Glad, stolt og meget spændt

Inspiration til årets pakkekalender til de små (og store)

[ Sponsoreret af Coolstuff ]

Når man kommer fra et hjem med en stærk pakkekalender-skik, så er det vist bare en af de juletraditioner, som man holder i hævd og værner meget om.

Det gør jeg i høj grad selv, og jeg synes stadig, at pakkekalenderen er noget af det hyggeligste, mest magiske og fine ved julemåneden.

Da jeg var barn, fik jeg naturligvis besøg af nissen hver eneste morgen i december. Da jeg så blev teenager blev slikkepinde, yoyo’er og dims byttet ud med Vi Unge og læbepomader, og da jeg flyttede hjemmefra kom “nissen” (aka. mine forældre) stadig med en kurv med 24 gaver, der var sirligt pakket ind, og som indeholdte alt fra en dåse flåede tomater til håndsæbe, og som jeg så ellers kunne hygge mig med som nedtælling til juleaften.

For 7 år siden blev jeg selv mor, og jeg holdte langt om længe op med selv at få besøg af nissen. Men det betyder langt fra, at pakkekalenderen ikke lever i bedste velgående hjemme hos os. Faktisk laver jeg altid fire styk: En til Lillemanden, en til manden, en til mine forældre og en til svigerforældrene (som nu pludseligt kun er svigermor).

I min mands familie er pakkekalenderen ikke noget, de har dyrket på samme måde, som vi har i min familie. Men jeg fik hurtigt indført den hyggelige tradition herhjemme, da vi mødte hinanden, og da jeg første gang kom med pakker til svigermekanikken, var der ikke et øje tørt. Pakkekalender-traditionen lever med andre ord i bedste velgående.

Mens de voksne får nogle lidt større gaver til advent, så får Lillemanden i alt 24 gaver, som nissen afleverer i den sok, som håbefuldt bliver hængt på døren til børneværelset.

Han har godt nok allerede stillet spørgsmålstegn ved rigtigheden af det der med nissen, men han nyder tradition for meget til, at han tør gøre for meget ud af sin tvivlen.

scratch map nespressokapsler genopfyldelige kaffekapsler kaffe coolstuff urbannotes.dk

For nogle år tilbage kom han desuden til at brokke sig lidt over et par af gaverne, fordi han helst ville have legetøj hver dag og bl.a. fik et par strømper og slik. Men så fortalte jeg ham, at jeg havde hørt historier om, at hvis nissen hørte om brok, så ville han komme med en sten i sokken næste dag, og så klappede barnet ellers i meget hurtigt!

I år kommer der dog ikke til at være “kedelige” gaver i hverken hans pakkekalender eller i adventskalenderene til de voksne. Mange af gaverne til både store og små er nemlig fundet på Coolstuff, som er lidt af et slaraffenland, når det handler om at finde gaver.

Her kan man således finde alskens gadgets, skøre kostumer, smarte dagligdagsting, mad og drikke, legetøj, utroligt seje popcornmaskiner og alt andet, som hjertet kan begære, når det handler om at finde gaver til folk, som i princippet har alt.

Bl.a. har jeg fundet nogle utroligt fine popcorn, som man popper i mikroovnen direkte på majskolben, som, jeg tænker, min søde svigermor skal have.

det periodiske system badeforhæng big bang theory shower curtain coolstuff urbannotes.dk

Til mine forældre har jeg bl.a. fundet smarte kaffekapsler til deres Nespresso-maskine, som de selv kan fylde op med deres yndlingskaffe og bruge direkte i maskinen. (PS: Dem vil jeg også selv have!)

Min rejseglade mand skal have et såkaldt Scratch Map, hvor han kan kradse alle de steder, han har været i verden, ud på det flotte verdenskort, samt et badeforhæng med det periodiske system, som han har ønsket, siden han så det første gang i tv-serien Big Bang Theory.

Og til sønnike har jeg fundet bl.a. en fidget cube, en sej Minecraft hakke og en fin Star Wars BB-8 samlefigur, som jeg ved, han vil elske at bruge en hel søndag i december på at samle.

star wars gadgets star wars fan gaver urbannotes.dk

// Lidt inspiration til gode pakkekalendergaver, adventsgaver eller for den sags skyld julegaver til Star Wars-fans: Darth Vader kagedåse, Dødsstjernen popcornmaskine, Star Wars salt og peber, Star Wars toaster, Star Wars sengelamper, Stormtrooper maske, Darth Vader kageform, Yoda badekåbe til børn, BB-8 minutur.

I det hele taget kunne jeg have købt alle de seje gadgets med Star Wars, som man kan få på webshoppen, fordi jeg ved, at begge mine mænd ville elske det hele – inkl. småkagedåse, paletkniv og hjemmesko. Men så må jeg shoppe igen, når der skal handles julegaver lige om lidt.

Savner du inspiration til sjove, fine, brugbare og særlige gaver i din pakkekalender, så tag et kig på Coolstuff, hvor der er rigtigt meget inspiration at hente – også til alt det, man slet ikke vidste, man manglede.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

2 kommentarer

 • Mie PM

  De der kaffekapsler lyder geniale! Så kan man også få brugt alle de kaffe rester der ligger i skabet. Dem må min nisse gerne komme med 😆

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Conni Lagergreen Schmidt

   Ja, jeg synes også, det er mega smart! Jeg skal helt sikkert have købt nogle til mig selv også (jeg har nemlig også altid en halvtom pose kaffe liggende i bunden af skabet, som snart skal drikkes …)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glad, stolt og meget spændt