Normaltid, forkælelse for voksne og en heldig vinder af beauty-julekalenderen

Halloween uden traditioner – men til gengæld med masser af spøgelsesjægere

[ Indeholder reklame ]

For mig har Halloween altid været en tradition, som jeg har set i amerikanske film, men som ikke har haft noget med mig at gøre.

Da Lillemanden var helt lille, var Halloween da heller ikke “en ting”, så vi er hoppet let og elegant hen over indkøb af uhyggelige plastikedderkopper samt kunstigt spindelvæv, og jeg har endnu tilgode at snitte mit første græskar.

Med skolestart har Halloween dog også vundet indpas i vores liv. Det er blevet fejret i det små i skolen og med trivselsgruppen, men vi har stadig ikke et eneste spindelvæv (udover de helt ægte, der gemmer sig i hjørnerne med ganske jævne mellemrum) hængende. Og der er endnu ikke et eneste vampyrbarn, spøgelsesafkom eller små hekse, der har banket på vores dør for at råbe ‘slik eller ballade’ – også selvom jeg faktisk de seneste par år har haft købt en smule uhyggeligt slik. Bare så vi ikke potentielt blev taget med bukserne nede og endte med balladen …

I år skal børnene dog fejre lidt Halloween i klassen, og så skal Lillemanden ud og rasle med drengene fra skolen i morgen. Halloween er jo nok en tradition, der er kommet for at blive for deres generation, og det vil være noget, som de vil huske tilbage på som en del af deres barndom, mens vi andre husker nogle helt andre ting.

Selvom vi ikke har haft hverken spindelvæv eller græskarlygter herhjemme, har vi dog alligevel spredt en masse hyggelig uhygge. Vi har nemlig været spøgelsesjægere og jagtet spøgelser fra dengang mor var barn.

playmobil ghostbusters hus stay put marshmallow man urbannotes.dk

Da vi var i Berlin tidligere på året, forelskede barnet sig hovedkulds i en Playmobil-serie med Ghostbusters, som vi af kuffertstørrelsesmæssige årsager ikke kunne købe noget med hjem af. Han har dog flere gange siden talt om serien, der vakte stor begejstring, fordi han har set den gode gamle (og vel efterhånden klassiske) Ghosterbusters film, som han har været meget optaget af.

Derfor kan man jo også godt forstå, at han gerne ville lege Ghostbusters herhjemme. Men vi har ikke kunnet indfri hans ønske – altså indtil nu.

playmobil ghostbusters slimer leg urbannotes.dk

Playmobil har nemlig netop sørget for, at Ghostbusters sættene er kommet til Danmark, så de små Ghostbusters-fans (og deres forældre) kan muntre sig med at lege old-school spøgelsesjægere med alt, hvad dertil hører af seje og fjollede spøgelsesjægere, Stay Puft Marshmallow Man, hyggeligt uhyggelige spøgelser og genfærd, djævelske hunde, Slimer og mange flere.

I Playmobil Ghostbusters serien er i alt fem seje sæt: Ghostbusters Brandstationen (9219), Venkman og terrorhunde (9223), Ghostbusters Ecto-1 bilen (9220), Marshmallow Man (9221) samt Slimer med en hotdogstand, som han kan terrorisere (9222).

I alt nogle fede sæt med masser af små og gode detaljer samt med virkeligt mange Playmobil-figurer, som man kan lege lige så tosset med, som man vil, samt naturligvis en hel masse grønne “slimklatter”, som man både kan sætte på alle flader på Playmobil legetøjet, men som man også kan dekorere resten af stuen med.

Playmobil ghostbusters urbannotes.dk

Jeg har ikke tal på, hvor mange gange scenerne fra filmen er blevet leget med stor iver herhjemme de seneste par uger. Der har virkeligt været gang i spøgelsesjægernes terminal i brandstationen, som bl.a. har været hærget af en djævlehund, og i opkaldene til Janine, der har sendt Ghostbusters teamet ud for at jage spøgelser i New York. Alt imens Venkman er gledet ned af pælen for at hoppe så hurtigt som muligt ind i Ghostbusters Ecto-1 bilen.

Det har været en ren fryd at se, hvordan den super fede og utroligt fjollede historie, som jeg selv var meget optaget af, da jeg var barn, stadig lever på den måde. Og det er skønt at se sit barn fordybe sig så meget i sin utroligt detaljerede rolleleg, som han har gjort med Ghostbusters serien.

ecto-1 playmobil ghostbusters urbannotes.dk

Iøvrigt har han stort set samlet det hele selv, hvilket også var nogle timers god underholdning, hvor han kun lige har skullet have min hjælp til at klikke de sværeste ting sammen. Men ellers kan et barn på hans alder fint samle de forskellige dele selv. Endda store dele af huset, som næsten er på størrelse med et helt lille (og meget detaljeret) dukkehus, og som også i høj grad har været omdrejningspunkt for alle legene.

Historien om Ghostbusters er, fandt jeg ud af, fra 1984. Det vil altså sige, at den er intet mindre end 33 år gammel. Spørger du dog Lillemanden, så holder historien altså stadig max – også selvom der i mellemtiden er kommet nye uhyggelige traditioner til.

Playmobil Ghostbusters (9219, 9220, 9221, 9222 og 9223) forhandles bl.a. her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Normaltid, forkælelse for voksne og en heldig vinder af beauty-julekalenderen