Syv tips til pleje af décolleté

Hele Danmarks historie i børnehøjde

sigurd-fortaeller-danmarkshistorie-sigurad-barrett-danmakrshistorie-for-boern-urbannotes-dk

Det er efterhånden et par år siden, vi første gang kastede os ud i at læse en bog skrevet af Sigurd Barrett.

Den handlede om det græske guder, og nu her to år, mange madpakker og en del godnatlæsninger senere, taler vi stadig om, hvor fantastisk den bog var for os begge to – og anbefaler den til alle, som gider at lytte på os.

Derfor var der heller ikke så meget som et halvt sekunds tøven omkring, at vi naturligvis også straks skulle kaste os over Sigurd Barretts helt nye børnebog, hvor han tager hele Danmarks historie under sin kærlige, ærlige og sjove vinge.

På i alt knap 600 sider får Sigurd Barrett således gjort Danmarks og danskernes historie helt utroligt underholdende. Ja, faktisk så skæg og let forståeligt, at man godt kan blive lidt irriteret over, at man ikke bare kan blive ved med at læse, selvom barnet jo faktisk bør sove.

Når vi læser et kapitel i “Sigurd fortæller danmarkshistorie”, er vi da også nogenlunde ligeligt underholdt. For den søvnige dreng ved siden af mig er det hele ny viden. For mig, som jo trods alt har haft historie i flere år, end man kan tælle på to hænder, er mange af tingene dog også nye – eller også bliver de bare fortalt på en langt mere underholdende, og dermed huskeværdig, facon end nogen historielærer har formået at levere.

Indtil videre er vi kun lige knap færdige med den første bog af to (deraf også det fine hjemmegjorte bogmærke, som er lavet særligt til netop denne bog, og som er inspireret af Sigurd Barrets bog om de nordiske guder, som Lillemandens klasse er ved at læse i øjeblikket), så jeg burde slet ikke anmelde den endnu. Men jeg synes helt ærligt, at “Sigurd fortæller danmarkshistorie” fortjener en kæmpe stor anbefaling med det samme, så den evt. kan nå at komme med på ungernes juleønskeseddel.

Lillemanden på 6 år har ingen problemer med at hverken følge med, følge humoren eller holde koncentrationen omkring fortællingerne (tværtimod), så han er den oplagt målgruppe for bogen. Men man kan helt sikkert også få meget ud af den, selvom man er et par år yngre eller ældre end det – ligesom man kan få historien genfortalt på en rigtig fin måde, selvom man er voksen.

“Sigurd fortæller danmarkshistorie” er skrevet af Sigurd Barrett og udgivet af Politikens Forlag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syv tips til pleje af décolleté