Helt ny og meget gammel beauty trend: Tørbørstning

Om at planlægge rejsen på egen hånd

Yay! Endnu en rejse er netop klikket hjem. Og som så mange gange tidligere kommer vi til at planlægge og booke det hele på egen hånd. Alt fra fly til hotel og til diverse aktiviteter finder vi selv på. Noget bookes hjemmefra, andet finder vi på undervejs.

Sådan en rejse giver mulighed for at skræddersy ferien fra A-Z, og det kan vi godt lide. Vi nyder at planlægge og at få en ferie, som er vores helt egen.

Senest har vi rejst på den måde i lidt over tre uger gennem USA, men vi har også gjort det en del gange i bl.a. Australien.

For os er det ikke så mystisk selv at sammensætte rejsen. Vi har gjort det mange gange efterhånden. Men det er det åbenbart for nogle, og jeg er derfor blevet opfordret flere gange til at skrive et indlæg om, hvordan vi egentlig sammensætter sådan en rejse på helt egen hånd og udenom et rejseselskab.

Senest var det søde Signe fra Copenhagenkiddo, som hev mig i ærmet, fordi hun gerne ville vide, hvordan vi planlægger en rejse helt selv.

Jeg siger ikke, at der er raketvidenskab at gøre det selv, når det handler om ferie. For det er det faktisk slet ikke.

Men jeg vil understrege, at man for guds skyld skal sørge for, at ens rejseforsikring er i orden! Og at man skal sikre sig, at man er dækket, hvis eksempelvis flyselskabet går konkurs. Man er IKKE dækket af pakkerejsegarantien, som man er, når man eksempelvis bestiller gennem et charterrejsebureau! (Apollo beskriver det rigtig godt her.)

Det kan man bl.a. sikre sig med en god rejseforsikring og/eller at betale rejsen med et kreditkort, som inkluderer rejseforsikring og/eller konkursforsikring.

Med det på plads vil jeg forsøge at beskrive processen i at planlægge og bestille rejsen selv.

rejse-ferie-urbannotes-dk-rejseblog-rejs-paa-egen-haand

Sådan planlægger du selv rundrejsen

A) Hvor vil I hen?
Første step i at planlægge en rejse er naturligvis at finde frem til, hvor I drømmer om at rejse hen.

Hele verden ligger åben, men det giver naturligvis bedst mening at lægge sig fast på en bestemt destination, hvor I kan rejse lidt rundt og evt. planlægge at rejse til en lufthavn og rejse fra en anden lufthavn.

B) Find flyet
Dernæst starter vi altid med at bestille flybilletten.

Det tager ofte nogle uger eller et par måneder, hvor vi tager bestik af mulighederne og priserne.

Flypriser stiger og falder fra dag til dag. Men tirsdage og torsdage er ofte de dage, hvor flybilletter er billigst. I øvrigt hjælper det som regel at slette cookies på computeren i ny og næ, når man søger efter flybilletter. Flysøgemaskiner gemmer, ligesom mange andre websites, dine data, og hvis du søger på de samme datoer og destinationer flere gange, kan de sagtens finde på at sætte priserne et nøk op.

I øvrigt er det en rigtig god idé at være en smule fleksibel med datoerne, hvis man kan. Det kan være meget billigere at flyve lørdag morgen fremfor fredag eftermiddag – eller omvendt.

Og så er de første flybilletter på et fly ofte de biligste, så det kan godt være en god idé at være tidligt ud. Igen … Ingen regel uden undtagelser. Flypriser kan stige og falde tættere på afgang, som de gør lige nu, hvor der er priskrig i flybranchen.

C) Hvilke destinationer?
Når flyrejsen er i hus, kan I begynde at finde ud af, hvilke byer eller destinationer, I vil inkludere i rejsen.

Vil I rejse rundt via bus, fly eller lejet bil? Skal I sejle? Og hvad giver i øvrigt mening ift. afstande mellem destinationer og de dage, som I har sat af til rejsen? Der er ikke noget værre end en rejse, hvor man hele tiden er lidt stresset, fordi man konstant har en presset tidsplan hængende over hovedet.

Hellere satse på de destinationer, som I bare må opleve, fremfor at fylde for meget på rejseprogrammet.

D) Tid til at finde hoteller
Om I bor på hotel, lejlighedshotel, lejlighed, lejer gennem Airbnb eller noget helt femte er jo op til jer.

Jeg laver altid et dokument med datoer og destinationer og fylder så de steder, hvor vi skal bo, på. På den måde har jeg overblik over, hvor vi skal være henne hvornår, og hvor vi skal bo. Den slags er enormt rart at have med på rejsen, så man har styr på bookinger etc. Man kan godt miste både tidsfornemmelse og overblik, når der går ferie i den.

Vi bor som regel på hotel eller lejlighedshotel, fordi vi godt kan lide den service, som hotel medfører. Vi booker som regel på Hotels.com, idet vi på den måde får hver tiende overnatning gratis.

E) Visum eller ej
Nu er det tid til at få styr på visum. Skal man have visum til rejsedestinationen, så skal der søges om visum.

Det er som regel ikke svært, men jeg har oplevet, at det eksempelvis bedre kan betale sig at få fx. Kilroy til at ordne visum for en til Australien, fordi deres ansøgningsformularer er enormt tidskrævende og indviklede. I øvrigt tager Kilroy nærmest intet for at gøre det, og man er sikker på, at det hele er udfyldt korrekt, fordi Kilroy gør det hver dag – i modsætning til dig.

F) Vaccinationer til ferien
I øvrigt er det en rigtig god idé at undersøge i god tid, om det er påkrævet med vaccinationer til den destination, som I rejser til. Det er ret nemt at undersøge via Google. Bare sørg for at søge, så I får den sidste nye information.

G) Indhold på rejsen
I virkeligheden planlægger vi ikke frygteligt meget indhold på rejsen hjemmefra.

Vi kan godt have en række ting, som er på tegnebrættet, og som vi gerne vil opleve, men vi tager selve programmet dag for dag og booker eksempelvis mange ting, når vi ankommer til den enkelte destination.

Der kan naturligvis være ting, som man kan blive nødt til at bestille hjemmefra, fordi de ellers bliver udsolgt  – det gjaldt bl.a. da hubster skulle bade med næbdyr i Australien, hvilket blot er et par personer forundt nogle få dage hver uge.

Undersøg hjemmefra, hvad I kunne have lyst til, og vurder, om det bør bestilles hjemmefra.

H) Spar op, spar op, spar op
En rejse bliver som regel en tand dyrere, end man havde kalkuleret med. Sådan er det. Og man vil så nødigt spare, når man er på ferie.

Vi sørger altid for at spare lidt mere op, end vi forventer at bruge. På den måde kan vi også ende med at blive positivt overraskede, hvis vi kommer hjem med lidt ekstra kroner på kontoen – ikke at det sker særligt ofte …

I) Husk at tjekke pas og papirer
Skal passet støves af, inden I skal afsted, så er det rigtig fint at tjekke det i god tid.

Nogle destinationer kræver også, at man har en vis holdbarhed på ens pas, så tjek også gerne dette, hvis passet udløber inden for nærmeste fremtid.

I øvrigt er vi kun nået til at købe flybilletter til vores kommende rejse. Så vi skal hygge med de resterende skridt i planlægningen de kommende par måneder.

Til gengæld kan vi glæde os til lidt mere en to uger med rundrejse på Bali, og jeg kan næsten ikke vente! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Helt ny og meget gammel beauty trend: Tørbørstning