77 hudvenlige produkter på en måned ... sæt i gang!

[ Opskrift ] Grove madpandekager

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at det i dag har været en af de skønneste ‘helligdage’, der overhovedet findes. Glem alt om Valentinsdag, som er i morgen BTW, og Store Bededag. Nej, i dag er det Internationale Pandekagedag, og det er da en mærkedag, som er til at forstå.

Jeg havde faktisk selv lidt glemt, at det var i dag, da jeg stod op i morges.

Men så var der arrangeret pandekager på job af nogle søde kontor-fæller, som lavede pandekager til noget nær alle 100 mennesker, som holder til i huset. Og når man så samtidigt ikke lige havde planlagt noget spændende til aftensmad på hjemmefronten, ja så blev pandekagedagen altså fejret med manér og med hele to omgange pandekager.

Og heldigvis har man jo faktisk altid ingredienserne til at smide en pandekagedej sammen i køleskab og skabe, så jeg improviserede en dej til grove madpandekager kombineret med masser af grønt.

Gik du glip af årets vigtigste mærkedag, så kan grove pandekager heldigvis også nydes alle andre dage i løbet af året – og de udgør samtidigt en rigtig udmærket madpakke-snack, hvis man skulle få bagt en eller to for mange til flokken.

Nedenstående opskrift kan varmt anbefales, hvis du kan lide dine pandekager lidt sundere, grovere og mere mættende – men stadig meget syndige og lækre.

grove madpandekager urbannotes.dk opskrift

Opskrift: Grove madpandekager
(Til cirka 6-7 pandekager)

Du skal bruge:
80 g god hvedemel
80 g fuldkornshvedemel
4 dl havremælk
3 æg
1 spsk sesamfrø
½ tsk salt
50 g olivenolie

Sådan gør du:
Pisk mel sammen med mælk, og tilsæt så resten af ingredienserne, og pisk igen til pandekagedejen er lind.

Bag pandekagerne på en varm stegepande med smør, til de er gyldentbrune.

Server med masser af grønt og en hjemmerørt dressing.

Er du forresten mere til de søde eller amerikanske pandekager, så kan jeg også varmt anbefale disse blåbærpandekager, som er og bliver en søndagsfavorit herhjemme, og som også giver god mæthedsfornemmelse. Ja, jeg er stor fan af at snige masser af fibre i praktisk taget alt …

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her. Desuden er du mere end velkommen til at kigge med på Instagram og/eller Facebook.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

77 hudvenlige produkter på en måned ... sæt i gang!