De seks bedste Black Friday tilbud - men køb nu kun det, du har brug for

Hudplejerutiner, der forbereder huden til solen – også om vinteren

[ Indeholder reklame – testprodukter ]

I går sagde vi det sidste farvel til svigermor. En trist dag.

Generelt har der ligget en grå sky hen over det meste på det seneste, så det var faktisk, omend meget trist, lidt en forløsning at få sagt endeligt adjø. Nu kan man ligesom stille og roligt begynde at se fremad.

Midt i alle tårerne og de mange kram fra både nære og fjerne, kom jeg da også i tanker om et lyspunkt. Om blot en måned sidder vi på en flyver til Los Angeles! Det bliver skønt, og det har muligvis aldrig været mere tiltrængt at komme lidt væk fra det hele, end det er lige nu.

Der er naturligvis en hel del forberedelser, der skal klares, inden vi er klar til at lukke kufferten. Men det er de rare forberedelser. Dem, som jeg glæder mig til.

En af disse er, at huden naturligvis skal forberedes til sol og varme. Det virker som utroligt lang tid siden, den gamle krop ikke har været pakket ind i strik og store frakker. Så inden den skal pakkes ud igen og puttes i t-shirts og badetøj, skal den blege hud lige have lidt tiltrængt kærlighed.

Det er jo i forvejen ikke, fordi den typiske danske lyse hud nødvendigvis er super egnet til solens livgivende stråler – og da slet ikke om vinteren, hvor de fleste af os er mere gennemsigtige end en vandmand.

Der er dog nogle helt enkle ting, man kan gøre for, at huden bliver bedre forberedt til solen og de varme lande om vinteren – eller en hvilken som helst anden sæson – og uanset om rejsen går til Norges høje sol eller til varmen på Bali.

Naturligvis er solcreme på stedet en helt naturlig forudsætning og gerne så høj faktor som muligt. Noget helt andet er dog, at huden skal være klar til at tage imod farve og gerne en farve, som er så jævn og pæn som muligt.

Med en lille håndfuld små forberedende rutiner inden ferien, er huden dog godt på vej mod en sund, jævn og pæn tan.

solklar hud forberedelse af huden til solen the bdy shop vølve scrub james read avenue Trixera verso mist urbannotes.dk

Scrub
Skal kuløren være jævn og pæn, skal man af med de døde hudceller. Det kommer man nemt ved at bruge en god scrub på både krop og i ansigt.

Inden jeg går i gang, er der dog er en ting, jeg altid tjekker, når handler om scrub. Og det er, om den scrub, jeg står med i hånden, indeholder mikroplast!

Jeg ved godt, at mikroplast fra hudpleje er mere eller mindre frikendt ift., at det er den type plast, der fylder i naturen. Men helt ærlig. Hvorfor overhovedet hælde så meget som en eneste plastikperle i havet, bare fordi man skal have pæn hud?

Det er ret nemt at sætte sig ind i, hvad producenten har brugt til at skabe skrubbeeffekten i produktet. Står der eksempelvis polyethylen (forkortet PE) i indholdsfortegnelsen, så indeholder den små plastikpartikler.

Når det så er sagt, så er der rigtig mange gode scrubs derude, som eksempelvis er baseret på naturlige skrubbeeffekter. Det kan være nøddeskaller, kaffegrums eller jordbærkerner, som er til overs i fødevareproduktionen, og som fungerer rigtig godt i en scrub.

Når indholdsfortegnelsen er på plads, kan du glæde din hud med at fjerne de døde hudceller og på den måde gøre huden klar til at tage pænere og mere jævnt imod solen. Og det uanset om det er farve fra den naturlige sol eller fra en selvbruner.

Den kedelige vinterhud bliver i øvrigt en del mere levende at se og føle på efter sådan en omgang scrub fra top til tå.

Fx er Vølve Scrub No. 5 med kaffe, nellike og chokolade RET skøn, fordi den skrubber mildt og dufter af en god gammeldaws kaffeslaberas. Den velduftende scrub er i øvrigt både økologisk og vegansk.

