Fire gode grunde til at huske at rense makeupbørster

[ Opskrift ] Fuldkornsmuffins til madpakken

Der er én bestemt opskrift, som har fulgt mig i mange år, og som jeg gerne hiver frem et par gange om måneden, når vi har lyst til noget syndigt, som ikke er så syndigt endda. Det er opskriften på mine grove muffins!

Søndag er en oplagt dag til at bage og nyde en hel plade fyldt med muffins, og det er da også ofte sådan, at jeg stort set kun lige får dem hevet ud af ovnen, inden de stort set er væk!

Dog plejer jeg at skynde mig at lægge en eller to til siden til madpakken dagen efter.

De grove muffins med frugt indeholder nemlig stort set ikke noget sukker, så de kan sagtens nydes af både store og små i madpakken helt uden, at man gør noget, som er fy-fy.

Forleden var min almindelige økologiske hvedemel udsolgt i supermarkedet, så jeg endte med at købe en hvedemel med fuldkorn fra Finax.

Den forsøgte jeg mig med, da jeg bagte æble-/kanelmuffins her til morgen, og selvom de bliver meget grove, når man bruger lige den mel, så bliver de faktisk ikke mindre lækre og sprøde, så det kan bestemt godt anbefales!

Men prøv selv! Hvedemelen med fuldkorn kan sagtens erstattes med almindelig hvedemel, hvis de skal være lidt mindre grove og mættende.

muffins-opskrift-grove-muffins-madpakkemuffins-urbannotes-dk

Opskrift på grove æble-/kanelmuffins

Ingredienser:
– Muffinforme (cirka 12 stk.)
– 2 dl hvedemel med fuldkorn
– 2 dl havregryn
– 1 æg m/l
– 3 spsk. olivenolie
– 1 dl mælk
– Et revet æble
– 2 tsk. bagepulver
– 1/4 tsk. salt
– 1 tsk. kanel

Samtlige ingredienser røres sammen i en skål og sættes i muffinforme med en ske.

Bag muffins i cirka 10-15 minutter, eller til muffins er let brune i toppen. De smager bedst, hvis de lige får lov til at køle lidt af, inden man sætter tænderne i dem.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes, indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fire gode grunde til at huske at rense makeupbørster