Et drys inspiration til pakkekalender til drenge

[ Opskrift ] Julens bedste rødkålssalat med granatæble og parmesan

I mit barndomshjem spiste vi rødkål fra glas, når vi fik rødkål. Jeg kendte ikke andet og troede ærlig talt, at det var sådan, rødkål skulle spises.

Der gik derfor faktisk en hel del år, inden jeg fandt ud af, at rødkål også kan spises friskt, og at det faktisk smager så utroligt meget bedre! (For ikke at tale om, at man slipper for en hel del sukker i sin mad, hvis man springer den færdiglavede variant over …)

Siden da har jeg ikke rørt den færdiglavede rødkål med en ildtang. Jeg spiser min rødkål som rødkålssalat, og jeg laver den selv. Basta!

Nu hvor vi skal holde jul i Danmark i år, har jeg eksperimenteret lidt med rødkålssalat herhjemme.

Der er meget julemad, jeg ikke kan spise, nu hvor jeg ikke spiser kød. Men så kan jeg da mæske mig i en rigtig god rødkålssalat, hvilket heller ikke er så tosset endda.

Jeg er slet ikke færdig med at eksperimentere med min opskrift på rødkålssalat. Men indtil videre har jeg fundet en klar favorit. Sød, syrlig og forbandet fin at kigge på med alle sine herlige farver.

Så hvis du også gerne vil have en lidt mere spændende rødkålssalat, som ikke nødvendigvis er den helt klassiske, til din juleaften, så er den enkle (men utroligt gode) opskrift nedenfor.
rødkålssalat med fennikel granatæble og parmesan urbannotes.dk opskrift

Opskrift på rødkålssalat med granatæble, fennikel og parmesan

Du skal bruge:
(3-4 personer)
– 1/2 rødkål
– 1/2 fennikel
– 1/2 bakke blandet salat
– 1 bundt bredbladet persille
– 1 granatæble
– Parmesan
– 50 g valnøddekerner
– Dijonsennep
– Olivenolie
– Æblecidereddike
– Friskkværnet salt og peber

Sådan gør du:
Snit rødkål og fennikel fint, og bland det i en skål med salat og bredbladet persille. Bare vend hele baduljen med de bare næver.

Miks sennep, æblecidereddike og olivenolie i en shaker eller en skål og kværn peber og salt på toppen. Pisk eller ryst din dressing godt.

Hak valnødderne groft, og hæld på toppen af salaten. Det samme gør du med dine granatæblekerner og parmesanosten.

Til sidst hælder du dressing på toppen og serverer straks.

Bon appetit!

Tak, fordi du læste med! Det betyder mere, end du tror 🙂 Vil du have nys om kommende indlæg, så kan du følge bloggen (og dine andre favoritblogs) ved at logge ind her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et drys inspiration til pakkekalender til drenge