En lille film fra Berlin (og en række familievenlige rejsetips)

Mindre modeuge + en stribe favoritter fra sidst

[ Indeholder reklame ]

Modeugen i København løber af stablen i næste uge. Faktisk er det at kalde det en “uge” lidt misvisende, for det er nærmere modedage. Men antallet af dage, der bliver inddraget til formålet, har skiftet en del over de 8-9 år, hvor jeg på den ene eller anden måde har været en del af løjerne.

Tidligere brugte jeg mange dage på at nørde nye kollektioner og mærker, tog fri fra arbejde og dyrkede alt fra messer til shows, events og fester.

Men over årene er jeg blevet mere selektiv med min tid omkring modeugen, fordi det andet ganske enkelt drænede mig for energi – og ødelagde maven, fordi man mest oftest ender med at få flydende frokost i forbindelse med sådan nogle dage i modens tegn.

Denne gang bliver min modeuge igen en del anderledes, end den har været de senere år.

Bl.a. går det meste af min onsdag med at være på arbejde på selve modeugen. Min kollega og jeg skal nemlig stå for pressearbejdet på onlinekonceptet AnnoAnno’s modeshow, som er det eneste plus size modeshow, der er i modeugens officielle kalender. Jeg forventer et modeshow struttende af kvindelige former og glæde, så jeg er ret spændt på, at det hele løber af stablen.

Desuden skal jeg tilbringe nogle timer sammen med skønne Molo, som Lillemanden har haft tøj fra, siden han blev født, og som dermed må være et af de få børnetøjsmærker fra dengang, som er “still going strong”. Det er i hvert tilfælde lang tid siden, jeg er stødt på fx IdaT, Katvig og nogle af de andre mærker, som var så hotte, dengang Lillemanden var baby, og jeg trillede rundt til diverse lagersalg for at købe lækre klude til min gnavne lille fyr i barnevognen.

Et børnetøjsmærke, der der dog overlevet siden Lillemandens spæde barndom, er fine MarMar, som kan fejre deres 10 års i år, og som jeg skal være med til at fejre ved en lille festlighed, de har stablet på benene i næste uge. Det er lidt hyggeligt, for jeg har faktisk fulgt dem mere eller mindre siden starten, hvor vi boede næsten lige ved siden af deres kontor i Vanløse.

Både Molo og MarMar er da også mærker, som vi stadig køber en hel del børnetøj fra, så det er brands, der har fulgt os (og vi dem) i en del år efterhånden.

Jeg plejer også at være forbi messerne i forbindelse med modeugen, fordi det er både hyggeligt at møde med mærkerne, og fordi man får en bedre fornemmelse af det, der kommer i butikkerne om et halvt år, når man selv kan røre ved tingene og se detaljerne på nært hold. Men nu ser vi, om jeg når det i denne omgang.

Du skal dog ikke snydes for et kig på nogle af de lækre sager, som jeg havde fingrene i ved sidste modeuge, og som jo så er de ting, der er på vej ud i butikkerne lige nu og over de kommende måneder.

Når jeg genser tingene, så får jeg helt lyst til, at det ikke skal være helt så hedebølge-agtigt længere, så vi kan få de fine strik, jakker, uld og huer på.

I det hele taget kunne jeg faktisk godt efterhånden tænke mig, at det blev bare en smule køligere snart, så man var fri for at svede, fra man står op og til, man går i seng. Men de ord æder jeg nok i mig, når det igen bliver mørkt ved 17-tiden, og det regner og rusker udenfor …

Men tjek nogle af mine kommende favoritter for efterår og vinter ud nedenfor:

 

Little Boo sweatshirt urbannotes.dk

// Lille fine Lil’ Boo, som ellers er kendte for at lave fantastiske caps/kasketter, kommer nu også med tøj! Bl.a. denne vildt fine sweatshirt!

Little Boo huer urbannotes.dk

// Lækre huer kommer der også fra Lil’ Boo. Perfekte og helt enkle!

