Grødhoved #3: Forårshåb og sommertid

Grødhoved #4 + en heldig vinder

Nogle dage føles som om, de suser afsted rundt om ørerne på en. Denne dag har været lige modsat og er foregået i sneglefart, fordi jeg går og tumler med nogle ting, som kræver en del tankevirksomhed, grublerier og tærer på overskuddet.

Derfor var det også lige før, jeg havde glemt at tjekke ind på bloggen her til aften, selvom jeg både havde lovet at finde en vinder af IDUN Minerals konkurrencen og desuden jo skulle dele dagens køleskabsgrød.

Bedre sent end aldrig må dog være dagens mundheld. For hvorfor udskyde til i morgen, hvad man kan gøre i dag. Ja, floskler er der nok af! 😉

Floskler og mundheld til side, så har jeg trukket en heldig vinder.

Tillykke!

Line Juul Elley

Du har vundet dejlige renseprodukter + en øjencreme fra IDUN Minerals’ nye hudplejeserie. Jeg sender dig en mail 🙂

Og så til dagens grød, der, som jeg nævnte i går, var en mere simpelt køleskabsgrød, som enhver kan lave – nemlig en chiagrød uden dikkedarer.

Opskriften er lige nedenfor, og hvis du er nybegynder, er der også et par tips til at få chiagrød til at lykkedes.

chiagrød køleskabsgrød urbannotes.dk opskrift

Morgenens grød bestod af:
– Chiafrø
– Havremælk
– Mysli
– Gojibær
– Kiwi
– Karamelisserede kokosflager

Hvis det er første gang, du laver chiagrød, skal du først og fremmest være obs på, at chiafrø ikke ser ud af meget, men at de, når de først bliver blandet med væske og får lov til at trække væske til sig, får en hel del volumen. Så der skal ikke mange chiafrø til, førend du har til en grød.

Det er særligt rart at vide, hvis du står med dine dyrtindkøbte chiafrø og tænker: Wow! Den bøtte kan jeg da spise på to morgener! Det kan du nok ikke …

Heldigvis er ingen skade sket, hvis du laver for meget chiagrød, for sådan en køleskabsgrød kan sagtens stå i nogle dage på køl uden, at der sker noget. Så lav endelig til mere end en dag, hvis du vil.

Desuden er det en rigtig god idé at røre i chiagrøden, når du har hældt væske ved. På den måde undgår du klumper i din færdige grød og chiafrø, der klistrer sammen til en uappetitlig klump.

Til gengæld er det ret nemt at lave chiagrød i køleskabet. Hæld blot nogle chiafrø i din beholder, og spæd til med godt med havremælk (vand, komælk etc. kan også bruges). Husk herefter at røre i grøden, inden den stilles på køl.

Tag grøden ud næste morgen, og pynt fx med en god sprød mysli, gojibær og frugt.

Jeg synes personligt, en chiagrød skal toppes med noget, der knaser, da det er en god kontrast til den lidt ‘snottede’ konsistens, som chiagrød har. Og så er det en god undskyldning for at indtage mine elskede karamelisserede kokosflager …

Hvis du er ude efter inspiration til at variere din chiagrød, så kan du i øvrigt med fordel kigge i dette indlæg, hvor der er en lille række varianter, som jeg laver med ganske jævne mellemrum.

Bon appetit!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grødhoved #3: Forårshåb og sommertid