[ Opskrift ] Nem French toast uden dikkedarer

Lidt stolt har man vel lov til at være …

Jeg husker ret tydeligt for cirka halvandet år siden, hvor jeg på kontoret havde en telefonsamtale med en inspirerende kvinde (hende her), der er veganer. Vi talte lidt om løst og fast, om kost og om en vegansk webshop, som hun dengang var med til at lancere.

Jeg fik sneget ind i samtalen, at jeg kun lige for ganske nyligt var sprunget ud som pescetar, så jeg var altså bare en slags snyde-vegetar, der også spiste fisk i ny og næ. Tilbage kom et: “Nå, men det er da ligemeget! Der er vi jo alle startet!”

Ingen shaming, intet afsky. Hun troede på, at jeg var på rette vej. Og selvom jeg aldrig har mødt hende og kun har talt i telefon med hende en gang, så har hun alligevel været en inspiration siden dengang. For ja, gu skal vi da starte et sted, og jeg er startet med babysteps på det der vegetarisme.

Halvandet år er gået, og jeg er stadig pescetar. Men fordi jeg er blevet så god til det der med grøntsagsretter, med de rigtige olier, fedtstoffer og balancen mellem omega-3 og omega-6, med planteproteiner og alt det der, som man lige skal bruge noget tid på at sætte sig ind i og øve sig på, så er det faktisk efterhånden utroligt sjældent, at jeg tyr til fisk.

Da vi var i LA rørte jeg faktisk intet, der mindede det mindste om fisk og spiste kun vegetarisk eller vegansk, hvilket da også er meget nemt i Los Angeles, hvor udbudet af gode restauranter er mange og antal af vegetarer og veganere ligeså. Ergo er der også et stort udvalgt til vegetarer og veganere og sydlige markeringer i menukortene.

På Isla Mujeres endte vi en enkelt gang på en fiskerestaurant, hvor jeg simpelthen ikke kunne få noget, der hverken indeholdte kød eller fisk, så der fik jeg en håndfuld rejer i min salat, og jeg fortrød det faktisk lidt efterfølgende, fordi jeg lige var inde i en god stime – også selvom de var friskfangede og grillet til perfektion.

Indtil videre har jeg altså kun spist fisk en enkelt gang i 2018, og kød har jeg ikke rørt i mere end halvandet år. Det, synes jeg selv, er lidt sejt!

a plea for the animals til forsvar for dyrene urbannotes.dk

Måske bliver 2018 endda året, hvor jeg springer ud som vaskeægte vegetar og dermed ikke behøver at sænke stemmen, når jeg taler med en vildt sej veganer, der har helt styr på sit liv, og jeg står og undskylder lidt for, at jeg stadig spiser dyr …

Jeg tænker, at det, der måske kan skubbe mig lidt i den rigtige retning er den bog, jeg købte i en skøn boghandel i Los Angeles, og som hedder ‘A Plea for the Animals’ eller ‘Til forsvar for dyrene’, som den netop er udkommet som på dansk (du kan se, hvad den handler om her).

Bogen har fået fantastiske anmeldelser af selv inkarnerede kødædere, så jeg glæder mig faktisk rigtig meget. Og nu hvor den irriterende jetlag ikke spøger i mit liv længere, og jeg kan samle mig om mere end tre linjer ad gangen, er det vist bare om at komme i gang.

Nu må vi se, ‘hvad’ jeg ender som. Motivationen er der, og jeg krydser fingre for mig selv, hvilket vel er en ret okay start …

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

  • Anette

    Ja gu har du god grund til st være stolt! Jeg misunder dig ret meget. Kunne det tænkes, du ville dele nogle madplaner? Altså hvad spiser I til fælles måltider? Kunne måske inspirere mig til at komme i gang 😆

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Conni Lagergreen Schmidt

      Tak 😀 Jeg er meget tit blevet spurgt til, hvad vi så spiser, nu hvor der ikke er kød på bordet. Det er bare så tidskrævende, hvis man også skal lave indkøbslister og opskrifter. Men jeg har det i baghovedet! Det lover jeg 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Opskrift ] Nem French toast uden dikkedarer