Opskrift på din helt egen lip scrub

Julens dufte

[ Indeholder reklame ]

Duften af jul er mange ting. Det er duften af gran, når alt det grønne kommer ind i hjemmet. Duften af stearinlys, der bliver tændt og danner rammen for mange af julens traditioner. Det er også duften af søde kartofler, der bliver vendt på panden i masser af sukker, mens rødkålen bliver varmet på komfuret eller blandet med søde, duftende appelsiner.

Alt sammen noget, der sørger for, at man kommer i julehumør og mindes de jule, der har været, fordi julens dufte er de samme år for år.

For mig handler julen dog også om at skifte nogle af duftene i hudplejen ud. De mere sommerlige og friske dufte bliver byttet ud med nogle, som er mere fede, og som passer til årstiden.

Heldigvis er der god mulighed for at få stimuleret jule- og vinterhumøret med ret mange lækre dufte, fordi der er en god del af hudplejeproducenterne, der er så rare at massere julehumøret lidt ekstra med en eller flere dufte, der kommer i handlen op til julemåneden.

De udgør også gode adventsgaver eller sågar julegaver, fordi julen jo, som bekendt, varer lige til påske, og man har nogle måneder efter jul, hvor de fede, lækre juledufte også kommer til deres ret.

Mine favoritter, når det handler om juledufte, er ofte dem med nødder og/eller vanilje, som påvirker humøret i en positiv retning, fordi de har den helt rette fedme, der gør noget for mig i vintermånederne.

Men de lidt tungere frugtdufte findes også, hvis man er mere til det. Og så skal man jo ikke glemme de ayurvediske dufte, der ofte er skabt til at give ro, energi og balance, hvilket kan være meget rart i en kold tid.

Savner du inspiration til gode juledufte, så har jeg været på jagt efter nogle af de bedste af slagsen, som helt sikkert nok skal prikke til julehumøret allerede nu.

juledufte duften af jul the body shop aveda yves richer urbannotes.dk beautyblog

The Body Shop
Hvis der er noget, The Body Shop har styr på, så er det at gå ‘all in’ på julen.

Vidste du fx, at de første til at lave en beautyjulekalender var The Body Shop? Og at den tradition faktisk startede i Danmark og siden blev adopteret af The Body shop i hele verden? True story!

The Body Shop har desuden tradition for at lancere en lille række juledufte i anledningen af den søde juletid.

I år er det Frosted Plum, Frosted Berries og så min favorit: Vanilla Chai, som har den sødeste og varmeste duft, man kan komme i tanker om. Uhm!

Juleduftene fra The Body Shop findes i alt fra Body Butter til håndsæber, bath bombs og duftlys, så der er rig mulighed for at gå helt bananas – omend der nok er en vis risiko for at få ‘for meget af det gode’, hvis man gør det 😉

Se alle de fine julelækkerier fra The Body Shop her.

Yves Rocher
En anden hudplejegigant, der har ret godt styr på det der med juledufte, er Yves Rocher.

Hvert år lancerer Yves Rocher deres såkaldte Christmas Collection, der, ligesom hos The Body Shop, gør det muligt at være (næsten) helt dækket ind med duften af jul på hele kroppen.

I år hedder duftene Xmas Marvellous Berries og Xmas White Vanilla, så der er lidt for enhver smag.

Måske ikke så overraskende for den opmærksomme læser, så er det nok White Vanilla, der er min favorit. Omend Marvellous Berries også kan et og andet med sin syrlige duft af tranebær.

Yves Rocher Christmas Collection findes i alt fra læbebalsam til håndsæber, og så er alle ingredienserne naturligvis vegetabilske.

Priserne starter ved 19 kr., så alle kan vist være med.

Se Yves Rocher Christmas Collection her.

Aveda
Jeg er vild med ayurvediske dufte! Og hvis jeg kunne (og det i øvrigt var sundt, og jeg ikke havde andet at tage mig til), så ville jeg bade mig i dem fra morgen til aften.

Men når nu det ikke er sådan, så kan mindre jo også gøre det – også i julen.

Aveda er blandt dem, der har perfektioneret de ayurvediske dufte, og som formår at skabe dufte, som dufter lige præcis så meget, som de skal – ikke for meget og ikke for lidt.

En ayurvedisk duft er jo ikke som sådan specielt julet. Men til gengæld virker disse dufte ofte beroligende og oplivende, hvilket man godt kan få brug for i den kolde og travle juletid.

Aveda Hand Relief er en favorit hos mig året rundt (den forhandles bl.a. her), og nu her i julen er der ekstra forkælelse til mig og andre Aveda Hand Relief-fans.

Aveda har nemlig pakket tre af slagsen ind i den fineste juleæske, så man har en lille håndcreme til tasken, til natbordet og til kontoret og/eller rejsen – en med hver sin skønne ayurvediske duft: Rare Candrimā, beroligende Shampure og energigivende Beautifying.

Fik jeg nævnt, at de dufter fantastisk?

Den lille fine Hand Relief gaveæske fra Aveda forhandles her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på din helt egen lip scrub