Vores rute i Australien

Fem tips til sommerglød

Når solen endelig skinner, er jagten på sommerglød næsten uundgåelig. Det handler om at komme af med den kedelige og grå hud, der har mistet stort set alt liv i løbet af en lang vinter med kulde og vådt vejr og hurtigst muligt få huden til at se sund, ren og fin ud, så den skinner om kap med solen.

Det er dog heldigvis ret nemt at få den perfekte sommerglød. Udover at der er nogle produkter, der kan hjælpe på vej, så er der også fem ret simple tips, som får gløden tilbage i huden, så man kan være bekendt at vise ben, arme og, ikke mindst, kinder frem i det afslørende solskinsvejr.

Det behøver altså ikke at tage måneder, inden man har gløden tilbage i huden. Faktisk kan man bare gå i gang i dag, og så er man allerede godt kørende.

Her er de fem tips, jeg sværger til, når det handler om at få den rare sommerglød tilbage.

#1 Eksfolier
Jeg er stor fan af eksfoliering af huden hele året rundt. Men når vi nærmer os sommer, sol og varme, så er jeg ekstra obs på at komme af med de kedelige døde hudceller, som hurtigt får huden til at se grå, kedelig og lidt trist ud.

Eksfoliering er da også fantastisk til at få blød hud, der skinner om kap med solen, og det første skridt på vejen til masser af glød til huden.

#2 Fugt
Huden har brug for fugt. Det har den om vinteren såvel som om sommeren (og i perioderne midt imellem), fordi både sol og kulde udtørrer huden.

Gør det derfor til vane at bruge en creme på hele kroppen efter badet. Dejligt fugtet hud ser også bedre ud, når solens stråler rammer den.

#3 Solcreme
Der var engang, hvor man lagde sig ud i solen uden solfaktor på for at oparbejde den første kulør med det samme. Men det er altså både smartere og sundere at starte med en selvbruner og så få kuløren gradvist. Det giver også en noget bedre glød til huden, hvis den ikke bliver branket fra dag et!

Husk altså solcreme og gerne masser af det. På den måde beskytter du hudbarrieren og undgår desuden, at huden aldres før tid. Mangler du solråd, så finder du en hel bunke lige her.

#4 Fugt indefra
Om sommeren drikker man ret automatisk mere end om vinteren. Men husk også at drikke vand og ikke kun rosé.

Hvis huden dehydreres, kan det ses på huden, og her er vand altså bedst til at fugte huden indefra, så man undgår tør og træt hud.

Den gyldne regel om to liter vand om dagen holder også om sommeren – og måske kan du endda snige en ekstra halv liter ind, hvis du opholder dig meget i solen.

#5 Beskyt huden efter sol
Skulle du være så uheldig at få en solskoldning eller på anden måde blive forbrændt, så glem ikke at gøre noget ved det med det samme! En forbrænding ødelægger huden for evigt, men du kan rette op på de værste skader, hvis du sætter hurtigt ind.

Men smør også huden ind i godt med fugt, selvom du måske bare har fået lidt sol på kinder eller arme. På den måde genskaber du noget af den fugt, som huden har mistet af at være udsat for sol, og huden får igen masser af glød.

Som sagt, så er det ret simple råd. Men man har nogle gange behov for en genopfrisker, så den har du hermed fået. Din hud vil helt sikkert takke dig senere.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vores rute i Australien