Grødhoved #2: Lynhurtig uheldsmandag

Grødhoved #3: Forårshåb og sommertid

Skulle det være gået din næse forbi, så er det natten mellem lørdag og søndag, vi endelig igen kan skrive sommertid.

For mit vedkommende er det altid forbundet med lidt frustration og omtumlethed, når vi skifter fra normaltid til sommertid og omvendt. Men alligevel er jeg fan af alt, hvad der begynder med sommer (sommertøj, sommerferie, sommersko, sommervejr … det hele!), så jeg glæder mig samtidigt også lidt.

Derfor var jeg også en anelse mellemfornøjet, da jeg stod op i morges, gik ind i stuen med morgenhår og kiggede ud på altanen for blot at se … SNE! Igen!

Heldigvis vendte vejret jo i løbet af dagen, det væltede ned med optøet sne fra tagene i indre by, og pludseligt var der håb forude.

Jeg krydser virkeligt fingre for, at det var den allersidste sne i år, og at vi langt om længe kan begynde at ane rigtigt forår forude, for jeg er godt nok godt gammeldags træt af sne og kulde!

Efter Lillemandens gymnastik i dag, som er færdig lidt over 18, og som derfor som regel betyder, at vi skal cykle hjem mørke, bemærkede vi dog begge, at det faktisk var helt lyst, da vi kom ud fra gymnastiksalen og satte os på cyklen, hvilket bekræfter mig i, at det går den rette vej – omend det går lidt langsomt til min personlige smag.

Morgenen bød i øvrigt ikke udelukkende på snevejr på altanen. Den bød naturligvis også på dagens morgengrød. Det var tredje morgen i træk med gode grødvaner, hvilket føles fantastisk.

Leger du med på Projekt Grødhoved (mere om det her), så skal du naturligvis ikke snydes for “opskriften” på dagens sunde køleskabsgrød, der smager meget mere syndigt, end den er.

chiagrød kakao inspiration køleskabsgrød urbannotes.dk


Morgenens grød bestod af:
– Havregryn
– Chiafrø
– Kakaopulver
– Havremælk
– Vaniljepulver
– Tørrede dadler
– Kiwi
– Karamelisserede kokosflager

Bland havregryn og chiafrø med en smule kakaopulver + et drys vanilje, og ryst blandingen i din bøtte. Hak dadler og fordel i grøden. Top så op med havremælken.

Rør evt. lidt rundt for at få fordelt ingredienserne i grøden godt.

Stil i køleskabet over nat, og pynt den færdige grød med fx frisk kiwi eller din yndlingsfrugt.

Grøden i sig selv smager lidt som en syndig dessert forklædt som morgenmad. Men prikken over I’et på dagens grød var helt klart de karamelisserede kokosflager, som jeg fandt i Føtex for nogle uger siden, og som kan forvandle enhver morgenmad til en syndig affære. Det er den slags topping, der fra nu af altid skal bo i mit køkkenskab (kokosflagerne fungerer i øvrigt også glimrende som snack i, hvis man lige går sukkerkold og ikke har mere chokolade …)

Morgendagens grød er netop sat på køl. En mere simpel en af slagsen. Men det gør den bestemt ikke ringere, skulle jeg hilse at sige!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

  • Line

    Jeg er så vild med de her opskrifter og skal så meget selv i gang med dem alle og med at blive bedre til grød. Glæder mig til at følge resten af ugen 😊

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Conni Lagergreen Schmidt

      Hvor er det dejligt at høre! Man bliver helt glad i maven af grød 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grødhoved #2: Lynhurtig uheldsmandag