Selvbruner
Jeg prøvede for alvor glæden ved en selvbruner, da vi var i Montenegro i sommer. Der var mine ben og arme også utroligt blege, fordi solen (heller) ikke skinnede over Danmark i løbet af sommeren. Men med en selvbruner havde jeg ikke de der første dage, hvor man ligner et buttet lagen, hver gang man bevæger sig udenfor eller i nærheden af stranden eller poolen. Ret lækkert!

Og faktisk endte jeg med at tilbringe det meste af ferien i skyggen. Jagten på den brune kulør var helt afblæst, og jeg kunne istedet blot søge den skønne og tiltrængte dosis D-vitamin fra under parasolen.

Er det lang tid siden, du har haft fingrene i en selvbruner, så kan jeg afsløre, at der er sket en del på området over årene, og at produkterne efterhånden er rigtigt gode og nemme at arbejde med. Så risikoen for, at man kommer til at lige en, der har smurt sig ind i sovsekulør fra top til tå, er efterhånden meget lille.

Jeg hælder rigtig meget til selvbrunerprodukterne fra James Read, fordi de er nemme at arbejde med, giver en god og naturlig kulør, og fordi de ikke dufter (aka. stinker) af selvbruner.

Denne gang vil jeg prøve med James Read Gradual Tan, som er karakteriseret ved, at den stille og roligt bygger kuløren op. Den kølende spray skulle desuden give glød og indeholder bl.a. rosenvand, som har anti-aging effekt, hvilket altid er en velkommen sidegevinst.

Indtil videre har jeg flottet mig med Gradual Tan H2O Mist til kroppen. Men jeg tænker, at jeg også må have investeret i den mindre udgave til ansigtet, der, udover de ovennævnte fordele, også virker som primer og makeup setting. Genialt!

Fugt
Tør hud og sol er en utroligt dårlig kombi. Så fugt er godt, meget fugt er meget godt!

På kroppen kan en olie hjælpe til, at huden er godt rustet til at tage pænt og jævnt imod solen. Men hvis man, som jeg, ikke er så god til den lidt fedtede fornemmelse, som olie også giver, så kan en meget fugtgivende creme altså også fugte helt i bund.

Lige nu er jeg rigtigt glad for Avène Trixera utri-fl.lotion, som er en nyhed fra Avène, der ikke er hverken en fedtet eller fed creme, men som faktisk alligevel fugter huden utroligt godt. Den trænger hurtigt ind qua den flydende konsistens, hvilket simpelthen er guld værd, når man skal hurtigst muligt ud ad døren om morgenen. Desuden beroliges huden.

Anti-pollution
Nu er det iøvrigt sådan, at jeg skal tilbringe den første uge af vores rejse i en storby med utroligt meget biltrafik. Derfor vil jeg også allerede nu skrue lidt ekstra op for anti-pollution hudplejerutinen.

Forurening er lige så slem for huden som sol, hvilket mange ikke tænker over. Men heldigvis er det nemt at beskytte huden mod de partikler, som ikke bare forurener byen og luftvejene men altså også huden, og dermed er skyld i bl.a. tidlig aldring af huden.

Jeg er lige nu utroligt vild med The Body Shops Matcha Facial Mask, som ikke bare er en velduftende og rar ansigtsmaske. Men som faktisk også renser huden for både forurenende partikler og urenheder samt giver en glattere hud.

Dog er forebyggelse også godt, og derfor bruger jeg også Verso Anti-Pollution Mist i det daglige. Den sprayes bare på huden som sidste del af hudplejerutinen (eller ovenpå makeuppen) og beskytter så huden mod, at forurening overhovedet kan trænge ind i huden.

Jeg satser med de to på, at LA’s tunge bilos ikke får en chance ift. min hud 😉

Nu er det bare om at opretholde de gode rutiner frem til, vi skal afsted, og så satser jeg på, at jeg får en sund og rar kulør og samtidigt ikke hiver alt for mange rynker og for meget hyperpigmentering pga sol og bilos med hjem.

Og apropos, så skal jeg meget snart på jagt efter solcreme.

Jeg har nogle forskellige favoritter, som jeg satser på at finde gode tilbud på i løbet af de kommende uger. Jeg køber hellere for meget end for lidt, så vi ikke behøver at spare på solcremen. Uden solcreme er alle de indledende anstrengelser jo lidt spildt, og det skal vi ikke ud i.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De seks bedste Black Friday tilbud - men køb nu kun det, du har brug for