Det der rygestop ti uger senere

Kørt over af et (akut) renoveringsprojekt

Det hele startede for måske et halvt år siden, hvor jeg gik forbi en ejendomsmægler her på Frederiksberg og så en lejlighed, der matchede alt det, vi har gået og sat på vores lejligheds-bucket list: Køkkenalrum, to badeværelser, et ekstra værelse til kontor og alt samme i gåafstand fra skolen.

Lillemanden råbte “køb”, da vi var forbi og se lejligheden, og han spottede badekaret. Men en uvildig rådgiver sagde alt andet end “køb” til prisen, der var sat alt for højt. Så vi gik tilbage til vores gamle lejlighed, som vi har boet i i ti år til næste forår.

Lige der besluttede vi, at vi skulle blive boende i vores lejlighed lidt endnu, men at vi skulle i gang med at se på lejligheden med nye øjne.

Vi er ikke typerne, der lige kaster os ud i et handy man-projekt i en weekend eller ferie. Vi er akademikere, der har hænderne skruet ret skidt på, når det handler om den slags. Og så bliver det bare ikke gjort. Sådan har det i hvert tilfælde været for os.

Men nu skulle vi begynde at lave lister, research og tale med folk, der kunne rådgive os. Altså lige om lidt … Nok til sommer.

urbannotes.dk_renovering_lejlighed_cnd neglelak_kaffe

// Et lille hjørne uden rod – med med kaffe og neglelak, som jeg ikke har haft tid og overskud til at lægge den seneste uge …

For nyligt tog jeg dog en strik ud af et af skabene i vores walk-in closet. Den var våd på ærmet og lugtede væsentligt mere hengemt, end den burde.

Da jeg så kigger lidt nærmere, er bagbeklædningen på skabet våd. Ja, faktisk er den gennemblødt, og på midten har den fået en sjov mørk farve. Jeg løfter ud, mærker, henter assistance hos manden i køkkenet, og vi kigger på hinanden: Not good!

Lang historie kort: Vi undersøger tilstanden bagerst i skabet på alle skabene. Flere af dem er våde og misfarvede, og vi er nødt til at få skabet ned – NU!

Vi brugte derfor hele sidste weekend på at tage skab ned, og synet, der mødte os bagved skabet, var bestemt ikke kønt! Faktisk ser det ud til, at der er skimmelsvamp bag skabet på meget af væggen, som er en ydervæg på ejendommen i 4. sals højde.

urbannotes.dk_skimmelsvamp i væg_skimmel
urbannotes.dk_skimmelsvamp i væg_skimmel
urbannotes.dk_skimmelsvamp i væg_skimmel

Selvom planen umiddelbart var, at vi “bare” skulle vaske hele væggen ned, når skabet var fjernet, endte jeg med at flå alt tapet af, mens manden min slæbte skabe ned. Det var simpelthen for vådt og ulækkert! Så nu har vi en bar væg – og indholdet fra mange meter skab i både længde, bredde og højde drysset ud i vores lejlighed, som altså i forvejen ikke er et palæ med flere hundrede kvadratmeter og overskydende plads!

Den positive nyhed er, at jeg tror, jeg har fået fjernet skimmelsvampen ved hjælp af mine gode venner håndkraft, Rodalon og damp (tak til Philips damperen, jeg havde stående i skabet i forvejen!)

Den udfordrende nyhed (hvis vi kan kalde den det med Ja-hatten på) er, at vi nu bliver smidt ud i renoveringsprojektet af hele lejligheden før tid, før overskud og før, vi har haft tid til at planlægge særligt meget – eller for den sags skyld kigge på budget. Men det er åbenbart mit liv i en nøddeskal lige nu …

Det er dog stadig super vigtigt for mig, at vi ikke “bare” vælger det der gulv, fordi de kan komme et par dage tidligere. Eller at vi køber og fylder ind, fordi vi bare skal videre. Jeg vil så gerne, at vores “nye” hjem, Hjem 2.0, bliver gennemtænkt og fyldt med ting og løsninger, vi elsker.

For hvis man tænker over det, så startede hele det her projekt jo faktisk for næsten ti år siden, hvor vi flyttede ind i lejligheden, lavede køkkenet og garderoben og efterfølgende tænkte: Resten fikser vi senere!

Lige nu er vi i overlevelses- og planlægningsprocessen, der også involverer en hel masse oprydning. Men her er, hvad vi foreløbigt gerne vil have lavet:

Entré:
Skab sættes op på den ene væg
Tapet og paneler tages ned
Ledninger fræses ind i væggen
Nyt loftslys
Måske nyt gulv?

Soveværelse:
Gipsvæg tages ned
Ydervæggen renses, repareres og fugtspærres
Nyt tapet
Varmerør fræses ind
Ny radiator
Gulve ordnes i skabet
Ny el i hele rummet
Dør blændes
Lofte og stuk rengøres og males
Isolering under vinduer
Franske døre males i farver (måske nye)
New Yorker-væg sættes op til kontor

Køkken:
Paneler ordnes
Opvaskemaskine etableres

Stue: 
Nyt tapet
Stuk tages ned og nyt sættes op
Gulve rettes op

Børneværelse:
Nyt tapet
Lofte renses og males

Badeværelse:
Malede fliser renses
Vægge ordnes
Ny håndvask og skabe

Derefter skal det hele så indrettes. Så om vi bliver færdige i 2020, må vi se. Jeg tvivler måske lidt … Men wish us luck!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det der rygestop ti uger senere