Grødhoved #4 + en heldig vinder

Grødhoved #5: Osteabstinenser og køkkendrømme

Selvom humøret var lidt i kulkælderen i går, så har dagen i dag været fyldt med produktivitet, højt humør, gode mennesker og fine oplevelser.

Og bare fordi jeg vågnede op til sne (igen) efter at have svoret, at det forleden måtte være endegyldigt slut med den slags, så lod jeg mig sågar ikke gå på af det.

Faktisk tror jeg, at det ville være en af de ting, jeg ville rose mig selv for, hvis jeg stod i fx et tv-program og blev spurgt til, hvad, jeg synes, er mine positive sidder. For det er vel sådan set en ret god egenskab ikke at hænger sig i småting, ikke at bære nag og at komme hurtigt videre …? Til gengæld ville jeg aldrig stille mig op i et tv-program, så jeg får nok aldrig chancen for at slå et slag for lige netop den egenskab.

Måske hjalp det også en smule på humøret, at jeg havde en formiddagssnack i sigte i form af friskbagt grovbrød med ost, hvilket jo, selvom jeg helst ikke vil være ved det, ganske enkelt er en af mine absolutte yndlingssnacks. Og nu har jeg undværet min ostemad til morgenmad i en lille uge, hvilket næsten har skabt osteabstinenser. Alligevel lidt skræmmende, ikk’?

I det hele taget har både mave og sind været i hopla i dag, og da eftermiddagen blev tilbragt med overdrevent smukke køkkener ved en event hos Multiform og med mad fra selveste Kadeau, så kunne dagen sådan set ikke have været meget bedre, hvis du spørger mig.

multiform køkken drømmekøkken kadeau mad michelin kok restaurant urbannotes.dk

// Drømmer om et køkken helt i marmor efter dagens event hos Multiform! Too much? Overhovedet ikke!

Det satte i hvert tilfælde både luksuriøse køkkendrømme i gang og lysten til at spise mere Michelin-mad, omend den slags sjældent er specielt vegetarvenlig. Men jeg var dog så heldig, at kokken fra Kadeau tryllede et par vegetariske snacks frem til mig, hvilket var ganske vidunderligt og sødt af ham!

Jeg har (naturligvis) ikke udelukkende spist ostemadder og Michelin-mad i dag. Morgenen startede nemlig med en køleskabsgrød, og opskriften til den skal du selvfølgelig ikke snydes for, nu hvor #grødhoved ligesom blev denne uges tema på bloggen.

chiagrød opskrift chokoladechia køleskabsgrød urbannotes.dk

Morgenens grød bestod af:
– Chiafrø
– Soya kakaodrik
– Mysli
– Banan
– Kiwi

Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen: Jeg er vild med morgenmad, der smager lidt af dessert. Morgenmad skal naturligvis helst ikke indeholde for mange tomme kalorier eller sukker, som får ens blodsukker til at hoppe alt for voldsomt. Men smagen må, for min skyld, gerne minde så meget om en så syndig dessert som muligt.

Derfor er jeg også ret vild med kakao-chia eller chokolade-chia, som man også kunne kalde det.

Idéen er faktisk ret enkelt: Nemlig at lave sin chiagrød på kakao istedet for på en mælk uden smag.

Den almindelige væske i chiagrøden skiftes ganske enkelt ud med en kakaomælk, hvilket giver en fantastisk lækker morgenmad.

Jeg bruger Plantebevægelsen Naturli kakao soyadrik, fordi jeg ikke indtager komælk. Men jeg synes også, at soyakakaomælken har en meget bedre smag, der passer godt til chiafrøene sammenlignet med en almindelig kakaomælk.

Husk at følge de gode tips ift. chiagrød fra i går, når du laver grøden, og top endelig med lidt mysli og frisk frugt.

Det er ikke Michelin, men det er rigtigt godt alligevel! 😉

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grødhoved #4 + en heldig vinder