Tre ting, jeg vil tage med ind i det nye år fra 2020

Noget om madglæde + en suveræn plantebaseret #tortillatrend opskrift

Forleden læste jeg en ret fin kommentar fra en “med-planteæder” i en af de inspirationsgrupper omkring plantebaseret mad, som jeg er med i. Hun skrev, at hun var meget gladere for at spise sin mad, efter hun var begyndt at spise vegansk.

Og det kan jeg faktisk godt sætte mig ind i. Jeg går mere op i min mad, i sammensætningen af min mad, ergo finder jeg også mere glæde i at spise min mad. Samtidigt får jeg en hel masse farver i min mad, som jeg ikke fik dengang for efterhånden år siden, hvor jeg stadig kunne finde på at servere et stykke kød med ris og en sovs til.

Det er bare tænkevækkende og en meget fin erkendelse at nå til, at man faktisk måske får mere madglæde ved at spise en masse mad, som ser lækkert ud, som der er tænkt over, og som jo dybest set også er bedre for en. Om det er hønen eller ægget (æggeerstatningen naturligvis – hæhæ), der spiller ind her, skal jeg ikke gøre mig klog på.

Nå, det var et sidespring, for egentligt ville jeg blot dele en opskrift på en vegansk tortilla med fyld, fordi jeg havde flere på min Instagram i går, som spurgte til, om jeg ikke lige kunne forklare lidt yderligere omkring gårsdagens aftensmad. Og det er unægteligt nemmere at forklare sig lidt ekstra med lidt flere ord at gøre godt med.

tortillatrend tortillas med fyld plantebaseret opskrift urbannotes.dk plantemad

Dem er der i øvrigt flere og flere af – altså dem, som spørger til hverdagens små nemme plantehacks, fordi de selv drømmer om at komme i gang med at spise mere grønt og mindre kød. Og eftersom jeg selv drømmer om en verden, hvor flere spiser mange flere planter for vores helbreds, for dyrenes og for vores planets skyld, så deler jeg naturligvis meget gerne.

Det skal lige siges, at det, du læser lige nu, som sådan ikke er en opskrift i ordets gængse forstand. Se det derfor som inspiration til en nem aftensmad, som hele familien kan hygge sig med at lave og, ikke mindst, spise.

Måske du har set flere udgaver af den såkaldte “tortillatrend” på sociale medier. Det her er min planteudgave. Og eftersom jeg ikke havde tænkt mig, at “opskriften” skulle nå andet end mine stories på Instagram, så se lige bort fra, at billederne er taget i dårligt (vinter-)lys og med køkkenbordet fyldt med ingredienser og spildte kidneybønner.

tortillatrend tortillas med fyld plantebaseret opskrift urbannotes.dk plantemad

tortillatrend tortillas med fyld plantebaseret opskrift urbannotes.dk plantemad

Opskrift: Veganske tortillas med fyld
(Beregn cirka to tortillas per person + lidt tilbehør)

Du skal bruge:
Tortillas
Vegansk revet ost
Babyspinat
Avocado
Tomater
Bønner (du har sikkert en favorit – måske endda flere)
Et paninijern eller en god pande

Sådan gør du:
Tag hver især en tortilla, og læg fyldet på i kvarte. Jeg valgte en kvart med protein (bønner), en kvart med alt det grønne (spinat + avocado), en kvart med revet ost (spørg, hvis du mangler tips til, hvilke veganske oste, der fungerer bedst – jeg har prøvet de fleste …) og en kvart med tomater, men man kan i princippet fylde hvad som helst i. Bare sørg for, at det er noget, som har lidt forskellig konsistens.

Skær mellem to af dine kvarte og ind til midten, og fold så din første kvarte op til den næste, din anden over til den tredje etc., indtil du har et lille fladt kræmmerhus bestående af fire lommer med fyld i. Nu lægger du det hele med den tungeste side øverst (lukningen nederst) i dit paninijern eller på panden og lader så stege, til tortillaen er let brun og fyldet tilberedt.

Server evt. med kogte speltkerner og salsa samt noget grønt (her pandestegte squash), som jeg gjorde i går. Eller vælg at tilberede en lækker salat eller lignende. Nemmere bliver det ikke at spise plantebaseret – og i øvrigt få rigtigt fint med protein, fibre og alt det gode fra grønt, som gør kroppen og sindet så glad. Apropos madglæden!

tortillatrend tortillas med fyld plantebaseret opskrift urbannotes.dk plantemad

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tre ting, jeg vil tage med ind i det nye år fra 2020