Kaos i det lille hjem og en "opskrift" på bagte hvidløg

Marts måneds mest læste + en ode til tørshampoo

[ Indeholder reklame ]

Dagen i dag er gået med at jagte et bad. Vi har nemlig stadig, for sådan cirka 14. dag i træk, ikke noget vand i lejligheden. Så det der med at bade er lidt en udfordring lige i øjeblikket.

Dog er der sket det fremskridt, at vi endelig fik vand i toilettet igen i går. Sjældent har jeg haft så meget optur over at trykke på knappen efter en tissetår!

Men bad foregår altså stadig med en spand lunken vand og en vaskeklud, en helt almindelig opvask kræver, at man koger 15 kedler vand hentet ind fra bagtrappen, og tøjvask er en by i Rusland, så de sure sokker hober sig op.

Derfor gik turen også i svømmehallen i dag, så vi kunne få et ordentligt bad. Jeg er ellers ikke den store fan af svømmehaller. Men lige i dag elskede jeg den på lige fod med Lillemanden, der nok kunne bo i den svømmehal, hvis altså han fik lov.

Conni Lagergreen schmidt blogger urbannotes.dk

Mellem badene har jeg lige nu et voldsomt forbrug af tørshampoo. Tørshampoo er ganske enkelt guds gave til folk, der står uden vand i hjemmet i umenneskeligt lang tid.

Men faktisk er jeg også stor fan af tørshampoo, når der rinder vand fra bruseren, fordi de fleste typer tørshampoo giver et hold og volumen til håret, som er knap så hjelmagtigt som med en typisk hårlak. Desuden er tørshampoo oplagt til at give fylde, når man, som jeg, har fint hår.

Jeg er altså kæmpe fan af den praktiske shampoo, som ikke kræver vand, og som kan holde fedtet ude af hovedbunden og dermed lokker – så længe man ikke piller for meget i håret (fedtet fra huden på hænderne får meget nemt tørshampooens effekt til at forsvinde, så nix pille …)

Og nu vi er ved emnet, så bliver jeg ganske ofte spurgt til, hvilken tørshampoo jeg kan anbefale, og som ikke hvidter håret. Og der vil jeg sige, at det er ganske svært at svare utvetydigt på, fordi én tørshampoo vil fungere i mit skandinaviske og fine hår, mens en anden nok vil fungere bedre i dit. Samtidigt skal der meget til for, at jeg oplever, at mit hår bliver hvidt med en tørshampoo, mens folk med mørkere hår nok vil opleve det oftere.

MEN hvis jeg alligevel skal give et bud på en af flere rigtigt gode producenter af tørshampoo, så er jeg blandt andet ret tosset med de fleste varianter fra Björn Axén, der også står bag dem, jeg bruger lige nu, som er en lille serie af såkaldte Scented Dry Shampoo (altså tørshampoo med duft), der dufter af sommer på flaske.

De frisker håret dejligt op med en ganske mild duft og helt uden at gøre håret stift (eller hvidt), så man mærker faktisk ikke tørshampooen i håret overhovedet. Håret føles blot friskere og renere. Noget, jeg personligt særligt sætter pris på lige nu …

björn axén tørshampoo med duft urbannotes.dk

Tippet er hermed givet videre, hvis du selv skulle stå uden bad en skønne dag, eller hvis du blot gerne vil slippe for den daglige hårvask og godt kan lide fx en ganske let og frisk duft af grønne æbler, søde blomster eller solrig grapefrugt (helt sikkert min favorit, selvom jeg er i tvivl om, hvordan sådan en solrig grapefrugt ser ud 😉 ).

Se mere om Björn Axén Scented Dry Shampoo i varianterne Green Apple, Sweet Blossom og Sunny Grapefruit her.

Nu skal det hele jo ikke handle om hverken tørshampoo eller vores badsituation. For det er jo desuden sådan, at vi for ganske nyligt er gået ind i en ny måned og dermed forhåbentligt ramler durk ind i en måned med lutter forår, lys, sol og højere temperaturer. Indtil videre ser det i hvert tilfælde lovende ud.

Med en ny måned følger dog også en lille liste med de mest læste indlæg fra sidste måned til dig, der evt. gik glip af dem.

1) Når andre også begynder at kunne se det
Efter mange års kamp med min hud har jeg i indlægget delt, hvordan jeg er nået frem til en ansigtshud, som faktisk er så pæn, at den høster komplimenter. Det har ikke været en hverken let eller hurtig opgave at nå derhen, hvor jeg er nu. Men til gengæld har turen været det hele værd.

2) Nej, du må ikke få en lillebror, men …
I var mange der var glade på Lillemandens vegne, at han nu havde fået selskab. Jeg kan afsløre, at vi alle fire efterhånden er blevet rigtigt gode venner herhjemme, og at Alba trives i bedste velgående. Særligt, når hun får frisk broccoli, og så har hun desuden en særlig forkærlighed for kikærter. Det må hun have fra mig!

3) To hudvenlige, som jeg ikke kendte, men som du vil kende
Hvis du også nørder hudpleje og godt kan lide at lære alle de nye brands at kende, så sving omkring indlægget om de to hudvenlige hollandske mærker, som jeg bestemt kan anbefale varmt.

4) #Grødhoved 4
Jeg brugte marts på at komme på rette kurs igen ift. nogle lidt sundere morgenmadsvaner og delte i den forbindelse i alt fem gode (og velsmagende) bud på en sundere morgen med køleskabsgrød. Fik du ikke fik snuset til dem, så ligger alle opskrifter her på siden. Den fjerde af slagsen var åbenbart den mest populære.

5) Hjemstavn og om at føle sig hjemme
Det femte mest læste indlæg i marts er faktisk ikke engang udgivet i marts. Men det betyder naturligvis ikke, at det ikke kunne læses i marts også – hvilket en hel del valgte at gøre.

Rigtig god aften! Jeg vil personligt bruge resten af den på at nyde, at min krop dufter af sæbe, håret af shampoo og huden af creme. Fik jeg nævnt, at jeg VIRKELIGT er afhængig af det der daglige bad?!

 

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kaos i det lille hjem og en "opskrift" på bagte hvidløg