10 ting, du (måske) ikke vidste om kontaktallergi

Efterår og sæson for at bekæmpe sommerens pigmentpletter

[ Indeholder reklame ]

Sommeren var dejlig, sommeren var lang og rar. Nu er der tanket op på D-vitamin, og vi er klar til en ny sæson. En ting har sommeren dog også givet mig – nemlig pigmentpletter, eller hyperpigmentering, som det også kaldes.

Det er næsten tradition, at jeg, trods brug af endeløse mængder solcreme, ender med at have mørke pletter to steder på kinden samt et par plamager i panden. Den er sikker hver gang, og ingen solcreme kan helt beskytte mig imod, at pigmentpletterne dukker op i større eller mindre grad.

At blive ramt af hyperpigmentering i et vist omfang er da også normalt. Selvom det er ganske harmløst, så irriterer det bare øjet, og derfor vil de fleste af os gøre en hel del for at komme de irriterende pigmenteringer i huden til livs og blive de mørke pletter på huden (for mit vedkommende altid i ansigtet) kvit.

Man kan heldigvis fjerne pigmentpletterne, så man ikke behøver at vente på, at huden igen bliver helt bleg, og de også stille og roligt blegner. De fleste metoder kræver dog lidt tålmodighed, i hvert tilfælde med mindre man vil investere i fx en diamantslibning, som fjerner det yderste hudlag, og dermed pigmentpletterne, ganske effektivt. Jeg prøvede det selv for nogle år tilbage, og det var lidt af en mirakelkur til at fjerne bl.a. hyperpigmentering.

Men hvis vi tager udgangspunkt i, at man ikke lige fjerner nogen hudlag, så kan man heldigvis også finde mere skånsomme metoder til at bekæmpe pigmentpletterne. Disse metoder kræver lidt mere tid og tålmodighed og også, at man ikke er for glemsom ift. at praktisere den daglige hudplejerutine. Men er man den pligtopfyldende type, så er det bare om at klø på med cremer, serum, masker og andre hudplejeprodukter.

Mange af disse produkter til at bekæmpe hyperpigmentering indeholder C-vitamin, fordi vitamin C hjælper til at forebygge produktionen af melanin, som er det stof, der i første omgang giver pigmentpletterne. Desuden kan man med fordel kigge efter ord som “brightening” eller “dark spots”, hvilket typisk er ord, der fremgår af produkter, som er designede til at bekæmpe melanin i huden og dermed hyperpigmenteringen.

Jeg har samlet nogle af produkterne, du kan kigge efter, nedenfor. Gældende for dem alle er, at de på den ene eller anden måde bekæmper pigmentpletterne. Men som med så meget andet, når det handler om huden, så kræver de også flid, fedt og udholdenhed, hvis projektet skal lykkedes.

Herudover så er det en god idé ikke at pakke solcremen alt for langt væk. Det er solens stråler, der forårsager de kedelige brune pletter, så solcreme er helt essentielt for, at projektet lykkedes.

bekæmp hyperpigmentering råd mod pigmentpletter Exuviance OptiLight All-Over Dark Spot Minimizer SPF 25 ZO Skin Health Essential C-Bright 10% Vitamin C Serum Exuviance OptiLight Essential 6 Serum Rodial Vit C Brightening Mask rodial cleansing pads

Fem metoder til at bekæmpe pigmentpletter:

Exuviance OptiLight All-Over Dark Spot Minimizer SPF 25
OptiLight cremen fra Exuviance er designet til både at beskytte huden mod solens stråler og til at fugte samt, ikke mindst, bekæmpe og samtidigt forebygge hyperpigmentering. Cremen er derfor oplagt til moden hud og daglig brug i dagtimerne – brug aldrig produkter med SPF om natten.
Køb Exuviance OptiLight All-Over Dark Spot Minimizer her.

ZO Skin Health Essential C-Bright 10% Vitamin C Serum
Er du mere til at bruge din sædvanlige dagcreme og solcreme og sætte ind med bekæmpelsen af hyperpigmentering med et serum, så kan ZO Skin Health Ossential serum hjælpe. ZO Skin Health Ossential C-Bright Serum 10% Vitamin-C hjælper med at fjerne misfarvninger i hudoverfladen og beskytter desuden huden mod at danne nyt pigment. Den næsten primer-agtige creme bekæmper desuden fine linjer og rynker.
Find ZO Skin Health Essential C-Bright 10% Vitamin C Serum på klinikker.

Exuviance OptiLight Essential 6 Serum
Et andet serum, som lysner huden og reducerer pigmentpletter, er Exuviance OptiLight Essential 6 serum, der eksfolierer huden blidt således, at pigmentforandringerne stille og roligt fjernes. Desuden giver serummet huden mere udstråling. OptiLight serum kan derudover nemt bruges pletvis, hvis man kun vil anvende det på og omkring de mørke områder.
Køb Exuviance OptiLight Essential 6 Serum her.

Rodial Vit C Brightening Mask
Har du hverken lyst til at udskifte dit yndlingsserum eller din favoritcreme, så er Rodial Vit C Brightening Mask et meget godt bud på en produkt til dig. Rodial Vit C Brightening Mask er en ansigtsmaske, som ikke bare bekæmper trist udseende hud, men som med sit indhold af vitamin C også lysner hyperpigmentering. Masken er oplagt til moden hud, idet den også virker udglattende. Brug den et par gange om ugen for det bedste resultat.
Køb Rodial Vit C Brightening Mask her.

Rodial Vit C Brightening Cleansing Pads
Sidst, men ikke mindst, så er de fantastiske Vit C Brightening Cleansing Pads fra Radial også en mulighed for at bekæmpe hyperpigmentering. Brug blot de små fugtede pads morgen og aften for en lysning af huden, som samtidigt efterlades med en mere forfinet og fast overflade og en bedre glød. Disse pads er særligt egnede, hvis du er lidt doven, idet du egentligt bare skal føre en pad henover huden morgen og aften, og så klarer produktet resten.
Køb Rodial Vit C Brightening Cleansing Pads her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting, du (måske) ikke vidste om kontaktallergi