Vegansk skønhed - hvad og hvorfor?

Økonomien for vores rejse

I går var der fire måneder til jul. Altså her i Danmark. Det gik ikke ubemærket hen på de sociale medier blandt de mange jule-fans derude, og jeg så både flæskesteg, julekugler og adventskranse i diverse feeds.

For os er der dog fire måneder til jul i dag, fordi vi jo er i New Zealand, nærmere bestemt Wellington, til jul, hvor man fejrer julen den 25. december om morgenen. Sådan har vi altid gjort, når vi har fejret jul Down Under. Så fylder vi hotelværelset eller lejligheden med gaver, laver hjemmelavet julepynt og hygger til langt op af formiddagen. Julemanden kommer altid med Kinderæg, det er tradition, og så går vi ellers ud og finder noget morgenmad. Hvis vi kan. For alt har typisk lukket den 25. december, og vi endte engang med at spise greasy pommes frites af mangel på andre muligheder.

Den 24. december derimod er en helt almindelig dag, hvor vi dog typisk går ud og spiser en hyggelig middag, og så kan man ellers varme op til Boxing Day, som er den 26. december, og hvor man står i kø for at tømme et stormagasin – hvis man er til den slags. Skik følge eller land fly er altså devisen, når vi fejrer jul i udlandet.

Bortset fra det, så er julegaverne ikke regnet med i vores rejsebudget endnu. De må komme fra lommepengene, som der ikke er sat noget fast beløb på. Men ellers er alle udgifter efterhånden stort set listet, og næsten alle overnatninger og flyrejser er betalt.

Jeg er så tit blevet spurgt, hvad sådan en rejse mon koster. Fra vi tog afsted første gang med rygsække, Greyhound bus pass, hostelbilletter og uden et barn på slæb, så har vi dog ikke rigtigt holdt øje med det. Begyndte kontoen at se trist ud, så har vi holdt lidt igen, men ellers har vi ikke holdt øje med rejsebudgettet.

Jeg har derfor heller aldrig kunnet svare på de mange spørgsmål omkring, hvad en rundrejse i Australien egentligt koster, hvis man er afsted i fx 4-5 uger, som vi har været nogle gange. Mit bud har dog ofte været omkring 100.000 inkl. lommepenge – uden faktisk at vide det.

australsk juletræ australien new zealand rundrejse urbannotes.dk

// Et australsk juletræ. Ikke så tosset endda, hvis du spørger os. Faktisk dyrker australierne julen og julepynten lige så meget som os andre, så julestemningen har altid været intakt, når vi har rejst i julen.

Af samme årsag, og af ren nysgerrighed, har jeg derfor denne gang ført budget over udgifterne i et sirligt Excel-ark.

Indtil videre har vi således brændt cirka 75.000 kr. af. Vi har brugt cirka 25.000 kr. på fly mellem Danmark, New Zealand, Australien og retur til Danmark for tre personer. Og så er de sidste 50.000 kr. fordelt på hoteller, et par udflugter og indenrigsfly.

Alle hoteller er, bortset fra på sidste stop i Cairns, dog også købt og betalt nu. Det sidste stop venter vi med, til vi får vores Welcome Rewards nætter tildelt undervejs, så vi kan få de nætter gratis.

Derudover mangler vi at købe visum til Australien (New Zealand kræver ikke visum for rejser under 90 dage). Men det går vi til Kilroy for at få ordnet om et par måneder. Det har de gjort for os flere gange over årene. Bortset fra det ene år, hvor jeg tænkte, at jeg sagtens kunne søge om visum til Australien på egen hånd, og hvor jeg endte med at bruge en hel aften på det, betalte for tre visum, for så efter nogle dage at få et visum – til mig selv. Så det gør jeg ikke lige igen.

jul i melbourne rejse rundrejse jul i australien urbannotes.dk

// Der er altid pyntet op efter alle kunstens regler. Her i en hyggelig passage i fantastiske Melbourne, som måske er mit yndlingssted i hele verden.

Desuden skal vi jo spise, besøge diverse forlystelser, køre i tog og Uber etc. undervejs. Det har vi sat 60.000 kr. af til (cirka 1.000 kr. pr. dag), hvilket burde være rigeligt, når man tager i betragtning, at det ikke er specielt dyrt at spise ude i Australien. Faktisk er det ofte dyrere at købe ind og lave maden selv. Lidt ligesom i USA.

Nogle dage vil vi naturligvis gå over det budget (hvis vi fx skal sejle og tage en Uber/taxa), men så vil der være andre dage, hvor vi ligger under, så vi forventer, at det er nok.

Små to måneders rundrejse i Australien og New Zealand kommer altså til at løbe op i cirka 135.000 kr. i faste udgifter. Så kommer der jo nok indkøb af et par nye badebukser, en ren t-shirt og lignende på også. Men det er lommepenge, og dem kan man jo skrue op og ned for efter behov.

Vi havde faktisk regnet med, at rejsen ville løbe op i små 200.000 kr., så det er en postiv overraskelse, at vi er pænt under det budget. Men både fly og overnatninger på visse destinationer var en del billigere end forventet, så der er luft i feriebudgettet til ekstra smoothies, is og god iskaffe. Og det er jo egentligt heller ikke så tosset endda.

Vil du se vores rute i Australien, så finder du den her.

Mens vores rute i New Zealand er listet her.

 

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

2 kommentarer

  • Lone

    Total drømmerejse! Og selvom det er mange penge, så er det jo alligevel ikke, når man ser på, hvad man bruger på så meget andet. Glæder mig vildt til at følge med!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Conni Lagergreen Schmidt

      Gu er da da mange penge. Men ja, som du skriver, så bruger man penge på så mange andre ting, som ikke er lige så vigtige – eller spændende for den sags skyld 😉 Vi tror, det bliver hver en krone værd!

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegansk skønhed - hvad og hvorfor?