Rygning forbudt: Duften af tobak og noget om den perfekte duftnote til efteråret

Første skoledag og en sviptur til Australien

[ Indeholder reklame ]

Personligt tror jeg rigtigt meget på, at man får det igen, som man giver. Det kunne siges endnu mere kliché-agtigt og vammelsødt med ordsproget: Smil til verden, og verden smiler til dig.

Derfor har jeg, for at forsøge at smitte mit afkom med positive vibes, prøvet at tale første skoledag lidt op de seneste uger med den bagtanke, at han skulle glæde sig – smile og få smil igen.

Da vi træder ind i hans nye klasselokale her til morgen, og hans faste pædagog, som har været med hele vejen fra o. klasse, og som derfor har været alt tumulten med skolestart igennem sammen med os, spørger ham: “Har du så glædet dig til skolestart?” svarer mit barns prompte: “Nej!”

Bum! Så meget for positive tanker …

Det var dog vist alligevel endt med at blive en rigtig god dag, og barnet var glad og positiv, da jeg mødtes med ham og hans far i indre by efter job og skole her til aften.

Jeg havde nemlig planlagt en særlig lille overraskelse i anledningen af første skoledag: En lille tur til Australien … I hvert tilfælde næsten!

lo-jo's social urbannotes.dk

For nogen tid siden dumpede der nemlig en invitation til at besøge Lo-Jo’s Social i indre by ind med den virtuelle brevdue, og nu hvor vi jo er i fuld gang med at planlægge endnu en rejse til Australien, og vi alle tre glæder os som små artige børn til juleaften, tænkte jeg, at det var noget, vi skulle prøve!

Lo-Jo’s Social er nemlig Bondi Beach-stemning bragt direkte ind i midten af København med farverigt interiør, store vægmalerier, chillaxed stemning og dele-mad til både kødædere og alle os, der jubler indvendigt over masser af grønt i lidt syndig indpakning.

Stedet er desuden kendt for deres Frosé, som er rosé, vanilje og tranebær i slushice-form, og som jo faktisk smager umanerligt fantastisk – også på en helt almindelig og små-kølig mandag aften, kan jeg afsløre …

Vi bestilte alle en runde sliders (drengene fik klassiske cheeseburgers, og jeg fik en portobelloburger og en fiskeburger), som tilfredsstillede alle de behov, som tre inkarnerede burgerfans har.

Desuden delte vi en runde håndskråne fritter, som vi var enige om var i top ti over de bedste pommes frites, vi nogensinde havde smagt. Og så fik vi ellers en tallerken letstegt tun på tangsalat med edamame-bønner samt en salat af grillede gulerødder med gedeost på toppen.

Til sammen fik vi altså det, der svarer til to retter pr. person, hvilket Lo-Jo’s selv anbefaler, at man som minimum bestiller, og vi var alle tre så mætte, at vi ikke engang havde kunnet klemme den mindste lille bitte dessert ned, selvom vi ville. Og det ville vi faktisk gerne, fordi de s’mores, der fremgik af menukortet, faktisk fristede noget så grusomt.

lo-jo's social urbannotes.dk frosé

Ud over at maden var godt og lige tilpas snasket, følte vi os også alle tre henført til Australien i de rundt regnet halvanden time, vi tilbragte på Lo-Jo’s på Landemærket (lige ved siden af Rundetårn), hvilket var lige, hvad vi havde brug for på en mandag, hvor hverdagen igen kom brasende ind i familie-idyllen, og vi faktisk bare havde brug for en pause igen allerede. Bare en lille en!

Havde nogen af os ligefrem set frem til første skoledag? Nej, egentligt ikke.

Men vi overlevede dagen med bravour – og med en lille bitte flugt Down Under, som bare, hvis du spørger os, altid er en utroligt god idé!

2 kommentarer

 • Det ser godt nok pragtfuldt ud; godt den første skoledag fik så lækker en sløjfe på 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   Det var utroligt lækkert! Nok ikke sidste gang, vi smutter på lynvisit til Australien!
   Og så er ja-hat-stilen forhåbentligt lagt for det nye skoleår *krydser fingre* 😀

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rygning forbudt: Duften af tobak og noget om den perfekte duftnote til efteråret