Efterveer og et snert af SoMe-lede

En måned med lutter hudvenlig hudpleje og en tjans, som jeg gerne tager endnu engang

[ Indeholder reklame ]

Jeg husker ret tydeligt første gang, jeg stiftede bekendtskab med AllergyCertified og AllergyAward. Det har her i København, hvor vi var en lille stribe hudplejeentusiaster, allerginørder og nogle få producenter samlet til en lille hyggelig eftermiddag et sted på Islands Brygge.

Jeg anede ikke helt, hvad jeg var gået ind til. Havde aldrig hørt om AllergyCertified og deres prisuddeling, indtil jeg sad der, og pludseligt skulle høre om allergier. Men jeg forlod stedet propfyldt med viden, der var stort set 100 pct. ny for mig, og som efterfølgende har dannet grundlag for en hel del personlige valg omkring hudpleje og kosmetik for mig i hverdagen.

allergyaward allergy certified urbannotes.dk xellence miild makeup nilens jord about vintage ur

// Et værre rod på skrivebordet med nogle af produkterne, jeg er i fuld gang med at teste. Bl.a. en vandfast mascara fra Nilens Jord og en lip scrub fra Ecooking.

Allergi er nemlig ikke noget, man skal spøge med. Og har man først kontaktallergi, så hænger man på den resten af livet. Det behøver naturligvis ikke at påvirke den enkelte vildt meget i hverdagen, men for mange, som har kontaktallergi, er det faktisk noget, der fylder rigtigt meget, når de er hjemme, køber ind, er på besøg hos venner og familie og i det hele taget bevæger sig ud i en verden, som potentielt får deres allergi til at blusse op lige før en date, en biograftur eller det der vigtige møde.

Af samme årsag er jeg også stor fan af hudvenlige produkter. Og jeg vælger rigtigt ofte hudvenligt, når jeg køber ind (hudpleje, vaskemiddel, opvaskemiddel, hygiejneartikler … you name it!) til min lille familie.

Men hvis vi så vender tilbage til den lille udvalgte skare i et koncerthus på Islands Brygge endnu engang, så er skaren siden blevet væsentligt større.

Der er kommet nye entusiaster til, der er kommet ny viden til, og så er der, ikke mindst, kommet væsentligt flere hudvenlige brands og produkter til. Ikke bare de danske, som fyldte rigtigt meget til AllergyAward for blot et par år tilbage, men også de udenlandske, som heldigvis hastigt er fulgt i de “hysteriske danskeres” fodspor.

Siden dengang i koncerthuset har jeg i øvrigt fulgt AllergyCertified og deres arbejde ganske tæt, fordi jeg altid bliver klogere i deres og deres netværks selskab. Og måske netop derfor har jeg også de senere år haft den ærefulde tjans at være en del af dommer-teamet, der er med til at vurdere og teste de produkter, som bliver stillet op til AllergyAward og til de priser, som de allerbedste hudvenlige produkter kan vinde i deres respektive kategori.

Først var jeg dommer ved AllergyAward i London, så var jeg dommer ved AllergyAward i Amsterdam, og nu, sørme så, er jeg så heldig at være blevet spurgt, om ikke jeg vil være dommer endnu engang – denne gang til AllergyAward i smukke Malmø i foråret.

Inden den afgørende dag i Malmø er der dog en lille smule arbejde, der lige skal ordnes først.

Jeg skal fx teste i alt 39 hudvenlige produkter på cirka en måneds tid (væsentligt færre end sidste år, dog, så det bliver piece of cake!), vurdere dem, bedømme dem og se, hvordan de i det hele taget fungerer i min lille familie. Drengene får nemlig også lov til at teste nogle af produkterne i deres hverdag og til at give deres uforbeholdne mening.

Jeg er allerede lidt bagud, da produkterne kom, mens vi stadig var ude at rejse. Men heldigvis er der produkter imellem, som jeg kender rigtigt godt i forvejen, og resten glæder jeg mig så meget til at prøve, at jeg gerne giver opgaven lidt ekstra dedikation ved fx at smøre den ene creme på den ene arm, mens den anden kommer på den anden arm. Så har man også et ret reelt sammenligningsgrundlag, ikk’!

