaretter, fordi jeg bare måtte ryge. Men ja ja, jeg skulle åbenbart blive 40 og have en velment udfordring udefra, inden jeg fik taget mig sammen til at lægge smøgerne på hylden.

Men det er ikke nemt at stoppe med at ryge, når først man er begyndt, og det er en så indgroet del af ens hverdag, som det har været for mig. Og det, synes jeg, skal anerkendes. Det er ikke nemt at lægge smøgerne på hylden. Det er ikke noget, alle bare lige kan gøre. Men, jeg tror, det er vigtigt at sige til sig selv, at det kan lade sig gøre. Man skal bare lige finde ud af hvordan og med hvilke hjælpemidler.

Jeg har, som jeg også nævnte sidst, haft en god hjælp i Nicorette Inhalator, som jeg har kunnet hive op af lommen, når de der ”åh-jeg-kunne-godt-lige-ryge-en-cigaret”-øjeblikke er kommet. Og efterhånden, som de øjeblikke er blevet færre og færre, er inhalatoren blevet hevet mindre og mindre op af lommen.

Det har fungeret for mig. Men det er helt sikkert individuelt, hvad der fungerer. Og hvis du måske planlægger at stoppe med at ryge i løbet af det kommende år eller, bevares, gemmer tjansen til næste januars forsæt, så er der fx gode tips og tricks til rygestop at hente på Nicorettes hjemmeside.

Apropos Nicorette, så skylder jeg dem faktisk en tak for, at de ringede til mig den dag i midten af november og smed en rygestop-udfordring ned i skødet på mig i en periode, hvor jeg ellers aldrig kunne have overvejet at kaste mig ud i et rygestop. Men jeg gjorde det alligevel, og det er jeg ovenud taknemmelig for nu.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre nemme skridt til perfekte fyldige vipper + en mægtig god ny mascara

Conni Lagergreen Schmidt
Et lille drys sundhed, en tsk hverdag, en knsp rejser og verden, en hel liter plantebaseret københavner-familieliv tilsat lidt sko-kærlighed og et drys god læbepomade, og så har du Urban Notes. Der bliver altid sat mange ord på, og læserne skal gerne tage en virtuel goodie bag med sig, som enten har gjort dem klogere, nysgerrige eller underholdt.
urbannotesdk@gmail.com