Når den danske sommer svigter: Selvbruner uden striber og stank

Forældre, der holder ferie uden barn

I medierne har det (igen i år) fyldt en hel del, at visse undersøgelser viser, at mange forældre holder ferie uden deres børn. Forældrene stempler ud fra arbejde og sender deres unger i institution, mens de selv slapper.

Jeg kender ikke nogen, der praktiserer den slags mere end måske en enkelt dag i ny og næ, hvor de trænger til en fridag. Og jeg kunne sådan set heller ikke selv finde på at holde to-tre ugers ferie fra job for så at sende mit barn afsted.

ferie-rejse-urbannotes-dk-gili-trawangan-bali

Hos os er det nemlig lige omvendt.

Lillemanden har tre ugers tvungen ferie fra SFO’en i år, så hans sommerferie er allerede startet i fredags.

I morgen tager vi derfor et smut til Odense for at mødes med mine forældre, som han skal tilbringe en lille uges ferie hos i det sønderjyske.

Han skal i Legoland, et smut over grænsen, til Rømø og ellers bare nyde livet (og sikkert en vis grad af snotforkælelse, som nu engang følger med, når man sådan hænger med sine bedsteforældre).

Imens skal hans forældre arbejde. Vi har nemlig først ferie ved ugens udgang, hvor vi alle tre rejser på ferie sammen.

Men vi kom faktisk til at tale om, at næste uge også vil føles lidt som ferie for os herhjemme, selvom vi begge skal passe vores job.

Vi skal nemlig ikke være forældre!

Vi bliver ikke vækket tidligt. Vi skal ikke hives i ærmet hele tiden, fordi der er et eller andet behov, der skal dækkes. Vi skal ikke nødvendigvis sidde ved bordet kl. 18 og være klar til at spise aftensmad. Vi (læs: jeg) skal ikke vaske tøj hver evig eneste dag, fordi vasketøjskurven bugner med bukser med græspletter på knæene. Og vi skal heller ikke konstant tales til.

I stedet kan vi lave spontane aftaler uden, at der først behøver at gå logistik i den. Vi kan spise, når vi er sultne og gider at lave aftensmad/bestille take-away. Vi kan blive på job, til vi ikke orker mere, og vi kan være stille sammen og hver for sig. Desuden kan vi sidde i hver vores ende af sofaen og se en tosset serie, mens vi hver især savner vores søn.

Pludseligt lyder sådan nogle dages børnefri slet ikke så tosset endda. Og vi har dem helt utroligt sjældent, fordi vi ikke lige har familie eller venner, der kan aflaste i det daglige. Så halleluja for at være forældre, der holder “ferie” uden deres barn!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når den danske sommer svigter: Selvbruner uden striber og stank