[ Opskrift ] Verdens nemmeste pebernødder

Nytår i udlandet

Der er EN gang om året, hvor jeg inderligt hader at bo i København, og det er (hvis man lige ser bort fra, at det heller ikke er sjovt at cykle på cykelstierne i indre by i myldretiden) nu her omkring nytår!

Her i byen bliver der nemlig ikke taget hensyn til, at det kun er tilladt at fyre fyrværkeri af mellem den 27. december og den 1. januar, og fyrværkeriet har allerede buldret og braget omkring os i de sene aften- og nattetimer i flere uger.

Og fra i dag, hvor det så rent faktisk bliver lovligt, er det næsten ikke til at få lukket et øje om natten – for hverken små eller store. Og det ellers i nogle dage, hvor man ellers burde få tanket søvn og overskud til de kommende travle måneder. Jeg er ikke fan!

Det kan da også tælles på få fingre, hvor mange gange jeg rent faktisk har fejret nytår i København de seneste år.

Sidste år sad vi alle tre på stranden i St. Kilda og så på fyrværkeriet over Melbournes skyline. Forrige år tilbragte vi nytåret på Capitol Hill ved Sydney Harbour Bridge. Ved midnat i 2009/2010 sad vi i en Greyhound bus mellem Darwin og Alice Springs, og nytåret 2007/2008 blev skudt ind i Airlie Beach med asiatiske lækkerier og en enkelt øl på en tagterrasse og så godnat på hostlet.

I år har jeg også valgt at flygte fra nytårsfestlighederne i København.

Desværre går turen ikke Down Under men til en mindst lige så velkendt destination, der dog blot ligger cirka to timers flyvetur herfra.

Nytårsfyrværkeri over Sydney - en lille time med fuld skrue, og så hører man ellers ikke mere til det. Til gengæld er det gennemført på alle måder og en utroligt hyggelig måde at fejre nytår på.

Nytårsfyrværkeri over Sydney – en lille time med fuld skrue, og så hører man ellers ikke mere til det. Til gengæld er det gennemført på alle måder og en utroligt hyggelig måde at fejre nytår på.

Jeg havde forudset, at vi ville trænge til at komme væk fra København i denne tid, så i sommers købte jeg flybilletterne til London, hvor vi skal springe ind i det nye år blot en time forskudt for København.

Turen kommer dog langt fra til at handle om at fejre nytår, idet vi har valgt ikke at bevæge os ind til den arrangerede nytårsfest ved Themsen.

I stedet har vi planlagt at besøge en af Londons bybondegårde, Mudchute Park and Farm, hvor vi skal klappe får og heste. Vi har planer om en tur i London Eye, og vi skal spise nytårsmenu på Jamie Oliver’s Italien.

Jeg har nok rundt regnet været i London 15 gange, men jeg har aldrig set og oplevet London Docklands, hvor vi skal bo denne gang. Det bliver altså London fra en helt ny vinkel og med fokus på masser af familietid, afslapning samt ro – og meget lidt nytår, som, vi håber, slet ikke kan hverken ses, høres eller opleves i den lidt afsides ende af byen.

Jeg satser hårdt på, at nytår i udlandet bliver en tradition, som vi skal dyrke i mange år fremover. De traditioner, vi har herhjemme, larmer nemlig en tand for meget til, at de er sådan rigtigt til at nyde.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

[ Opskrift ] Verdens nemmeste pebernødder