Fem bøger, I vil skrive på juleønskesedlen

Et drys inspiration til pakkekalender til drenge

Eftersom vi sjældent holder jul i Danmark (faktisk er det kun sket et par gange i Lillemandens liv), har vi ikke så mange juletraditioner.

Vi pynter naturligvis op til jul (og piller juledims, julekugler og hjemmelavet julepynt ned igen, inden vi rejser), vi tænder kalenderlys, spiser julemad samt masser af juleguf og åbner julekalendre i stor stil. Men ellers er der ikke så meget, vi bare må og skal, når det handler om julen.

Dog har vi en meget fast (og utroligt hyggelig) tradition, som jeg sætter mindst lige så meget pris på som barnet, og den handler om at få besøg af nissen.

Nissen kommer nemlig hver nat i de 24 dage op til jul. Og når vi er rejst til udlandet før jul, er nissen (og et væld af små pakker) rejst med.

Nogle gange driller nissen, og nogle gange laver han søde ting. Det afhænger lidt af nissens humør (og morens tid …) Men han efterlader altid en lille gave i sokken, der hænger på døren til Lillemandens værelse.

Efterhånden har Lillemanden (påstår han) luret, at det er mor, der er både julemand, påskeharen, tandfeen og altså nissen. Men han nyder vist traditionerne og udbyttet lidt for meget til at gøre stort andet end at nævne sin teori i ny og næ med et lille smil på læben.

En pakkekalender tager tid at lave. Derfor er jeg gået i gang for lang tid siden og har købt lidt dims, fine ting og søde sager, når jeg lige er faldet over noget, som, jeg ved, vil falde i barnets smag. Nu mangler jeg bare en aften med tid til at pakke det hele ind. Og så er vi ellers klar til 24 dage med besøg fra nissen – denne gang på dansk jord hele vejen igennem til en forandring.

Mangler du stadig nogle pakker til ungernes pakkekalender, så har jeg listet samtlige 24 gaver nedenfor.

inspiration til pakkekalender drenge jul urbannotes.dk

Pakkekalendergaverne er udvalgt efter tre parametre:
– De praktiske (dem, der ikke nødvendigvis vækker jubelbrøl om morgenen efter, nissen har været der, men som er ting, han alligevel skal have, og som passer godt i pakkekalenderen)
– Søde sager (dem, som han primært får om fredagen og lørdagen, så han ikke skal gå og kigge på slik og chokolade i en hel uge uden, at han må røre det)
– Legetøj og dims (dem, han til gengæld brøler af glæde over, når han pakker dem ud)

jul pakkekalender til jul dreng urbannotes.dk

De 24 gaver i pakkekalenderen består af:

(Klik på overskriften på de understregede for at gå direkte til forhandler. Nogle af tingene kan kun købes i fysiske butikker.)

Dinosaur udgravningssæt
Hvis der er noget, der kan gøre Lillemanden helt høj, så er det dinosaurer. Og eftersom han elsker at dimse en hel masse, så tænker jeg, han vil få utroligt stor glæde af at udgrave en vaskeægte (næsten) dinosaur som en anden Indiana Jones (som iøvrigt er en af de personer, han gerne vil være, når han bliver stor.)

En pæn notesbog
En god notesbog er sagen, hvis man godt kan lide at skrive sine tanker ned, er til spontane tegninger og små regnestykker på farten. Og så er notesbøger med pæne mønstre i guld i ekstra høj kurs.

Sjove overstregningstuscher
Jeg fandt de seje overstregningstuscher fra Stabilo på en tilfældig tur i boghandlen for nogle måneder siden, og jeg vidste straks, at de ville falde i god jord. Jeg husker selv fascinationen af overstregningstuscher fra, da jeg var barn, så dem skal han nok få meget sjov ud af, når han tegner.

Pingvin-stænger
Lidt sødt til en lille sød fyr skal der også være plads til, og Pingvin-stænger er en favorit, der kan fordeles i et par forskellige gaver – evt. sammen med en blyant.

Roo’Bar rawbite
Faktisk nyder Lillemanden rawbites og andet tørret frugt næsten lige så meget som slik. Så en rawbar er næsten lige så godt som en chokoladebar – bonus er dog, at han kan tage nissegaven med i skole som snack.

LEGO minifigur
LEGO er stadig en af barnets største interesser. Men jeg synes efterhånden, han har så meget, at han må nøjes med en enkelt LEGO minifigur denne gang. Så kan han altid få en lidt større æske i julegave.