Little bue cap urbannotes.dk

// Kunne ikke lige dy mig for også at vise nogle af de fine kasketter, som jo også holder til efteråret, fra Lil’ Boo frem.

roots and wings uld urbannotes.dk

// New Zealandsk/danske Roots and Wings kommer naturligvis med lutter bløde merino-kvaliteter til efterår og vinter. Vi elsker uld i vinterhalvåret og kan glæde os over, at Roots and Wings nu også (endelig) laver styles til de større børn – og det ser cool ud!

knast by krater bluse urbannotes.dk

// Vi kan godt glæde os til mange fine sager fra Knast by Krutter til både piger og drenge. Denne fine bluse var helt sikkert en favorit, som Lillemanden må eje!

Krutter dame urbannotes.dk

// Og så er det også sådan, at de dygtige mennesker bag Krutter laver nogle få styles til damer. Så jeg skal med garanti have fingrene i en strik med små klokker på ærmerne.

Kids by kiss taske urbannotes.dk

// Jeg kan godt blive en smule ærgerlig over, at Lillemanden ikke rigtigt bruger små rygsække længere, når jeg ser denne fine sag fra Kids by Kisse!

Kids by Kiss urbannotes.dk strik

// Til gengæld tænker jeg, at vi skal have fingrene i en af de grove strik fra Kisse, som altid tager udgangspunkt i sine børns kreative tegninger i sine designs. En vaskeægte familieforretning.

the new she and him urbannotes.dk sweatshirt burger

// The New kan altså noget med detaljer, som både voksne og børn synes, er fantastiske! Denne burger er bare et af mange eksempler på så cool finurligheder, der kommer fra The New til efterår og vinter. Haps!

the new sweatshirt urbannotes.dk

// Temmeligt pæn og cool sweatshirt fra The New. Er helt tosset med, at de præger detaljerne ind i stoffet, for det giver et rigtig råt look.

the new skovmandsskjorte urbannotes.dk

// Den super klassiske skovmandsskjorte går aldrig af mode, og den mestrer The New også til perfektion. Jeg får helt lyst til at matche barnet …

small rags bluse urbannotes.dk

// Printene fra Small Rags er jeg altid vild med! De formår at lave råt tøj til børn i alle aldre, og denne bluse er et ret godt eksempel på, hvad de kommer med til den kommende sæson.

gro company ninja rummand urbannotes.dk

// Da jeg så denne lækre hættetrøje fra Gro Company, kan jeg huske, at jeg udbrød: Nøøøj, en fin lille ninja, I har lavet! Hvorefter jeg så blev rettet i, at det altså var en rummand … Men utroligt fin er den – ninja eller ej 😉

by clara make the world great again urbannotes.dk

// Jeg viste denne sweatshirt frem ved forrige modeuge også – bare i hvid. Men nu har By Clara også lavet den i grå (og sort) med guld-bogstaver, og det bliver den bestemt ikke mindre fed (eller rigtig) af! Selvom den er til piger, overvejer jeg, om ikke Lillemanden skal have den. Han er ret vild med guld og meget lidt vild med den amerikanske præsident, så den ville være helt spot on!

Nordic label basis urbannotes.dk

// Den gode basis må vi naturligvis ikke glemme, og den er Nordic Label verdensmestre i! Lillemanden knus elsker de bløde materialer, og moren skal ud og købe basis til den nye sæson.

Nordic label hat urbannotes.dk

// Sidst, men ikke mindst, så kunne jeg altså ikke stå for denne gode sixpence fra Nordic Label, som jeg er sikker på, barnet ville se klassisk cool ud med. Han har et par andre på værelset. Men denne ville passe til sådan cirka alt, hvilket de mønstrede, han har, ikke just gør. Så den er en sikker vinder på de travle morgener, hvor vi ikke har så meget tid til at matche hovedbeklædning med resten af tøjet.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En lille film fra Berlin (og en række familievenlige rejsetips)