Tomme badeværelser, utidige håndværkere og redning i en boks

Drømmerejsen tager form

Da jeg i sommermånederne sidste år sad og så alt for mange dokumentarer på Netflix (de bedste har jeg listet her), fik jeg en pludselig indskydelse.

Det kom sig mest af, at jeg så en dokumentar om koralrevene ved bl.a. Great Barrier Reef, som stille og roligt dør for næsen af os. Den dokumentar rørte mig så dybt, at det kun kunne gå for langsomt med igen at komme ned og opleve revene og i øvrigt opleve dem sammen med mit barn – inden det er for sent.

For godt nok har manden og jeg snorklet og dykket ved Great Barrier Reef et par gange i forbindelse med vores rejser langs Australiens østkyst. Men Lillemanden har faktisk kun oplevet den sydlige del af Australien (mellem Sydney og Adelaide) og har derfor endnu ikke haft chancen for at opleve østkysten i Australien og dens fortræffeligheder. Heriblandt det fantastisk smukke og skrøbelige koralrev, som er så stort, at det kan ses fra rummet.

På samme tid havde jeg en trang til, at vi som familie tilbragte mere kvalitetstid sammen.

Det er jo ikke, fordi vi ikke ellers tilbringer tid sammen. Men når vi rejser, får vi bare talt mere om de vigtige ting, lytter lidt ekstra til hinanden, kysser og krammer lidt mere og er der bare mere for hinanden.

Skole, lektier, arbejde, opvask, oprydning, aftaler og alt det andet, som fylder i et familieliv har bare en tendens til at stjæle minutter og timer fra det, som er vigtigst i hverdagen.

budva montenegro rejseblog

Og på grund af de to ting foreslog jeg for drengene, om ikke vi skulle tage en længere rejse. Flå to måneder ud af den travle kalender og bare være sammen – i Australien og ved Great Barrier Reef.

Og den var de sgu med på!

I mellemtiden har der været nogle logistiske problemer ift., om manden kunne få fri etc. Men de er nu løst, og vi forlader derfor landet i december, hvilket, da vi tog beslutningen, virkede som langt ude i fremtiden, og som nu pludseligt overhovedet ikke er det.

Da jeg i sin tid skrev dette indlæg om vores beslutning, var tanken, at vi udelukkende skulle rejse rundt i Australien. Vi skulle opleve det, vi på tidligere rejser havde sprunget over pga tidsmangel og genopleve det, som vi holdt særligt meget af.

Men turen har udviklet sig en anelse. For vi blev enige om, at det var skørt ikke også at indfri drømmen om at besøge New Zealand, når nu vi var ‘på de kanter’ og havde ekstra tid. Så det er altså det, vi gør.

Faktisk starter turen i New Zealand, hvor vi har cirka to en halv uge til at rejse gennem nordøen og et stykke ned på sydøen, inden vi rejser videre til Sydney og bevæger os i adstadigt tempo op ad kysten til Cairns.

Indtil videre er der ikke så meget, der er planlagt. Dog er flybilletterne nu købt, og vi kender desuden nogenlunde vores rute gennem New Zealand, hvor vi kommer til at rejse fra Auckland og til Christchurch med rundt regnet fire stop undervejs.

Australien rejse kænguru urbannotes.dk rejseblogger drømmerejse

Desuden ved vi, at vi kommer til at fejre nytår i Sydney, hvilket er planlagt med fuld overlæg, så vi endnu engang kan sidde på Capitol Hill og nyde fyrværkeriet fra Sydney Harbour Bridge, hvilket var en intet mindre end fantastisk oplevelse, sidst vi gjorde det.

Selve ruten i Australien er vi endnu lidt i tvivl om, men én ting er sikker: Vi skal tilbringe tid ved Great Barrier Reef og måske kysse revet farvel en sidste gang, for hvem ved, hvornår og om vi mon ses igen … Trist!

Jeg er i øvrigt blevet spurgt utallige gange, om jeg mon tager bloggen med på rejsen. Og det gør jeg naturligvis! Det kan godt være, at jeg ikke lige sætter mig og skriver lange indlæg hver aften i samtlige to måneder, da jeg meget hellere vil være i nuet fremfor bag en skærm. Men bloggen skal nok blive opdateret i ny og næ.

Jeg tager naturligvis også Instagram med på rejsen, som jeg ved, mange af de faste læsere her på bloggen også kigger med på, og som nok skal blive opdateret mere hyppigt.

Melbourne food scene mad restauranter rejse ferie australian rejseblogger urbannotes.dk

Desuden er jeg adskillige gange blevet spurgt, hvad sådan en tur, eller en af de kortere ture, som vi har været på til Australien, mon koster. Og det har altid været et skud i tågen, fordi jeg ikke har holdt så meget øje, og fordi udgifterne typiske spreder sig over et helt år, så man ikke mærker dem så meget.

Nu er jeg derfor begyndt at plotte alle de mere faste udgifter ind i et Excel-ark, så jeg rent faktisk kan svare på det, når alt er bestilt, og så skal jeg også nok opdatere bloggen med det (udgifterne til nyt badetøj, sandaler, sushi i rå mængder og juice kommer dog nok desværre ikke med i budgettet, da de vist ikke tåler offentlighedens øje 😉 )

Påsken har jeg i øvrigt tænkt mig at bruge på at finde de sidste hoteller og lejligheder til vores tid i New Zealand. Det er lige om at være lidt strategisk med såden noget, som om der fx er vaskeri på hotellet, når nu man skal bo i en kuffert i to måneder.

Desuden sidder jeg i skrivende stund og forsøger at finde den bedste tur til Hobitton i New Zealand, hvilket er ret nørdet, men det er altså et must for en familie bestående af Hobbit-fans. Men vi kommer altså ikke til at klæde os ud til anledningen. Basta!

Fortsat rigtig god aften og sov godt. Må natten være fyldt med vilde drømme, som en dag på magisk vis kommer til at gå i opfyldelse.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

 • Mona

  Glæder mig til at følge med!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   Dejligt at høre 🙂 Skal nok sørge for at opdatere løbende.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tomme badeværelser, utidige håndværkere og redning i en boks