Hosier Lane Melbourne

Mælkesyrebakterier og sundhed

maelkesyrebakterier-sundhed-duolac-urbannotes-dk

Om det var sidste eller forrige vinter, husker jeg faktisk ikke. Men i hvert fald havde vi lige en periode, hvor vi var meget syge her på matriklen. Da jeg lå i al min ynk på sofaen og SMS’ede med en veninde, skrev hun på et tidspunkt, at hun ikke kunne forstå, hvorfor vi ikke bare tog nogle mælkesyrebakterier. Men så blev det hverdag igen, og vi var ikke længere syge, og så glemte jeg alt om det.

Tidligere på vinteren gik jeg dog i krig med mælkesyrebakterier – en variant til mig og en til Lillemanden (manden tager alligevel ikke de der vitaminpiller, med mindre jeg giver ham dem i hånden sammen med et glas vand!) Jeg tænkte, at det ikke kunne skade at smide et par mælkesyretabletter indenbords sammen med de øvrige vitaminpiller, og faktisk fandt jeg jo også ud af, at mælkesyrebakterier kan være med til at øge effekten af vitaminerne, så de to ting er ikke nogen dårlig cocktail.

Samtidig har mælkesyrebakterier en direkte effekt på maven, hvilket jeg mærkede med det samme, da jeg begyndte at indtage mælkesyrepillerne. Min mave fik det ganske enkelt bedre, og antallet af mavekramper, som jeg egentlig altid bare har taget som en selvfølge, faldt fra den ene dag til den anden.

Nu er det jo forår, sådan officielt i hvert fald, og vi tager faktisk stadig mælkesyrebakterierne. Min mave er ganske enkelt blevet afhængig af dem, og immunforsvaret har jo godt af et boost hele året rundt, tænker jeg. Indtil videre har vi desuden været fuldstændig forskånede for diverse snotnæser, hosteture, influenzaer, bræksyge og alt det andet, som den kolde tid ofte medfører. Lige bortset fra en omgang blærebetændelse, har vi slet ikke været syge denne vinter. Jeg har ikke haft så meget som en eneste hostetur i løbet af vinteren, den obligatoriske børnehavesnotnæse har vi også været forskånede for, og i det hele taget har vi faktisk haft det dejligt! (7-9-13)

De mælkesyrebakteriepiller, vi har taget, har været fra Duolac, men det kunne sikkert også have været fra et andet mærke. Jeg startede ud med varianten Daglig Vitalitet, mens Lillemanden fik Daglig Børn, som er tyggetabletter formet som små bamser, og som smager af vanilie, så dem har han elsket og tigget og bedt om at få. Lige nu deler vi en bøtte Normal Immunforsvar, som også kan tygges og smager af ananas.

Det kan naturligvis være tilfældigt, at vi ikke har været syge og sløje de seneste måneder, men den effekt, jeg har oplevet i maven, er ikke til at tage fejl af. Jeg sparede nemlig mælkesyrebakterierne væk i nogle uger, og det kunne jeg i hvert fald også mærke i maven. Derfor bliver vi også fremover ved med at tage mælkesyrebakterier. Øget velvære kan ikke betales for penge, og effekten har helt klart været der.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hosier Lane Melbourne