Det vi aldrig får igen

Kan en hudplejerutine godt kun bestå af tre produkter?

[ Indeholder reklame ]

Hvis der er noget, jeg med alderen er blevet mere og mere afhængig af, så er det gode cremer, serum, mist, micellar og alle de andre fantastiske produkter, som plejer og fugter min hud, så jeg kan holde  tørhed, grimme urenheder og de begyndende fine linjer i ave.

Og eftersom jeg har prøvet et utal af produkter over årene, er jeg også stille og roligt blevet vant til at bruge ret mange produkter i min daglige rutine.

Jeg har vasket ansigtet i almindelig ansigtsrens, brugt en mist, et til to serummer, en dagcreme, en solcreme, en natcreme, en toner, en micellar water til afrensning og en face wash igen på daglig basis. Plus naturligvis en mild scrub et par gange om ugen samt en maske eller tre.

Min hudplejerutine alene til ansigtet har dermed bestået af ret mange produkter – altså udover den der vippeserum, lejlighedsvise øjencremer, primeren og alle de andre produkter, som jo i og for sig også er en fast del af rutinen (og her er vi ikke engang nået til makeuppen og til kroppen endnu …)

Da jeg dog begyndte i behandling for at få min hud på helt ret køl, blev jeg samtidigt stillet en udfordring: Tre produkter og tre produkter alene er det, jeg må bruge i mit ansigt.

Pligtopfyldende, som jeg er, og fordi jeg naturligvis også vil gøre mit for, at min hud bliver pænere, renere og mere fugtmættet at se på, har jeg taget udfordringen op, og jeg har derfor den seneste halvanden måneds tid haft en hudplejerutine, som blot består af tre produkter: Et produkt til afrensning (morgen og aften), et serum samt en creme, som kan bruges både dag og nat.

Alle tre produkter er fra pHformula, som generelt har en filosofi om, at man kun skal bruge få produkter – så længe det bare er de rigtige produkter.

Det har dog ikke været en dans på roser fra dag ét at kaste sig over en helt ny rutine til huden.

Efter min første behandling på pHformulas egen klinik på Østerbro i København, var min hud først tør, og så begyndte jeg at få de bumser, som jeg ellers ikke har set skyggen af i en lang periode, hvor jeg har brugt andre produkter.

Min hud var meget fedtet i T-zonen, men den var ikke længere tør på kinderne og nedefter, som den ellers har haft tendens til at være.

hudplejerutine med få produkter phformula urbannotes.dk

Forleden var jeg så inde og få lavet min anden behandling i forløbet, som bl.a. indebar en akne-behandling med salicsylsyre.

Det var, kan jeg roligt afsløre, ikke den mest behagelige ansigtsbehandling, jeg har oplevet. Syren sved i alle ender og kanter – men heldigvis kun i rundt regnet to minutter, hvilket var til at æde i sig.

Særligt efter behandlingen fortrød jeg da heller ikke. For mine grimme, synlige porer var forsvundet og nærmest blevet til ingenting.

De efterfølgende dage faldt min hud lidt af i laser, hvilket, ifølge klinikkens pHformula-ekspert, Rie, er helt normalt. Jeg var da også advaret om, at jeg nok ikke skulle stille mig foran et kamera eller på en talerstol i de efterfølgende par dage, da jeg godt kunne blive lidt skræmmende at se på. Og det gjorde jeg så (manden mente oven i købet, at jeg kunne forveksles med John Travolta i Face Off …)

De tre hudplejeprodukter fik dog meget hurtigt igen styr på huden (med lidt hjælp fra en lidt mere intensiv og fugtgivende creme til natten), og faktisk har jeg siden min behandling haft en hud, som næsten ikke er til at kende.

Produkterne er desuden begyndt at gøre deres.

Jeg har været tålmodig og ventet den typiske måned, hvilket ofte er det, der skal til, førend man kan se resultatet af en ny hudplejerutine, og min hud har efterhånden vænnet sig til de aktive ingredienser, der er i produkterne.

Det er efterhånden et par uger siden, jeg sidst har set en bums, og min talgproduktion ser ud til at være blevet en del mindre. Desuden har min fedtede pande ikke været helt så fedtet, som den ellers har haft tendens til.

Lang historie (for det blev en lang historie) kort så er produkterne begyndt at vise, hvad de kan. Og jeg er faktisk lidt vild med, at det kun er tre produkter, jeg pt skal have stående på hylden.

Hudpleje få produkter phformula urbannotes.dk

Og hvad bruger jeg så?

pHformula E.X.F.O. cleanse
Den eksfolierende cremede ansigtsvask bruges såvel morgen som aften. Om morgenen skummer jeg den op i badet, om aftenen kommer jeg den på en vatrondel og fjerner makeup og dagen uden problemer (okay den har det stramt med vandfast mascara, så der har jeg snydt med en micellar water). E.X.F.O. cleanse kan desuden med fordel bruges som maske i ny og næ, idet den på den måde eksfolierer, beroliger og fugter huden yderligere.

pHformula A.C. recovery
Det lidt fede og tyktflydende serum, som også går under navnet A.C.N.E. Recovery, bruges morgen og aften under creme og sørger for, at huden repareres samtidigt med, at der forebygges mod urenheder. A.C. Recovery virker desuden antiinflammatorisk.

pHformula Vita B3
pHformula er bl.a. kendte for deres særlige vitamincremer, der kombinerer supervitaminer med fugtgivende egenskaber. Vita B3 cremen giver egentligt fugt i 24 timer. Men eftersom jeg er typen, der afrenser ansigtet religiøst hver morgen og aften, bruger jeg også cremen oven på serum morgen og aften. Og fordelen? Udover fugt, så reducerer den også rødme, pigmentforandringer og ældning af huden (et hattrick ift. min hud, skulle jeg hilse at sige!)

pHformula Point Extra Firm
Selvom hele hudplejerutinen sagtens kan holdes til tre produkter, så har jeg, når huden har haft behov for ekstra fugt (som fx da den begyndte at falde af i flager), lige skruet helt op og snydt med et fjerde produkt, der bruges lejlighedsvist. Point Extra Firm er lidt af en supercreme, der er så rig, at den, i hvert tilfælde på min hud, kun kan bruges om natten. Til gengæld gør den også, at man vågner op uden den mindste tørhed, fordi huden er fugtet helt i bund. Jeg tænker, den viser sig særligt god i løbet af de kolde vintermåneder.

Indtil videre fungerer det der med kun at bruge tre produkter i hudplejerutinen altså faktisk ret godt. Min hud har vænnet sig til produkterne, og den har det efterhånden herligt.

Om den bliver ved med at have det, når effekten fra den hidsige akne-behandling er dampet af, ved jeg naturligvis ikke. Men indtil da er jeg faktisk ret vild med less is more-konceptet, når det gælder hudplejerutinen. OG jeg sparer tid undervejs, hvilket egentligt heller ikke er så tosset.

Hudplejeprodukterne fra pHformula forhandles i øvrigt hos professionelle klinikker i hele landet. Men det er kun godt, idet du så samtidigt kan få vejledning i, hvilke produkter, der er allerbedst til netop din hud. Den slags skal man altid tage imod med kyshånd.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det vi aldrig får igen