Sådan pakker vi til to måneders rejse

En fantastisk fin og hyggelig idé til aftensmaden: Friske forårsruller

Efterårsferien lakker mod enden. Vi har godt nok ikke holdt fri i denne omgang, da vi sparer fridagene til lidt senere på året, og vi har derfor passet vores arbejde, mens Lillemanden har hygget sig ekstra meget i SFO, hvor de vist nok har spist kage hver dag og ikke har haft andre forpligtelser end at lege numsen ud af bukserne fra morgen til eftermiddag.

Han har faktisk altid elsket at være i SFO i skolens ferier, fordi de er langt færre børn, og de derfor laver nogle lidt særlige ting, som gør det hele lidt ekstra spændende. Plus, at han får leget med nogle af de børn, som han ellers måske ikke leger så meget med, og eftersom han er ret vild med at få nye venner, så er det altid en særligt glad dreng, vi henter fra SFO’en i ferieperioderne.

Bare fordi vi ikke har haft ferie, betyder det nemlig ikke, at vi ikke har nydt den seneste uges tid. Tværtimod!

Vi har nemlig sovet lige en tand længere om morgenen, set film til ud på aftenen, haft ekstra mange legekammerater på besøg og spist aftensmad lidt senere, end vi ellers gør.

Og apropos aftensmad så kastede vi os for første gang ud i at lave friske forårsruller i går. Vi har naturligvis spist friske forårsruller mange gange før. Men det var altså første gang, vi lavede dem selv.

opskrifte friske vietnamesiske forårsruller urbannotes.dk

Vi har da også haft rispapiret liggende i skabet i en rum tid, og Lillemanden har plaget mange gange for, at vi snart skulle lave vietnamesiske forårsruller. Og nu hvor vi ligesom havde en ret rolig dag, fik jeg endelig taget mig sammen til at få hevet de stykker rispapir frem fra skabet, så vi kunne give os i kast med projektet. Og ved du hvad? Det var et af de hyggeligste (og længste) måltider, vi længe har haft herhjemme!

Måske du husker fra dengang i 80’erne og 90’erne, hvor man hev fonduen frem og sad længe og dyppede champignoner i den varme solsikkeolie, mens man talte sammen og nød sin mad ekstra meget? (Indtil man virkeligt fik det skidt af alt olien og måtte slå mave i timevis på sofaen …) Præcis det (bortset fra maveonde) kan sådan nogle friske vietnamesiske forårsruller åbenbart også – i hvert tilfælde, hvis man bare sætter alt frem på bordet og laver sine lækre friske ruller ved bordet.

opskrifte friske vietnamesiske forårsruller urbannotes.dk rispapir

Tippet er derfor hermed givet videre, hvis I en dag har ekstra meget tid og behov for hygge ved middagsbordet. At friske forårsruller så samtidigt smager, så englene synger, gør bestemt ikke noget.

Vores vietnamesiske forårsruller var naturligvis vegetariske (faktisk veganske). Men man kan sådan cirka putte alt det i, som man hver især bedst kan lide. Men her er, hvad vi fyldte i vores.

Opskrift på friske vietnamesiske forårsruller:
Opskrift er måske så meget sagt, men du ved, hvad jeg mener …

Du skal bruge:
– Rispapir (findes i asiatiske supermarkeder eller andre velassorterede supermarkeder)
– Tofu
– Agurk
– Gulerødder
– Frisk koriander
– Avocado
– Sød chilisauce
– Peanutsauce

opskrifte friske vietnamesiske forårsruller urbannotes.dk rispapir

Sådan gør du:
Skær tofu i tynde strimler, og steg dem godt på panden. Snit desuden agurk og gulerødder i tynde strimler. Avocadoen kan med fordel snittes på langs, så det er lige til at nappe en strimmel eller to.

Sæt desuden frisk koriander, sød chilisauce og peanutsauce på bordet (se evt. min opskrift på hjemmelavet peanutsauce her) sammen med et fad med lunkent vand.

Dyp så rispapiret i vandet, til det er helt blødt, og form derefter jeres egne friske forårsruller, til I segner af mæthed og har familiehygge ud af begge ører.

Man kan naturligvis også putte kold sushiris og et væld af andre lækkerier i sine friske forårsruller. Men ovenstående var helt perfekt – og en vanvittigt frisk og lækker smagsoplevelse for hele familien.

Bon appetit!

PS: Beklager, at det ikke er verdens bedste billeder. Men altså … Vi går godt nok mod noget mørkere tider lige nu, og inden maden stod helt på bordet, var solen gået i seng. Dog kan det forhåbentligt ses, hvad der er på tallerknerne.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan pakker vi til to måneders rejse