Tapedispenser med dyremotiver
Jeg ved ikke helt, hvad denne dims kan. Men det er en dims, som man kan bruge til at lave seje ting på en tegning med, tror jeg, og så kan det kun blive et hit. Den er fundet i Søstrene Grene.

Gavekort til biograftur
Vi elsker alle tre at gå i biografen. Det plejer dog at være mor eller far, der betaler, når vi skal ind og se børnefilm. Nu kan Lillemanden selv være den, der inviterer, hvilket han vil elske – inkl. popcorn, som, hvis du spørger ham, er den halve glæde ved en biograftur.

Werther’s Original bolsjer
De små karamelbolsjer smager for mig af barndom ved den tyske grænse, så da jeg fandt den lille pakke i Føtex, måtte den bare med hjem til pakkekalenderen.

Insektglas
Godt nok holder vi jul i Danmark, men efter jul rejser vi jo til lunere egne, hvor man kan gå på insektjagt. Her bliver det seje (og rejsevenlige) insektglas helt sikkert noget, som vi kan bruge timer med ude i naturen.

Drage
Drager er vist lidt i samme boldgade som dinosaurer: Mystiske og seje. Den lille dragefigur skal nok vække glade, når der skal leges vilde fantasilege på børneværelset.

Viskelæder
Nogle gange skulle man tro, at skolen var en regulær Bermuda-trekant for viskelæder. I hvert tilfælde kommer Lillemanden ganske ofte hjem uden. Jeg ser mit snit til at give ham et nyt fra nissen, så han har et ekstra på lager til, når viskelæderet igen forsvinder på mystisk vis fra penalhuset.

Blyanter med grip og glimmer
Ja, min søn er ret meget til glimmer. Så glimmerblyanter vækker altid lige lidt ekstra glæde.

Dinosaur i æg
Vi har haft øgler i æg, fugle i æg og andre skøre ting i æg. Det er nemlig altid super spændende, når noget klækkes fra et æg. Forhåbentligt også dinosaurer.

Mælkechokolade
Den gode plade mælkechokolade skal helt sikkert i sokken på en fredag. Så har jeg fredagsslikken klaret allerede fra morgenstunden af.

Gode farveblyanter
Skolen har fat i noget, når de siger, at man skal købe de gode blyanter og farveblyanter, så det ikke skaber irritation og forstyrrelser, at de knækker hele tiden. Dyre farveblyanter bliver dog brugt op næsten lige så hurtigt som de billige, så der skal ganske ofte en ny pakke til. Jeg slår to fluer med et smæk ved at lade nissen komme med en ny pakke.

Boxershorts
Nej, undertøj fra nissen kommer ikke til at vække jubelbrøl. Men når drengen mangler nye boxershorts, så må han leve med, at nissen lige kommer med en enkelt ‘kedelig’ blød pakke.

Magiske vandperler
Siden vi var i USA sidste sommer, har Lillemanden fablet om vandperler, som man blot skal hælde vand på for at få til at hænge sammen (irriterende amerikanske tv-reklamer til børn!) Nu fandt jeg nogle ret billige af slagsen i Søstrene Grene forleden, og jeg slog straks til!

Stimorol tyggegummi
At få lov til at tage et stykke tyggegummi er næsten lige så spændende som at få lov til at tage et stykke slik. Og særligt Stimorol med jordbærsmag er i høj kurs, når man skal tyggegummi-forkæles. Den slags præferencer har nissen jo styr på!

Labello glitter læberpomade
Mere glimmer. I know! Men barnet skal alligevel have en læbepomade til penalhuset i den kolde tid, og jeg ved, han vil elske, at det er en med glimmer.

Ekstra perler til Magic Water Beads
Sættet med spray og plader får han en dag, og så kan han få nogle flere perler en anden dag. Jeg forudser snaskede perler i hele hytten. Men bare barnet er glad …

Cartoon Network tyggegummi
Alt Cartoon Network har været et hit, når vi har været i udlandet og har nydt flow tv fra hotelsengen. Så tyggegummi med Gumball kunne jeg ikke ikke købe, da jeg tilfældigt fandt det i Føtex.

Limstift fra Søstrene Grene
Limstifterne fra Søstrene Grene er faktisk lige så gode som dem, der koster 10-15 gange så meget. Og jeg forudser, at der skal klippe klistres en del i december, så en ny limstift er nok ikke nogen helt dårlig idé.

Nu mangler vi bare at få sokken hængt op på døren, og så er vi klar til nisseløjer og gavefest. Og jeg nyder det faktisk næsten lige så meget, som mit afkom gør.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fem bøger, I vil skrive på juleønskesedlen