Konfekt-weekend, Ferrero Rocher kugler + en vinder
Om blot en uge er det jul! Jeg synes, december indtil videre er fløjet afsted. Men julegaverne er købt. Det samme er mandelgaven, og nu mangler jeg egentligt blot at finde ud af, hvad jeg skal spise juleaften, mens de øvrige familiemedlemmer sidder og mæsker sig i mere traditionel julemad.
Det skal jeg dog nok få styr på, og jeg glæder mig faktisk rigtigt meget til aftenen, selvom vores jul jo bliver en anelse anderledes i år end så mange gange tidligere – bl.a. fordi vi ikke fejrer den på den anden side af jorden, og fordi mine svigerforældre ikke skal være med i år.
Vi skal dog stadig fejre selve juleaften med svigerfamilien, og vi har talt om, at nu hvor familiens ældste ikke længere er her, så vil vi gøre nogle ting en smule anderledes i år. Fx vil vi mødes til middag for at besøge kirkegården for en stund og efterfølgende spille pakkeleg, inden vi går i køkkenet.
En ting er dog helt ved det gamle, og det er vores traditionsrige konfektdag. Det er en tradition, som svigerfamilien har haft i årevis, og som jeg jo så har deltaget i i sådan cirka et årti efterhånden. Vi går i køkkenet og laver konfekt efter alle kunstens regler, så vi rigtigt har en masse hjemmelavet julekonfekt at vælge imellem på selve juleaften.
Der bliver hevet marcipan, nougat, mandler, nødder, bær, chokolade og alt muligt (og umuligt) andet frem, og så laver vi ellers konfekt, fyldte chokolader og alskens andet godt en hel dag.
Konfektmageri har vi aldrig dyrket så meget i min egen familie, men det er jo utroligt hyggeligt og en tradition, som jeg holder meget af – bl.a. fordi jeg så får tilbragt en masse tid sammen med min søde svigerfamilie, mens vi hygger og spiser af alle ingredienserne.
Både børn og voksne deltager med de evner, som de nu har. Og nogle har imponerende evner at byde ind med!
Jeg kastede mig bl.a. ud i at eksperimentere med at lave små mundrette chokolader med nødder og vafler i bedste Ferrero Rocher-stil. De blev så gode, at næsten halvdelen blev spist med det samme, fordi alle lige skulle smage bare lige en og så måske lige en mere.
Konfektkuglerne røg også op i min story på Instagram (lidt stolt har man vel lov til at være …), og eftersom mange spurgte til en opskrift på Ferrero Rocher-konfekten, så kommer den lige nedenfor.
Der er ikke de store ben i at lave dem, men til gengæld smager de virkeligt godt! Så hvis I lige mangler at lave julekonfekt, så er opskriften ret nem at stjæle.
Opskrift: Ferrero Rocher konfektkugler
Du skal bruge:
(til cirka 20-25 konfektkugler)
70 g hasselnødder
75 g vafler med chokoladecreme
80 g Nutella eller anden hasselnøddecreme
1 knsp. salt
100 g lys smeltechokolade
Sådan gør du:
Rist først hasselnødderne kort på en pande. Det frembringer smagen i nødderne. Tag så nødderne af varmen, og lad dem køle af. Hernæst kan de nulres, så skrællen falder af.
Tag cirka 25 hele nødder fra, og hak resten fint.
Læg vaflerne i en frysepose, og knus dem. Tag dernæst Nutella, rør salt samt de knuste vafler i. Stil massen på køl i 20 minutter.
Tag Nutellamassen ud af køleskabet, og form denne med en teske til små runde kugler i Ferrero Rocher størrelse. Husk en hasselnød i midten på hver enkelt. Massen skal formes lidt hurtigt, da den hurtigt bliver blød igen. Stil dine konfektkugler i fryser i yderligere 20 minutter.
Temperer lys chokolade til 29-30 grader i mellemtiden, og hæld så de hakkede hasselnødder i chokoladen.
Til sidst overtrækkes de små kugler med den lyse chokolade, og Ferrero Rocher-konfekten stilles et køligt sted, til de skal spises – hvis de da ikke nydes med det samme …
… Og en vinder!!
I øvrigt kan jeg jo ikke komme udenom, at det er søndag og dermed tredje søndag i advent. Det betyder naturligvis, at jeg skal have trukket en vinder af adventskonkurrencen om utroligt lækker og fin mineralmakeup fra IDUN Minerals.
Den heldige vinder blev:
** Tina KH **
Stort tillykke! Jeg sender en mail til dig.
Den allersidste (i denne omgang) adventskonkurrence går naturligvis online i morgen. Så sæt dig endelig tilrette med din nylavede konfekt, og vent i spænding. Det kunne jo passende være Ferrero Rocher-kuglerne ovenfor 😉
God adventssøndag!
Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.
Mums hvor lækkert. De skal vist prøves en dag.