Blandt de mærker, som man kender, er bl.a. Nilens Jord*, som er så dygtige! Der er Derma, Änglamark og Neutral, som alle tre har været seje forgangsmænd for hudvenlige (og budgetvenlige) produkter her i Danmark, og som jeg personligt lægger mange af mine surt tjente husholdningspenge hos. Der er de mindre brands som Ecooking, Hevi Sugaring*, Miild Makeupog Xellence, som har vist, at hudvenlighed er vejen frem, hvis man vil starte et nyt og sejt brand indenfor kosmetik, og så er der alle de fine udenlandske som Squalan, Lillydoo, Lumi og Dermosil, som slår et slag for hudvenlighed i deres respektive markeder. Desuden er der mærker, som er nye for mig – bl.a. danske MDerma, som er udviklet specielt til pleje af nordisk hud. Tjek dem alle sammen ud! Særligt, hvis du har fokus på ikke at udvikle allergi.

Indtil videre har jeg givet den max gas med de forskellige produkter (til mandens store fortrydelse, fordi der står endnu flere cremer rundt i hjemmet, end der plejer at gøre – og det siger ikke så lidt!), sidenhen skal de bedømmes, og fordi jeg dybest set blot er “opliner” (men dommer lyder sejere) i kategorien “Best Skin Friendly Product Chosen by the Consumer”, så er det til sidst dig og din nabo, som skal stemme på det produkt, som allermest fortjener at vinde.

Men til den tid skal jeg nok give lyd, hvis du, som jeg, godt kan lide et lille drys indflydelse og gerne vil se dit personlige favoritbrand juble løs på scenen i Malmø – og stensikkert også på de sociale medier efterfølgende. Jeg er i hvert tilfælde spændt!

Er du i øvrigt mere end almindeligt nysgerrig på AllergyAward, så kan du læse meget mere om konceptet, priserne og formålet med det hele her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

 • Louise

  Nu er jeg sikkert lidt træls, men… jeg synes det er ærgerligt at kalde Neutral for forkæmpere i forhold til allergi. Jeg er selv multiallergiker og mange andre i min situation reagerer voldsomt på Neutrals produkter. På allergicentret som jeg er tilknyttet fraråder de direkte at bruge de produkter fordi de, ifølge de læger der er eksperter på området, simpelthen ikke er hudvenlige… altså udover at være relativt ph-neutrale.
  Der er så mange der kommer galt afsted med dem og jeg synes det er ærgerligt at de så ofte bliver nævnt i de her sammenhænge, for jeg synes det er vigtigt at det er reel kvalitet og ikke bare “mest for pengene” når vi taler om at passe på helbredet.
  Allergi er jo ikke bare en træls ting før en date, mødet eller hvad det er; det kan begrænse de sociale muligheder helt vildt hvis man f.eks. udvikler parfumeallergi og ikke kan være i stue med mennesker der er smurt ind i parfume ligesom det kan begrænse mulighederne for at overnatte på hoteller osv., hvis de vasker sengetøjet i parfume, har duft-spredere osv.
  Parfumen er blot et eksempel men der er mage andre ting som virkelig kan begrænse ens livsførsel og færden, så jeg mener det er temmemlig vigtigt at skelne skidt fra kanel.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni

   Hej Louise,
   Mange tak for din besked. Jeg forholder mig i mit indlæg til, at Neutral har adskillige produkter, der er netop AllergyCertified, og at de har været på markedet med milde og parfumefri produkter i næsten en menneskealder. Deraf ordet forgangsmænd (ikke forkæmpere – dog). Listen med certificerede produkter fra Neutral er på AllergyCertifieds hjemmeside og er ganske lang: https://allergycertified.com/da/business/certified-products/ At de så evt. også har produkter (langt fra alle deres produkter er certificerede), som man som multi-allergiker ikke kan tåle, er jo yderst beklageligt. Men Neutral har også en lang række produkter, der er kommet igennem nåleøjet.
   Jeg er godt klar over, at det på ingen måde er sjovt at have allergi. Af samme årsag er jeg gerne med til at formidle emnet og bruge min stemme til at sætte fokus på det, hvilket jeg dog altid gør med et vist glimt i øjet, som er min gennemgående tone her på bloggen. Det skal ikke forstås, som at det kun er ved en date eller et møde, at allergi er en ganske alvorlig sag.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterveer og et snert af SoMe-lede

Conni Lagergreen Schmidt
Et lille drys sundhed, en tsk hverdag, en knsp rejser og verden, en hel liter plantebaseret københavner-familieliv tilsat lidt sko-kærlighed og et drys god læbepomade, og så har du Urban Notes. Der bliver altid sat mange ord på, og læserne skal gerne tage en virtuel goodie bag med sig, som enten har gjort dem klogere, nysgerrige eller underholdt.
urbannotesdk@gmail.com