[ Opskrift ] Bønnefritter med friske bønner

Natcreme – fup eller fakta?

Der er mange hudplejeprodukter derude, som man sagtens kan undvære. Der er også hudplejeprodukter, som i og for sig ikke har en egentlig funktion, som øvrige af dine hudplejeprodukter ikke kan klare for dig (heriblandt kan nævnes øjencremer).

Men hvad med natcreme? Er det også bare en fiks idé, som nogen har fået for, at du køber to cremer istedet for bare én, nu hvor du alligevel står i butikken?

Uanset om du er den lykkelige ejer af en natcreme eller ej, så lad mig starte med at sige, at creme om natten er en utroligt god idé!

Huden har (også) brug for fugt og næring, mens du sover, og hvis du går i seng uden creme, så risikerer du, at huden tørrer godt og grundigt ud, mens resten af din krop restituerer. Og når huden tørrer ud, så får man rynker, trist og træt hud.

urbannotes.dk creme beauty blog

Der er dog ikke noget, der tyder på, at huden egentligt har mere behov for fugt i nattetimerne end i dagtimerne. Huden har bare brug for fugt og for, at vi sover nok. Så er den glad.

Om du altså bruger en natcreme, en dagcreme eller bare en ansigtscreme, betyder faktisk ikke så meget. Der er altså ingen grund til både at købe den sorte og den hvide pakke, når du står foran hylderne. Din hud vil sandsynligvis være glad for den samme fugt om natten, som den er om dagen.

Der er dog visse undtagelser for, om du skal bruge din dagcreme som natcreme eller omvendt.

Indeholder din favoritdagcreme fx solfiltre, så lad være med også at bruge denne om natten.

Solfiltre er ikke skabt til at sove med, og de skal faktisk helst vaskes af, inden Ole lukøje kommer.

Solfiltre beskytter mod solen og er et nødvendigt onde. Men at gå i seng med dem, er ikke nogen god idé.

Er din natcreme desuden mere fugtgivende end din dagcreme, så giver det faktisk alligevel god mening, hvis du er typen, der sover ved siden af fx en radiator, som er en af synderne, der trækker fugt ud af huden (særligt om vinteren, hvor de kører på fuld skrue). En federe natcreme kan derfor være en god idé, hvis du har tendens til tørhed, når du vågner – og det har mange af os i vintermånederne.

Jeg bruger selv den samme creme morgen og aften og erstatter så bare cremen inden sengetid med en fugtgivende maske et par gange om ugen. Det fungerer også og giver en utroligt fugtmættet hud, når man står op igen!

Hvis din dagcreme i øvrigt i praksis ikke helt fugter din hud nok om natten, men du gerne vil nøjes med at spendere på én creme ad gangen, så kan du også istedet for en natcreme, investere i en god olie, som du blot bruger et par dråber af i din creme, når du når til natten. En olie er, særligt hvis du bruger den sammen med en creme, både drøj i brug og meget fugtgivende.

Og skulle du være i den situation, at du er utroligt glad for både din dagcreme og din natcreme, så bliver du naturligvis ved med at bruge dem begge. Alt fugt er god fugt!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Opskrift ] Bønnefritter med friske bønner