Sådan holder vi os sunde og raske hele vinteren

Opfyldelse af en 15 år gammel drøm og et farvel for evigt til strygejernet

[ Indeholder reklame ]

Folk kigger altid lidt forbavsede på mig, når jeg fortæller, at jeg engang stod i tøjbutik. Jo jo, i fire år var jeg serviceorgan og sweaterpusher i Noa Noa på Købmagergade ved siden af studiet på RUC.

Det var en god tid. Ukompliceret og hyggelig, og jeg kunne faktisk godt lide at sælge dametøj til svenskere, som jeg ikke helt forstod (jeg var lige kommet ind med 4-toget fra Jylland), og jeg kan stadig ikke kigge på en bøjlerække uden at begynde at rette den af, så bøjlerne hænger med lige stor afstand.

En af de ting, jeg dog husker bedst fra min tid som salgsassistent, er damperen. Hver gang vi fik massevis af nye kollektioner ind i butikken, så skulle det hele dampes, så det ikke hang som en krøllet klud på bøjlen (noget, mange butikker godt kunne lære noget af i dag …) Det var faktisk en af mine yndlingsbeskæftigelser at dampe, så jeg meldte mig altid frivilligt til tjansen til mine kollegers store fryd.

Siden dengang har jeg ofte tænkt på damperen, når jeg har stået der med mine mange skjorter og bukser (når man har konsulentjob, er der en del af den slags), som skulle stryges, hvilket jeg altid har hadet som pesten! Og jeg har hver gang drømt om, at jeg i stedet stod ubesværet med en damper, og det hele gik lidt lettere. Noget, særligt min mand har været ret træt af at lægge ører til.

For ikke så lang tid siden indfriede jeg da også mit ønske og købte en lille billig hånddamper. Men eftersom den ikke har stativ, som skjorter, bukser og blazere kan hænge på, når de bliver steamet, så er jeg aldrig blevet rigtigt glad for den.

philips-easytouch-steamer-damper-urbannotes-dk-culture-skjorte

Forleden fik jeg så endelig en næsten 15 år gammel drøm opfyldt! Jeg blev nemlig den lykkelige indehaver af en vaskeægte damper (eller steamer, som den også kaldes) med stativ, som tingene kan hænge på og med alskens lækkert udstyr. Og jeg er nærmest lykkelig!

Steameren er fra Philips og er en lidt mindre tung og klodset udgave end den, der i sin tid var min ‘yndlingskollega’. Men den kan præcis det samme.

Den fjerner folder i tøjet med få strøg, og den genopfrisker tøjet på en måde, som kun en damper kan. Desuden fjerner den varme damp fra damperen også bakterier i tøjet, så evt. lugt forsvinder.

På den måde ender man faktisk med at forlænge levetiden på ens tøj, fordi det ikke skal vaskes helt så ofte. Og eftersom jeg har et skab fyld med ret sarte materialer, som ikke nødvendigvis har godt af at blive vasket, hver gang man har haft det på, så er det en stor fordel!

philips-easy-touch-steamer-damper-urbannotes-dk

Men det, jeg elsker mest ved at dampe, er faktisk, at det er så nemt. Man skal ikke bakse rundt med et klodset strygebræt, være panisk angst for at brænde hul i silkeskjorten (den slags kunne en damper aldrig finde på), eller stå i mærkelige stillinger, der er knap så ergonomisk korrekte, så man ender med helt trætte banko-vinger efter en god aften foran strygejernet. Man skal bare tage sin lille damper hen til nærmeste stikkontakt, fylde vand i labanen og så ellers gå i gang.

Jeg er desuden bare begyndt at hænge tøjet, der skal have lidt damp-kærlighed, på stativet på steameren, fordi de så hænger klar dér og ikke på samtlige håndtag rundt omkring i lejligheden. Men de ting, der skal stryges, hober sig heldigvis ikke på samme måde op længere, fordi jeg, imodsætning til at stryge, hvilket jeg hader, faktisk lidt nyder at dampe, og det derfor også bliver gjort.

Og inden du spørger, så ja: Resultatet er meget tæt på at være lidt så godt, som når man bruger det tunge og klodsede stryggebræt og det utroligt irriterende strygejern.

philips-setamer-damper-easytouch-urbannotes.dk

Hvis du, som jeg, hellere vil dampe end at stryge, så kan jeg afsløre, at det godt kan betale sig at give lidt ekstra for at få en model som den fra Philips, som hedder Philips EasyTouch Plus.

Man får en del mere for sine penge sammenlignet med en af de små hånddampere, det bliver 90 pct. nemmere at dampe, og dampen er faktisk også en del mere jævn, hvilket gør hele processen hurtigere.

Og hvis du nu lover at dampe resten af familiens ting, mens du er i gang, så er jeg sikker på, at de nok skal sørge for en stemmer under juletræet til dig 😉

Philips EasyTouch Plus steamer forhandles bl.a. til en brillant pris lige her.

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

libertine libertine bukser easytouch damper steamer philips tøjsteamer tøjdamper urbannotes.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan holder vi os sunde og raske hele vinteren